Filmwebowcy, odcinek 8
Elmoo jest zamyślony. Zauważa to Eva i wypytuje przyjaciela o powód. Elmoo wyznaje jej, że
powodem jego zmartwień jest niejaka Lena Makagigi. Vanessa urządza Awdarowi awanturę o
awans Elfijki. Uważa, że dziewczyna nie nadaje się do firmy i powinni ją zwolnić. Awdar jednak
bardzo tego nie chce. Gigi udaje się do psychoterapeuty Piotra Rafalskiego. Mówi mu, że
męczą ją koszmary i wspomnienia z feralnej nocy. On wyznaje, że również miewa koszmary z
udziałem wielkoustnej Barbary. Elfijka jest smutna, gdyż czuje się nieakceptowana w firmie.
Eva zauważa ją płaczącą w kącie i pociesza. Mówi, żeby nie przejmowała się Vanessą, gdyż to
su*a i nikt jej nie lubi. Gigi spotyka się z Elmem. Dziękuje mu za wszystko. Elmoo prosi ją, żeby
nie zrywali kontaktu. Gigi jednak uważa, że lepiej będzie, jeśli zniknie z życia Elma. Vanessa
wybiera się z udziałem Andre na szpiegowanie Elfijki. Dziewczyna znajduje jej dokumenty, z
których wynika, że jest z pochodzenia meksykanką. Vanessa postanawia teraz pozbyć się
Elfijki. Gigi spotyka na ulicy Kristophera i w pewnej chwili wszystko sobie przypomina.
Myślę, że tak będzie lepiej, żeby nie tworzyć zbyt dużo tematów. Dobijemy do 40 odcinka (mam
nadzieję ;D) i stworzymy nowy temat.
Filmwebowcy, odcinek 9
Vanessa mówi Andremu, że postanowiła donieść na Elfijkę, żeby została deportowana. Andre prosi Vanessę, żeby tego nie robiła. Kristopher rozmawia z tajemniczymi mężczyznami. Daje im kopertę z pieniędzmi. Isild widzi wszystko i zastanawia się, co knuje Kristopher. Vanessa mówi Awdarowi, że Elfijka przebywa na terenie USA nielegalnie i zamierza to zgłosić. Awdar prosi siostrę, żeby tego nie robiła. Wredna w pracy przygląda się w lustrze i maluje się. Nagle lustro spada na ziemię i się rozbija. Wredna jest przerażona. Isild podsłuchuje Kristophera rozmawiającego z kimś przez telefon i oświadczającego, że już niedługo ze świata zniknie Awdar Sherman. Elfijka zauważa smutną minę Awdara. Mężczyzna wyznaje jej, że Vanessa odkryła jej nielegalne przebywanie w USA. Elfijka jest zrozpaczona. Nie chce opuszczać Sacramento. Przerażona Wredna opowiada Liluli, że stłukła lustro i czeka ją 7 lat nieszczęścia. Lilula śmieje się i mówi, że to tylko głupi zabobon. Wredna jednak nie wie, co robić i postanawia skontaktować się z wróżką. Zmachana Isild przybiega do firmy „Filmweb” i chce się natychmiast widzieć z Awdarem. Tymczasem on mówi Elfjice, żeby się nie martwiła, gdyż porozmawia z Vanessą. Mówi jej też, że może zdobyć obywatelstwo. Wtem wpada Isild i mówi, że ma dla nich ostrzeżenie. Wredna przychodzi do wróżki Sisi i prosi o przepowiednię. Sisi przygląda się w karty i robi przerażoną minę. Isild wykrzykuje, że pewien człowiek planuje porwać Awdara i nasłać na niego gangsterów. Awdar jednak bierze Isild za wariatkę i wzywa ochronę. Wszyscy są wstrząśnięci.
>>> Postanowiłem trochę umilić czas na zniknięcie Klanu :)
-więc to się w USA dzieje? ;)
- Kristopher daje tajemniczym ludziom kopertę z pieniędzmi - też tak cienką jak ta, która Lucek Mostowiak dał Jane w emce? ;)
- wpływowy Awdar pewnie będzie próbował załatwić Elfijce obywatelstwo. Ale pewnie moja bohaterka będzie próbowała w tym przeszkodzić - przecież ja (modelka i celebrytka) też jestem wpływowa :D
(elmoo, dlaczego nie ma mnie na liście "najbardziej wpływowych kobiet świata" magazynu Forbes? :D)
- Isild się nabiegała, a Awdar wezwał na nią ochronę ;)
Ale przynajmniej Isild trochę sobie pobiegała. Ruch to zdrowie ;)
Mogła taksówkę wziąć. Dobroduszny taxi driver Mariusz podwiózłby ja za darmo ;)
Tak, Sacramento, California, USA :) Nie pytajcie, jakim cudem tam się zjawiła Elżbieta Chojnicka czy inne postaci z Klanu :D Ten serial nie ma być realistyczny, tylko śmieszny i ciekawy, o ! ;)
Motyw z obywatelstwem był kiedyś w MnS, ale dawno, w 1997 r., Thorne kochał się w pięknej Latynosce ;)
Filmwebowcy, odcinek 10
Awdar mówi Vanessie, że jakaś wariatka próbowała wmówić mu, że ktoś chce go porwać. Vanessa oświadcza, że zarówno ona jak i on są ludźmi show-biznesu, co wiąże się z dużym niebezpieczeństwem. Awdar wmawia jednak siostrze, że to ona lansuje się w kolorowych pismach. Elmoo nie może się skupić w pracy i gapi się w ścianę. Eva martwi się o przyjaciela i widzi, że chłopaka coś trapi. Elmoo mówi jej, że ciągle myśli o pewnej dziewczynie. Isild spotyka się z Repulsion i mówi jej, że muszą powstrzymać Kristophera przed tak radykalnym krokiem jak porwanie. Repulsion jednak mówi, że swoje zrobiła i nie obchodzi ją los Awdara Shermana. Vanessa jest oburzona tym co mówi Awdar i przypomina mu, że sam chciał chodzić na czerwone dywany. Awdar jest cały podenerwowany. Makagigi odwiedza w firmie Elma. Przeprasza go za najście i wyznaje, że poznała mężczyznę, który mógł ją pobić. Elmoo obiecuje jej, że dopadną tego drania i go zabiją. Repulsion śledzi Kristophera. Dochodzi do wniosku, że mężczyzna może mieć wiele na sumieniu. Elmoo całuje Makagigi. Widzi to Eva i odczuwa zazdrość. Awdar zaczyna podejrzewać, że dziewczyna, która go ostrzegała, nie mogła być przypadkiem. Zaciekawiona Repulsion zaczepia Kristophera „Krzyśka” na ulicy. Gdy zostają sami, mężczyzna dobiera się do młodej dziewczyny. Dziewczyna zaczyna krzyczeć.
Ja też się martwię, bo jestem już drugi odcinek u wróżki. Czy dowiem się kiedyś, co mnie czeka? Może być wszystko, pod warunkiem, że to pozytywne rzeczy.
Czy Dom Mody Forrester współpracuje czasem z naszą agencją reklamową "Filmweb"? Czy czasem wpada do nas Ridge? ;)
Awdar niech wynajmie sobie ochroniarzy.. Przecież go stać :D Może poderwałabym jednego z nich :D
Dajesz mi możliwość wyboru? :-)
Makagigi w 'tych' sprawach jestem samolubna :P
Będziemy się biły jak Sława i ten zbój z dzisiejszego odcinka...nadejdzie Ola wypowie magiczne słowa, iż jest kuratorem sądowym i na tym się zakończy xD
Ty i makagigi będziecie rywalizować o elmoo, tak jak w M jak miłość Ewa rywalizuje z Anną o Marka :D:D
nie wiem jak Eva, ale ja bym wolała żeby to jednak było coś w stylu Brooke i Taylor, bo Marek, Ewa, Anna to jednak nie to :) ciekawe tylko czy Elmoo woli być jak Marek, Ridge, a może jeszcze ktoś inny :)
Nie oglądam Mjm więc się nie orientuję, ale wolałabym, żeby było bardziej światowo :D
Cóż... Wolę, żeby ten serial i wątki miały własny klimat, więc ewentualnie ktoś może wzorować się na nas :D
Powiedz, gdzie podziewa się szympans Rysiek?
Został wysłany na jakieś szkolenie dla pracowników biurowych? :D:D
Taa, szympans wróci, a ja jestem nie wiadomo gdzie i nawet Awdar się o mnie nie niepokoi.
Filmwebowcy, odcinek 11
Repulsion przychodzi do domu w tragicznym stanie, blada i ledwo przytomna. Lach jest przerażony stanem swojej siostry. Bogdan znajduje w torebce Kat pieniądze. Zastanawia się, skąd może je mieć jego narzeczona. Wredna jest przerażona po tym, co dowiedziała się od jednej z wróżek. Zwierza się Evie, że zostało jej przepowiedziane, iż będzie sprawcą czyjejś śmierci. Eva panikuje na tę wiadomość, jednak stara się pocieszyć Wredną. Bogdan domaga się od Kat wyjaśnień. Dziewczyna przyznaje się, że dorabia sobie jako wróżka. Bogdan jest wzburzony i każe swojej narzeczonej przestać to robić. Repulsion trafia nieprzytomna do szpitala. Lekarz stwierdza, że dziewczynie ktoś podał narkotyki i została pobita. Wredna jest przekonana, że jej przepowiednia o zabójstwie to skutek zbitego lustra. Załamana zwierza się swojemu szympansowi Ryśkowi. Awdar odbiera głuchy telefon. Przypomina sobie o ostrzeżeniach dziewczyny, na którą nasłał ochroniarzy. Bogdan ma pretensje do Kat, że uprawia czarną magię za pieniądze i jeszcze to ukrywa przed nim. Kat jednak przypomina mu, że oboje zostali wyrzuceni z pracy, a muszą za coś żyć. Wredna upija się, po czym wsiada za kierownicę. Nagle pod koła jej samochodu wpada szympans… Elfijka przychodzi do gabinetu Awdara i poważnie rozmawia z nim o jej przyszłości w firmie. Rozmowę zakłóca nagły huk i krzyk w firmie. Do gabinetu wbiegają gangsterzy i rozlega się zasłona dymna.
W Passions - taka inna Moda na Sukces - były czarownice, sabaty itd. ;)
Zasłona dymna się pojawia, nie rozlega ;)