PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35698
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Jako , że ostatni temat się wyczerpał , zakładam nowy.

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

A jeszcze kiedyś taką fajną kolejkę mu kupował... watch?v=bvGUkIG99wA&list=UU4gdxgKWpRDb0f8pCcnpOpw

ocenił(a) serial na 10
DocentSarna

link do YT oczywiście, nie da się wkleić w całości

elmoo_filmweb

Jasiek wielokrotnie wypinał się na Jacka , darli koty nie raz , w końcu się wyprowadził do Piotra , więc przestał się nim interesować , w sumie to do postaci Jacka pasuje

wiatriwoda

Czasem niestety tak kończy się wychowywanie cudzych dzieci.
Odprowadzasz ich do szkoły, odrabiasz lekcje, siedzisz przy nich, gdy są chorzy, poświęcasz im mnóstwo czasu, przejmujesz się ich problemami, a potem można można usłyszeć "odwal się ode mnie, nie będziesz mnie pouczać, nie jesteś moim ojcem/moją matką. W zasadzie jesteś dla mnie obcą osobą".
Ciekawe, jak kiedyś będzie z Małgosią i Agatą. Teraz niby ok, a w przyszłości?

Vanessa100

No nie wiadomo , ale życie życiem , a serial serialem , więc ja bym tak tego nie łączył. W Klanie byłoby nie pokazują wiele rzeczy które powinni , choćby co raz mniejsze zainteresowanie innymi członkami rodziny , żyją sobie gromadami po 4 czy 6 osób i nie interesują się innymi. W życiu pewnie też tak jest , ale w innym stopniu i zależy to od środowiska czy to wielkomiejskiego czy wiejskiego czy małomiasteczkowego.

PS Dla mnie zmiana forum beznadzieja , najbardziej denerwuje mnie brak pokazania godziny ostatniego posta i mała czytelność całości.

wiatriwoda

jak jest temat z wieloma postami, np. "Dzisiejszy odcinek" to ma kilka stron.
Dawniej kliknąłeś ostatni post i od razu włączała się ostatnia strona i ten ostatni post.
Teraz natomiast np. temat ma 3 strony i najpierw muszę normalnie włączyć temat (wyświetla się pierwsza strona), a dopiero potem włączyć ostatnią stronę i szukać tego ostatniego posta. Beznadziejne.
No chyba że da się jakoś inaczej zrobić, a ja o tym nie wiem.

Tu można podyskutować o zmianie filmwebu
http://www.filmweb.pl/serial/Klan-1997-38927/discussion/Kawiarenka+-+lu%C5%BAne+ rozmowy+Klan-fan%C3%B3w+%29,2479746

Vanessa100

Wiem wiem , ale chyba ci pomogę , gdyż , żeby wejść do ostatniego posta trzeba kliknąć na ''dzisiaj'' czy na przykład ''wczoraj''

wiatriwoda

Kiedy ja tak klikałam i nic z tego.
Włącza mi się pierwsza strona.
Więc to u mnie jest coś nie tak? :D:D

Vanessa100

Właśnie przed chwilą sobie odpowiedziałem ( bo ta świetna zmiana forum nie uwzględniła edycji po 5 minutach , masakra) u mnie też teraz nie zadziałało.

wiatriwoda

A teraz to nie zadziało więc nie wiem czy coś przy forum nie kombinują jeszcze .

wiatriwoda

Właśnie, może tylko chwilowo to nie działa.
Pewnie jeszcze coś robią.
Mam nadzieję, że z tym "ostatnim postem" będzie jak dawniej.

Vanessa100

Nie zbadane są wyroki tego forum.:)

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Tak się dzieje, choć osobiście nie znam przypadku "z życia". Niemniej nie wydaje mi się, żeby zachowanie Jaśka (dobrze pamiętam, jaki był nieprzyjemny, ale trochę powodów miał) mogło doprowadzić do całkowitego zerwania więzi między nim a Jackiem. Przecież Jacek wychowywał go od samego początku, a teraz w ogóle się nim nie interesuje, nie ma z nim kontaktu (prawdopodobnie, bo nic o tym nie wiemy). Jasiek nie wyprowadził się jako dorosły, zamieszkał z Rafalskim, mając może 14 lat (czy mniej). Jacek tak zwyczajnie po ludzku nie czuje się za niego choć odrobinę odpowiedzialny, nie czuje z nim żadnej więzi? Dla mnie to niepojęte.

Nie ogarniam nowego FW, dla mnie ta strona jest mało czytelna.

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Siedzi w robocie od rana do wieczora, użera się z sekretarkami, pracownikami, konkurencją, a w domu z dziewczyną i tym, co Małgosia ma zadane z matmy czy innej geografii. To nie jest tak, że zerwali, w sensie konkretnej decyzji. Nie miałaś nigdy tak, że z kimś pracujesz, lubicie się, po pewnym czasie nie wyobrażasz sobie dnia bez tej osoby, a potem któreś z Was zmienia robotę i nagle ten ktoś całkiem znika z Twojego życia, po dwóch tygodniach w ogóle nie wiesz, co tam u niego?

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Dziecko, które wychowujesz, to nie kolega z pracy. Dla mnie w ogóle nie ma porównania. Martwię się i troszczę o swoich bliskich, nawet jeśli mamy trudne relacje.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

I odpowiadając na Twoje pytanie - nie, nigdy tak nie miałam.

ocenił(a) serial na 3
LiLuLa

Ale każdy ma kolegów, a mało kto wychowuje nieswoje dziecko. Stąd to adekwatne porównanie, pokazuje pewien mechanizm. Ja tak miewałem, w pracy i na studiach.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Dla mnie to nie jest adekwatne porównanie. Mechanizm w relacjach międzyludzkich nie jest uniwersalny dla wszystkich ich typów.

LiLuLa

Z zerwaniem relacji Jaśka i Jacka, to już nie pamiętam, jak dokładnie było.

Jacek jest coraz bardziej chłodny i oschły, więc mógł po prostu zapomnieć o istnieniu Jaśka ;P;P

ocenił(a) serial na 1
Vanessa100

mógł...

wiatriwoda

Ale Jasiu zaj*bał szlafroczek :D

wiatriwoda

Dzisiejszy odcinek podniósł poziom słabych odcinków , było spoko. Choć obok wątków obyczajowych przydałby się choć jeden bardziej sensacyjny . Po pierwsze Wiga i Paweł oraz Heniutka i Bolej , duży plus za tych drugich , Bolek naprawdę potrafi rozluźnić ten sztywny Klan , dziś wturowała mu żona, sceny na Truskawieckiej na dobrym poziomie z humorem , szczególnie warto pochwalić pozytywną dziś Wigę , z wyjątkiem sceny pierwszej w salonie z Pawłem i Juniorem , która była dość drewniana , to udawanie pomocy domowej wyszło jej całkiem zgrabnie. Podobnie kolacja , a szczególnie rozmowa na temat udziałów w restauracji oraz potem na Truskawieckiej wyszło dość naturalnie , Heniutka też spoko gra , no wydaje się pewne , że Halszka stanie się udziałowcem karczmy co pewnie zwiastuje kłopoty , co też dla klanu na plus. Ponadto Grażynka i Kasia , na plus zdecydowanie scena w łazience i rozmowy o piosenkach , podobnie powiadomienie o ograniczeniu spotkań z Leosią i choć wątek połączenia młodej ze starszą mi się spodobał , to uważam , że sposób zaangażowania tak szybki Kasi w stosunku do dużo starszej osoby trochę przesadzony przez scenarzystów , jedynie co mogłoby to tłumaczyć to brak babci i niejako chęć rekompensaty uczuć , ale jeśli tak to scenarzyści powinni dać to zrozumienia , byłoby to logiczne. Ponadto Moi i malarz , czyli wiadomo sztywno i sztucznie , ale zimna Moni już jest lepsza w gabinecie w Rosso niż ta na początku u malarza, ale przynajmniej na koniec Marta dała trochę popisu i dzięki temu wątek dziś został uratowany i odcinek też nie zepsuty. No i Jasiek i Ramona , czyli szczęśliwe zakończenie konfliktu z Beatą , mam nadzieje jednak , że sielanki nie będzie , rozwalił mnie tekst Beaty przyszedł Jasiek i pani-po pierwsze nie wiem czy Piotr jest ślepy , żeby mu to tłumaczyć , a po drugie to Pan , zabrzmiało tak jakby to była pani do towarzystwa,. Ale generalnie dziś nie było zapychaczy , wątki całkiem spoko , więc dziś narzekać nie ma co.

wiatriwoda

Dzisiejszy odcinek podniósł poziom słabych odcinków , było spoko. Choć obok wątków obyczajowych przydałby się choć jeden bardziej sensacyjny . Po pierwsze Wiga i Paweł oraz Heniutka i Bolej , duży plus za tych drugich , Bolek naprawdę potrafi rozluźnić ten sztywny Klan , dziś wturowała mu żona, sceny na Truskawieckiej na dobrym poziomie z humorem , szczególnie warto pochwalić pozytywną dziś Wigę , z wyjątkiem sceny pierwszej w salonie z Pawłem i Juniorem , która była dość drewniana , to udawanie pomocy domowej wyszło jej całkiem zgrabnie. Podobnie kolacja , a szczególnie rozmowa na temat udziałów w restauracji oraz potem na Truskawieckiej wyszło dość naturalnie , Heniutka też spoko gra , no wydaje się pewne , że Halszka stanie się udziałowcem karczmy co pewnie zwiastuje kłopoty , co też dla klanu na plus. Ponadto Grażynka i Kasia , na plus zdecydowanie scena w łazience i rozmowy o piosenkach , podobnie powiadomienie o ograniczeniu spotkań z Leosią i choć wątek połączenia młodej ze starszą mi się spodobał , to uważam , że sposób zaangażowania tak szybki Kasi w stosunku do dużo starszej osoby trochę przesadzony przez scenarzystów , jedynie co mogłoby to tłumaczyć to brak babci i niejako chęć rekompensaty uczuć , ale jeśli tak to scenarzyści powinni dać to zrozumienia , byłoby to logiczne. Ponadto Moi i malarz , czyli wiadomo sztywno i sztucznie , ale zimna Moni już jest lepsza w gabinecie w Rosso niż ta na początku u malarza, ale przynajmniej na koniec Marta dała trochę popisu i dzięki temu wątek dziś został uratowany i odcinek też nie zepsuty. No i Jasiek i Ramona , czyli szczęśliwe zakończenie konfliktu z Beatą , mam nadzieje jednak , że sielanki nie będzie , rozwalił mnie tekst Beaty przyszedł Jasiek i pani-po pierwsze nie wiem czy Piotr jest ślepy , żeby mu to tłumaczyć , a po drugie to Pan , zabrzmiało tak jakby to była pani do towarzystwa,. Ale generalnie dziś nie było zapychaczy , wątki całkiem spoko , więc dziś narzekać nie ma co.

wiatriwoda

wiatriwoda

To są efekty nowego FW :) Gratulacje dla informatyków , czyżby ci sami co PKW?

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Galimatias.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Kogel - mogel :D

wiatriwoda

"To są efekty nowego FW :) Gratulacje dla informatyków , czyżby ci sami co PKW?"
hahaha ;)

Mam nadzieję, że jakoś doprowadzą do ładu ten nowy filmweb :D
I że wreszcie będę mogła jak dawniej włączać ostatni post w wątku.

Vanessa100

Tak to jest beznadziejne :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 1
ZSGifMan

prawda!

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

A dla mnie słabo wyszła scena z Martą, malarzem i Moniką. Monika wyszła bardzo sztucznie, już lepiej Marta. Ogólnie wkurza mnie ten malarz i cały ten wątek. Kasia śpiewająca do suszarki znakomita, mogłoby być jej więcej. :) Decyzji Grażynki nie rozumiem. Powinno się znaleźć czas i na szkołę i na zajęcia dodatkowe.

elmoo_filmweb

No ale wiesz skoro już coś tam Kaśka zawaliła to Graża się martwi :) Ale tyle przesiadywać to tez trochę przesada. Monika jest tak masakryczna , ale malarz chyba jeszcze gorszy -jak on mówi to nie wiem czy śmiać się czy płakać , Marcie choć napisali w scenariuszu cielsko , co było jedynym pozytywem:)

elmoo_filmweb

Podobało mi się, jak Bolek przez pomyłkę wziął Wigę za sprzątaczkę.
Decyzję Grażynki rozumiem. Kaśka siedzi u tej Leokadii i siedzi, a na naukę coraz mniej czasu.
Marta nieźle dowaliła Monice.

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Raczej ta ich rozmowa już po wyjaśnieniu sytuacji była fajna, np. zbliżenie na minę Pawełka starającego się przetrafić sytuację, że już inna kobieta jest w kobu "na prawach pani domu", zwróciliście uwagę?

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Też to zauważyłam!

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Fajne to "cielsko" hahaha.

wiatriwoda

Myślałem, że w tej łazience ktoś świnie zarzyna, a tu się okazuje, że to Kasia "śpiewa" piosenkę autorstwa Chopina.

ocenił(a) serial na 6
no_bo_co

Ta scena była akurat fajna.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Nie widziałam całego odcinka, ale słyszałam, jak Senior powiedział, że Wiga ma poczucie humoru :)

LiLuLa

Śmiechu było co nie miara przy kolacji z państwem kurczakowymi , nawet Bolek nazwał żonę Zielononóżka , bo wcześniej rozmawiali o tych kurach. Ale mówiąc serio , chyba pierwszy raz Wiga się uśmiechała dość naturalnie , co od razu zmieniło jej postać.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Zaraz obejrzę :) Chodzi mi o to, że jak usłyszałam, że Wiga ma poczucie humoru, to zrobiło mi się wesoło, bo jej postać raczej zasłynęła jako wybitnie ponura. Ale może się ociepli. Jeśli ma zostać na stałe, to życzę jej poprawy nastroju z całego serca, bo inaczej ciężko będzie ją oglądać.

LiLuLa

Nie wiem czy to nie za sprawą Bolka , który jest świetny , jak miewałem do niego wątpliwości , to przynajmniej jest pozytywny i wesoły i ożywia trochę Klan.

W pierwszej scenie jest jeszcze ta stara ponura Wiga, potem się rozkręca. Zobaczymy co będzie dalej.

wiatriwoda

Najlepsze są kurczaki ;D

Vanessa100

O tak fajnie grają , na luzie i śmiesznie jest , a w scenach dramatycznych też dają radę , więc to dobrzy aktorzy.:)

wiatriwoda

Powinno być więcej scen z kurczakami, niech bardziej rozwiną ich wątek :D Zamiast Tropka i Dropka :D

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

W końcu on gra od lat 60-tych, miał czas nauczyć się aktorstwa :)

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Jest też absolwentem łódzkiej filmówki.

ocenił(a) serial na 3
MarinaSamira

@ Marina - W Klanie większość aktorów jest po Akademiach Teatralnych, no a on:

http://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10849926_95435387457815 2_1101903310373844343_n.jpg?oh=9e0dc05a0a0e21fffd66aa4fb8f71e00&oe=54FEEFB2

Vanessa100

Na szczęście Dropka i Tropka jako wątku już nie ma , ale mogliby stworzyć im serialowe mieszkanie i oddzielny przy tym wątek , który już jest . A Halszkę też lubię -to taka czarna Alexis , oby miała się wykazać jak.