Jedyna: Sezon 1 Jedyna sezon 1, odcinek 6
odcinek Jedyna (2025)

Jedyna | BPL

HDP 49m
7,2 317  ocen
7,2 10 1 317
Jedyna
powrót do forum s1e6

kiedy wbrew woli 7mld+ ludzi zamieniasz ich bolesną transformacją w bezmyślne, umierające z głodu zombi, ale żeby zamienić ostatnie 13 osób potrzebujesz je uśpić do zabiegu medycznego, czego nie możesz zrobić, bo by to godziło w ich samostanowienie.
No i tak, zdychające z głodu, oczywiście, to ta ostatnia 13 "tonie", chociaż to ty właśnie robisz speedrun wymierania całej ludzkości i to jeszcze z głodu, bo wiadomo, że nie ma wspanialszego uczucia, niż umieranie z głodu, razem z całą ludzkością, szczególnie, że czujesz ten śmiertelny głód całej ludzkości, jednocześnie, cudowne.

Zawieszenie mojego niedowierzania w tym serialu jest niemożliwe, wszystkie umysły świata, połączone w jeden, stworzyły debila i nie wiem o jakich "zwrotach akcji" ludzie mówią, najpierw nie mogli zmienić wszystkich, później mogli, teraz nie mogą, przecież to się może w każdej chwili zmienić, wynalezieniem nowej metody, albo zmianą zdania. Tak samo problem głodu może być rozwiązany zmianą zdania, jak już nie będą mieli sił funkcjonować, a może jeszcze będą ścigani przez dzikie zwierzęta, bo są zwyczajnie łatwym celem, szczególnie, że już się przerzucili z jedzenia tylko roślin. Nie ma żadnego powodu by posądzać Obcego o niezmienność poglądów, nie ma żadnej stałej od której by mógł być zwrot akcji, to nie ma zwrotu akcji

ocenił(a) serial na 9
Tuskie

Ale bełkot chlopie

mackiki2025

fakt, jak się opisze fabułę tego serialu, to wychodzi niezły bełkot, ale dlaczego dałeś aż 9/10?

ocenił(a) serial na 9
Tuskie

Jeszcze cie trzyma?

mackiki2025

No nie bełkot tylko prawda. Twierdzą że wbrew woli nie mogą kogoś zmienić, a przecież nie zapytali miliardów ludzi czy wyrażają zgodę. Jak to się w ogóle klei?

ocenił(a) serial na 9
Krexx

Moze trzeba dalej ogladac i zobaczyc czemu tych 13 jest nie zmienionych?

Krexx

Łatwo dyskutować z tym co piszesz. Gdy zmienili 7 miliardów, wtem ONI stanowili mały ułamek całości, byli to głównie wojskowi. Gdy Ci zrzucili wirus na cały świat, ONI stanowią 99,(9)% całości i ich wspólne myślenie jest już zupełnie inne, niż wcześniejsze myślenie garstki. - choćby w ten sposób można przedstawić kontrargument.

Kolejny mocny kontrargument - kiedy zechcą pobrać na siłę materiał z uda zainteresowanego, ten może się zestresować, zirytować, itd. itp. i cały system się zachwieje, ONI dostaną padaczki, duża część z nich przez to umrze i tyle z tego będzie.

Niby akcja powoli się toczy, a jednak ciągle zbyt szybko, bo nie oglądasz na tyle dokładnie, co by samodzielnie obalić swoje argumenty.

BoCin

przecież Oni wielokrotnie mówili Karol, że mają zamiar ją zmienić wbrew jej woli, Ich podejście się w tej sprawie nie zmieniło.

Kłótnia Karol i Zosi o ten przymus jest już po padaczce.

W pierwszym komentarzu napisałem, że trzeba ostatnią 13 uśpić.
Nie wiem jak ty sobie wyobrażasz to pobieranie, myślisz, że banda zombiaków by im kości zębami wyszarpywała?

Ale masz rację, że akcja powoli się toczy, więc mocny plus dla ciebie

Tuskie

co?

mackiki2025

Podsumowanie akurat bardzo trafne. Najpierw zmieniasz w bezmyślną masę praktycznie całą populacje ziemi nie pytając ich czy tego chcą, co więcej wcześniejsze przyznali ze używali wojska szwby poszło szybciej, mordujesz przy okazji transformacji miliard ludzi, zupełnie przypadkiem, a ostatnie 13 osób musisz mieć pisemną zgodę i cyrograf podpisany krwią. Początek serialu by ciekawy już od 2-3 odcinków niestety nędza. Do tego jeszcze ten beżowy głupek z jakiś slamsów któremu się wydaje że wygrał życie i udaje teraz wielkiego amanta i bogacza a buł jakimś biednym siurkiem na którego żadna nie spojrzała. Połowa odcinka zmarnowana na tego 007 pajaca.

ocenił(a) serial na 9
pawulon1_2

Mam prostą rade. Nie ogladaj i pozwól to robic innym. Uwolnij sie i odpal cos szybkiego najlepiej caly sezon zeby byl od razu dostępny xD

mackiki2025

pozwól innym oglądać, co za odklejeniec XD

pawulon1_2

Wtedy jednością było głównie wojsko. Teraz jednością jest niemal cała populacja. Jako że wszyscy stanowią umysł połączony, mogą wyznawać zupełnie inne wartości niż na samym początku. Mają element wspólny - dążenie do pełnego zjednoczenia. Ale... jeśli będą chcieli uczynić coś na siłę osobie z 13-tki, ta może się zirytować i nagle cały świat dostanie padaczki. Akurat ta masa myśli. Polecam. :)

ocenił(a) serial na 9
BoCin

hehe no faktycznie tak moze byc dobrze to rozkminiles

BoCin

czyli wtedy jedność mogła zabijać innych a teraz nawet trawki nie mogą zerwać. Twoje wytłumaczenie jest bezdennie głupie i pozbawione sensu. Dorabianie na siłę teorii do szmiry która nie trzyma się kupy ani logiki.

pawulon1_2

Inaczej "jednym głosem" mówią w więzieniu, a inaczej w kościele. :)

Tuskie

Ja osobiście myślę, że ta ich humanitarność nie jest taka do końca czysta i prawdziwa. Uważam, że jest w tym trochę pozoru, żeby się do tej trzynastki zbliżyć. Stawiam, że jest coś co sprawia, że oni nie mogą się tych normalnych "pozbyć", tylko jeszcze nie wiadomo co. Zauważcie, że pierwsze zarażenia w laboratorium były wymuszone i nikt nie pytał o zgodę. Obraz tego bytu będzie zmieniał się jeszcze wiele razy, zresztą coś musi pchać fabułę, w takim stanie rzeczy i takiej narracji do końca serialu to by było zbyt nudne.

Tuskie

Twój komentarz sugeruje, że przespałeś połowę pierwszego odcinka - nigdzie tam nie pada wyjaśnienie jaki jest cel wysyłanego kodu albo że cel ten jest inny niż zagłada ludzkości.