PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66962
7,6 27 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Oriole 5x07

ocenił(a) serial na 9

Carrie szuka dowodów , Saul wszystko wyśpiewuje Alison a ta aż gubi skarpetki ze strachu... no dobra szpilki ( za atak paniki to jej sie normalnie oscar należy )
Quinn ...ach ach

ogólnie Quinn i Carrie dalej w separacji ale to tylko robi lepiej akcji
mnie odcinek pasuje

no a Dar Adal aż dziw , że wogóle sie szpiegostwem zajmuje jak razem z Saulem dali tak dupy z Allison

ocenił(a) serial na 9
ANULKA870

Nie wiem co myśleć o Saulu.Po poprzednim odcinku miałam nadzieje,że zacznie się zastanawiać kto kazał zlikwidować Carrie w jego imieniu.Przecież o tej akcji nie wiedziało chyba zbyt wiele osób,więc Alison byłaby jedną z pierwszych podejrzanych.No chyba,że to wszystko co się dzisiaj działo jest starannie zaplanowane? Może po to ,żeby w końcu Alison wpadła? Ciekawe co planuje szefuńcio Carrie-myślę,że ta jego uprzejmość nie do końca jest taka bezinteresowna i knuje coś paskudnego.Akcja w Amsterdamie rewelacyjna (czy mi się zdawało,że ten goryl co odkrył rozbitą szybę mówił po polsku?-niestety bardzo kiepska kopia-pewnie to był rosyjski).Zobaczymy co dalej z tego wyniknie.No i ten telefon na końcu.Aż mi się wierzyć nie chce.Rudej kamień spadł z serca.Akcja z Quinem i Adalem jakaś taka nijaka.Ale ogólnie odcinek rewelacyjny.Ciekawe czy Carrie w ogóle zastanawia się co się dzieje z Quinem

sylwiak32

Mam wrażenie, że właśnie się nie zastanawia,nie wiem czy ona myśli że nie żyje, czy co ale jeśli myśli że żyje to ładnie o niej świadczy że tak sobie biega za swoimi sprawami a o nim nie wspomina słowem.. nie żeby tam miała płakać po kątach czy coś,ale trochę dziwnie wygląda taki jej dzienny porządek po tym co się stało!
Cudnie,rudzielec wie że Carrie żyje, coś mi się wydaje że ta akcja z Quinnem i tą eskort Się posypie w jakiś sposób. Coś mi nie pasowało w tej rozmowie jego z Dar Adalem. No i Saul,nie wiem co myśleć ,szczerze mówiąc, plus nie wiem co z Duringiem,nie ufam mu. Niby pomaga Carrie ale potem ta rozmowa o niej z Jonasem była co najmniej niepokojąca!

drarry55

Rozmowa z Jonasem była po prostu kryciem Carrie, tak mi się wydaje.

kylsonn

dość zawiły sposób na krycie jej xd

drarry55

w sumie obejrzalem jeszcze raz scene i faktycznie ;d juz nie wydaje mi sie zeby ja kryl ;]

ocenił(a) serial na 8
kylsonn

No w sumie zabawa w chowanego pasuje do szpiegowskiego serialu;)

Widzisz to kwestia wyobrazni, po 1sze musisz dolaczyc do kola gosposi, one cie przetrenuja jak postrzegac pewne sytuacje. Powiedzmy ze Carrie byla chwilowo Duringiem w tej scenie, a reszta to juz zalezy od ciebie (no ale zeby przy koniach:D)

ocenił(a) serial na 8
kepac

Przecież któryś z tych koni mógł być przebranym agentem FSB, czegóż się nie robi dla mateczki Rosji.:-).

ocenił(a) serial na 9
ANULKA870

A ja cały czas sądzę, że Dar z Saulem grają zdając sobie sprawę, że ktoś z wewnątrz ich szpiegował dla Rosjan. Ba, jestem przekonany, że wiedzą, że to Allison, ale póki co nie mają dowodów.

Kolejny trzymający w napięciu odcinek. W ogóle ten sezon jest zdecydowanie najlepszy.

ocenił(a) serial na 9
qbixxx

Też mam nadzieje,że starsi dwaj panowie nie są aż tak naiwni jak do tej pory to wygląda.Momentami zachowują się jakby byli na stażu,a nie posiadali kilkadziesiąt lat doświadczenia.

qbixxx

Też byłem o tym przekonany. Byłem niemalże pewien, że Saul z Darem chcą złapać Allison w odpowiednim momencie z odpowiednimi ludźmi, ale w momencie kiedy ambasador Izraela (czy ktokolwiek to był) odbił Saula z rąk CIA nabrałem wątpliwości. Po co go angażować w to wszystko?

qbixxx

Nie sądzę żeby sobie zdawali sprawę obaj panowie o szpiegu tak wysoko ulokowanym. Na podstawie rozmowy z Rosjaninem który stwierdza, że wodzi ich od lat Alison wynika jej niezwykła konspiracja.
Odcinek 07 wgniata w fotel, naprawdę trudno coś określić jednoznacznie tak skomplikowane sytuacje pokazuje scenariusz, nawet nie ma promo 8 odcinka na YT przypadek ?
Generalnie sezon 5 zamiata pod dywan wszystkie razem wzięte sezony, może dlatego że dzieje się w Europie i na czasie przez to bliskim nam klimacie, a może naprawdę to majstersztyk scenariusz w którym niby mamy konkrety ale zostaje zawsze jakaś furtka na niedopowiedzenie.

Ybor

a ja myślę że jeszcze się może okazać że to wcale nie jest tak że Alison robi ich w balona. to taki serial gdzie bez problemu już nie raz robili rzeczy które z początku wyglądały na jedno a już nie raz okazało się coś całkiem innego :) więc nie będę zdziwiona, gdy nagle okaże że Dar i Saul współpracowali przeciwko Alison by ją sprawdzić.

Tak z innej beczki, jest promo odcinka 8 na yt, było od rana:)

I Mam pytanie, zdjęcia promocyjne pokazują akcję których nie było w odcinku,jak to możliwe,wyjaśni mi ktoś?

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Sceny usunięte?.

WOLVERINE55

Tak ; ) Na zdjęciach są sceny spod granicy bodajże z dżihadystami i Quinnem ,i druga z tymi bodajże paszportami, które w komputerze sprawdza pracownik. W odcinku tego nie było.
Usunęli je.

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Ewentualnie ktoś pomieszał zdjęcia.

WOLVERINE55

to nawet by pasowało bo te zdjęcia bardziej pasują pod odcinek 8 niż 7 po tym co dziś widzieliśmy. okaże się za tydzień. dziwne ze nikt nie zauważył i nie wyprostowal sprawy. chociaż nie znam się na tym jak to działa tam.

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Sceny jak Quinn sie dobiera do wdowy nie bylo czasem w tych wycietych?:D

kepac

No tak, musiały te sceny być w wyciętych xd
raczej wdowa do niego, jeśli już by miało do tego dojść,coś czuje xd

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Ciekawe co jeszcze wycieli? Moze kolejnego rudego co sie czail za rogiem?;)
Ona juz sie do niego dobierala i to z ostra amunicja, a pozniej on kontratakowal, ale chyba troche narzedzia pomylil lol

ocenił(a) serial na 8
kepac

No a Quinn? - jak na komadosa przystało atakuje zawsze od tyłu, jak w odcinku 5x3 na przykład.

drarry55

Zapomniałam, moim ulubionym momentem było ta fascynująca cześć gdzie Carrie nadal wzdycha za Jonasem... :D

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Mnie tam tylko aluzja do domku nad jeziorem wnerwił. Bo to ważne miejsce dla Carrie. Byle chłystka(i do tego słabego j.....) nie powinna tam zapraszać;-). Jak powiedziała że kocha Jonasa to powiedziała to jakby sama w to nie wierzyła....

WOLVERINE55

ona tam zaprasza tylko rudych i wyznaje miłość tylko rudym:d

ocenił(a) serial na 8
drarry55

To nie jest śmieszne...

WOLVERINE55

ale prawdziwe ;))

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Ale słabego jebake....

WOLVERINE55

jej wszyscy pasują czy słaby czy nie ; p

ocenił(a) serial na 8
drarry55

No nie rób z niej takiej... Teraz to tylko rudzi. Przez Brodiego bardzo się zmieniła.

WOLVERINE55

no ale taka jest... przed czy po brody'm. kurde to jak radzi to quinn nie ma szans ; d musi się przefarbowac.

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Zawsze to ona moze peruke zalozyc i sie dopasuje.
Wojtus jak sie oburzyl jak wspomnialas o pordzewialych tzn rudych!:D Nie zebym cos sugerowal;)

kepac

no ale widzicie ten schemat?;d rudy jeden, rudy dwa ;d to nie może być przypadek...
no ona już perukę założyła xd

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Czeka az Quinn zalapie o co biega;) On troche nie ten teges ostatio i jeszcze terrorystow bedzie sobie likwidowal dla szpanu, wykanczajac tego glownego ziomka na koncu;)

kepac

musi mu kupić farbę ,,rdzawy połysk" i będą szczęśliwi do końca życia ;d
no nie wiem, moze cos pojdzie nie tak bo siedzi w podziurawionym przez kule prysznicu w 8 ;d moze to jego nowe lokum skoro ten garaż spalony już,a tam nawet rondelki miał kurcze...

ocenił(a) serial na 8
kepac

Nie jestem rudy,i nie jestem bi/homo bo ostatnio mi i takie rzeczy próbowali udowodnić :-).

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Przedtem chyba nie miała określonego typu urody...

WOLVERINE55

to teraz już ma ;d rudzielce first, dopiero potem rzuci okiem na innych xd może Alison powinna zacząć się bać... (nie mogłam się powstrzymać)

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Mi się wydaje że pociągają podświadomie również kobiety. W ,,Ścieżkach Carrie,, jest fragment gdzie całuje ją dziewczyna z zaskoczenia i po tym fragment świadczy że się jej podobało....

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Dobra ten pomysl z Alison, w sam raz na kolejny sezon, Homeland 6 - Podboj Rudowlosej Agentki 69:D

ocenił(a) serial na 8
kepac

Tak, i mieli by rozgłos za darmo ;-).

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Pewnie tak samo słabe jak ta z finału czwartego sezonu :-). Chemia nie ta, a raczej jej brak. Niech se Quinn z kimś będzie, ale litości nie z Carrie.

WOLVERINE55

Ale książka nie jest uwzględniana w serialu, powstała już po rozpoczęciu serialu,tak ?

Szkoda go dla tej wariatki, jeszcze gdzieś w nocy bez tabletki by go przefarbowała na rudo,facet ma zbyt fajną fryzurę na to...

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Książka dzieje się przed serialem, jakieś pięć lat przed jej pierwszym spotkaniem z Broddym.

ocenił(a) serial na 8
drarry55

Też mi to nie pasuje. Alison ma słabą motywację by pracować dla Rosjan, może ją wyjaśnią w następnym odcinku. Wcale się nie zdziwię jeśli okaże się że ona jestjest podwójnym agentem....

WOLVERINE55

Też brałem to pod uwagę, ale w takim wypadku trudno byłoby uzasadnić pojawienie się sceny rozpaczy w łazience i sceny ulgi w samochodzie. Tam była sama i nikogo poza widzem nie musiała przekonywać o tym że zależy jej na zniknięciu Carrie.

drarry55

link proszę bo jakoś się doszukać tego promo nie mogę

ocenił(a) serial na 8
Ybor

www.spoilertv.com/2015/11/homeland-episode-508-all-about-allison_16.html?m=1

Ybor

patrząc na promo,faktycznie chyba zdjęcia zostały pomylone ;)

ocenił(a) serial na 8
Ybor

Odcinek bardzo dobry. Co do Durlinga i tego jego tekstu że chce ją wywalić pod koniec kontraktu to mam przeczucie że on tak podpuszczał Jonasa(bo przecież jakby mu zależało by on z nią dalej był). W ogóle odniosłem wrażenie że Carrie z Darlingiem była by ciekawszą parą niż Jonasem w paru momentach. Alison działa mi na nerwy, ale jeszcze bardziej fakt że jeszcze nikt nie wpadł na to że z nią jest coś nie tak włącznie z Carrie niestety. Mam nadzieje że nie będę tego wątku zanadto przedłużać. Fakt, trząsła się strasznie po tej rozmowie z Saulem, ale aktorsko Miranda wypadła tak sobie. Quinn, trafiła mu się dobra okazja i jak na agenta przystało stara się ją wykorzystać, dobry z niego agent. Co do przyjaciela Saula z mosadu to Saul wykorzystał po prostu ostatnią możliwość by zostać w grze i nie wylądować w piwnicy. Swoją drogą:Saul pracujący dla mosadu po tym numerze jaki mu wykręcili w trzecim sezonie, nie uwierzę jak nie zobaczę, to szybciej by robił dla Rosjan. Coś czuje że papiery mogą za chwile wylądować w internecie a wtedy również śmierć Brodiego pójdzie na marne, jeden z tych dokumentów dotyczył Javadiego, po jego ujawnieniu na pewno zaczęły by się pytania po co CIA taka strategia. I błąd na koniec:czemu Carrie nie miała lateksowych rękawiczek w trakcie tego włamania?.

qbixxx

Moim zdaniem cały sezon dąży do tego, żeby Carrie uratowała agencję. Saul i Dar Adal mogą być tacy ślepi. Jedna rzecz mnie zastanawia - Carrie przecież zadzwoniła do Allison po ataku na Quinna pod Deutshe Post. Słyszała jej głos i do tej pory nie użyła tej informacji, dlaczego? Nie rozpoznała głosu przez to, że mówiła po rosyjsku?

Dlaczego nie powiedziała o tym Saulowi? Bo jest to jej najmocniejsza karta przetargowa i nie chce jej nadużywać? Bo Saul jej już nie ufa?

ocenił(a) serial na 8
kylsonn

Alison powiedziała jedno słowo po rosyjsku i to ściszonym głosem, ciężko się po tym połapać.