Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Filmwebowcy, odcinek 8
Elmoo jest zamyślony. Zauważa to Eva i wypytuje przyjaciela o powód. Elmoo wyznaje jej, że
powodem jego zmartwień jest niejaka Lena Makagigi. Vanessa urządza Awdarowi awanturę o
awans Elfijki. Uważa, że dziewczyna nie nadaje się do firmy i powinni ją zwolnić. Awdar jednak
bardzo tego nie chce. Gigi udaje się do psychoterapeuty Piotra Rafalskiego. Mówi mu, że
męczą ją koszmary i wspomnienia z feralnej nocy. On wyznaje, że również miewa koszmary z
udziałem wielkoustnej Barbary. Elfijka jest smutna, gdyż czuje się nieakceptowana w firmie.
Eva zauważa ją płaczącą w kącie i pociesza. Mówi, żeby nie przejmowała się Vanessą, gdyż to
su*a i nikt jej nie lubi. Gigi spotyka się z Elmem. Dziękuje mu za wszystko. Elmoo prosi ją, żeby
nie zrywali kontaktu. Gigi jednak uważa, że lepiej będzie, jeśli zniknie z życia Elma. Vanessa
wybiera się z udziałem Andre na szpiegowanie Elfijki. Dziewczyna znajduje jej dokumenty, z
których wynika, że jest z pochodzenia meksykanką. Vanessa postanawia teraz pozbyć się
Elfijki. Gigi spotyka na ulicy Kristophera i w pewnej chwili wszystko sobie przypomina.

Myślę, że tak będzie lepiej, żeby nie tworzyć zbyt dużo tematów. Dobijemy do 40 odcinka (mam
nadzieję ;D) i stworzymy nowy temat.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

FIlmwebowcy, odcinek 23
Lach chciałby zamieszkać w willi Vanessy i Awdara. Vanessa mówi mu, że spełni się jego marzenie, jeśli spełni jeden warunek. Miałby uwieść Elfijkę i udowodnić to Vanessie. Melissa nadal nie wyjaśniła Liluli sprawy z listem. Kobieta mówi, że to zawiła sprawa i obiecuje, że jej powie, jednak najpierw wysyła ją do apteki, gdyż źle się czuje. Awdar i Elfijka spędzają ze sobą beztrosko czas. Awdar proponuje jej wspólny wyjazd do Monte Carlo. Elfijka jest zszokowana i mówi, że nigdy tam nie była, chodź jej się to marzy. Awdar odpowiada jej, że chce spełnić jej marzenia. Lach prosi Elfijkę, żeby zrobili sobie kilka zdjęć w jednoznacznej sytuacji, aby „udowodnić” Vanessie, że ją uwiódł. Elfijka jest szokowana, że Vanessa wymyśliła taką intrygę. Wzywa Awdara i mówi mu wszystko. Lilula wraca z apteki z lekami. W domu jednak widzi pustkę, a na stole zastaje kartkę z napisem „Wybacz. Tak będzie lepiej.” Dziewczyna jest rozczarowana. Awdar proponuje Lachowi, żeby rozwiązali sprawę w inny sposób i żeby Lach zamieszkał w willi za pozwoleniem Awdara. Lach cieszy się z takiego rozwiązania, gdyż będzie bliżej Vanessy, ponadto szykuje mu się bogate życie. Lilula zjawia się na lotnisku i szuka informacji na temat lotu do Toronto. Próbuje odszukać Melissę. Bez skutku. Dziewczyna jest zrozpaczona, a przed jej oczami cały czas widnieje list. Lach przyjeżdża z walizkami do willi. Vanessa jest w szoku. Za nim wchodzi jednak Awdar z Elfijką i oznajmia, że Lach zamieszka u nich.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Odświeżona czołówka: https://www.youtube.com/watch?v=5cYK2sKM6Ws
W opisie podani wszyscy aktorzy i aktorki.

elmoo_filmweb

Działający link :
http://www.youtube.com/watch?v=5cYK2sKM6Ws

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Gdzie komentarze? :(

elmoo_filmweb

Nie ma :D

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Cieszę się, że mój wątek się rozwija :P

lach

Żebyś tylko nie zabłądził w tej wielkiej willi.
Dać Ci mapę? :D

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

No jasne :P

elmoo_filmweb

Jeśli masz https, to link nie działa.
Trzeba usunąć "s" na końcu, żeby było samo http.

Andre wygląda tu trochę jak Channing Tatum :D

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Można skopiować link, ale na pewno wygodniej jest kliknąć :)
A Melissę Sherman, czyli matkę Awdara i Vanessy gra Marcia Cross najbardziej znana z "Gotowych Na Wszystko" jako Bree Van De Kamp. ;)

elmoo_filmweb

Propozycja do następnego odcinka:
Lach zgubił się w wielkiej, wielopokojowej willi i odnalazł się dopiero po tygodniu.

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Chcesz ograniczyć mój wątek? ;)

lach

Skądże znowu.
Chciałam tylko, żeby było ciekawie i zabawnie :D

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

No to jestem córką Melissy, czy nie jestem... Ta niepewność mnie wykończy.

ocenił(a) serial na 6
LiLuLa

To dobrze, budowanie napięcia jest ważne :D A wszystko się wyjaśni... wkrótce :)

LiLuLa

Zrób testy DNA jak Feli :D

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Nie mam od kogo pobrać materiału genetycznego, bo Melissa ciągle przede mną ucieka :( Będę chyba musiała złapać ją za włosy przy najbliższej okazji.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Bardzo ładna czołówka :) Wszyscy piękni :* Muzyka niczym z serialu kryminalnego, choć nasz serial ma pewne takie elementy jak np. topienie w oczku wodnym i elementy komediowe-ucieczka w przescieradle :) The Best! :)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Jeju, jacy my wszyscy piękni :D

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 24
Wiatriwoda narzeka, że jest obiegany przez dziennikarzy, a wszędzie huczy o jego romansie z wróżką telewizyjną. Sisi jednak nie przeszkadza to, wręcz przeciwnie, jest zadowolona ze sławy. Vanessa traktuje przy śniadaniu Lacha jak piąte koło u wozu, co jest zauważalne. Lach postanawia to zmienić i bez krępowania zaczyna całować Vanessę, jednak ta odpycha go i policzkuje. Sisi dostaje propozycję rozebrania się w playboyu. Dziewczyna natychmiast się zgadza, po czym krzyczy i skacze z radości. Gdy Wiatriwoda dowiaduje się o tym, staje wryty. Nie podoba mu się to. Repulsion jest zazdrosna, że jego brat mieszka w willi, a ona musi się gnieździć w małym mieszkanku. Robi wyrzuty Lachowi o to. Mężczyzna postanawia poprosić Awdara, żeby pozwolił wprowadzić się do willi jej siostrze. Vanessa spotyka się z Isild i omawia z nią plan, dzięki któremu uda jej się uwieść Awdara. Awdar nie zgadza się, żeby w willi zamieszkała jeszcze jedna osoba. Lach proponuje, że w zamian Repulsion będzie im sprzątać. Awdar ugina się i pozwala wprowadzić się Repulsion. Gdy dziewczyna jednak dowiaduje się, że będzie w willi uchodziła za służkę, robi się cała czerwona ze złości. Sisi zaprasza dziennikarzy do domu. Gdy wchodzą, są zszokowani, widząc półnagiego Wiatriwodę z piwem oglądającego mecz. Fotoreporterzy robią kompromitujące zdjęcia mężczyźnie i wybiegają.

elmoo_filmweb

To ładnie zostałem załatwiony:)

elmoo_filmweb

a jako służka mogę nosić chociaż ten taki seksowny fartuszek pensjonarki? :D

ocenił(a) serial na 6
Repulsion

i kusić bogatego Pana domu - Awdara? :D

ocenił(a) serial na 10
Repulsion

O tym samym pomyślałam :D

elmoo_filmweb

Od początku czułam, że między mną a Lachem coś się szykuje :D

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Byleby to nie był romans a la Graża-Arkadiusz :D

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 25
Eva tymczasowo pełni rolę sekretarki w firmie i musi odbierać ciągłe telefony, co ją męczy. Na dodatek do firmy przychodzi Makagigi i opowiada Evie o jej ostatniej randce z Elmem w zoo. Eva ironicznie odpowiada, że w zoo cuchnie i wcale nie jest romantycznie. W gazecie ukazuje się kompromitujące zdjęcie Wiatriwody w samych slipach. Jest wściekły na Sisi. Dziewczyna udaje przestraszoną i płacze, gdyż Wiatriwoda na nią krzyczy. Wiatriwodzie robi się żal Sisi i zaczyna ją przepraszać. Lilula przychodzi do Awdara w poszukiwaniach kontaktu z Melissą Sherman. Mówi mu, że ma ważną sprawę do załatwienia z jego matką. Awdar jest zszokowany. Nie pomoże jednak dziewczynie, dopóki ta nie powie, o co chodzi. Makagigi mówi Elmoowi o dziwnym zachowaniu Evy. Elmoo stwierdza, że ta dziewczyna jest pokręcona. Nie zwracając na to uwagi, proponuje randkę na koncercie One Direction. Okazuje się jednak, że Makagigi nie cierpi tego zespołu. Lilula nie chce wytłumaczyć Awdarowi o co chodzi i mówi, że to skomplikowana sprawa. Awdar nie rozumie, co Lilula może mieć wspólnego z jego matką. Dziewczyna wyznaje, że zobaczyła pewien list, który może zmienić całe jej życie. Gdy Makagigi i Elmoo wychodzą, zamykając za sobą drzwi, Eva gwałtownie chwyta za nóż i rzuca nim w drzwi. Wiatriwoda spotyka się z Bogdanem na piwie i narzeka, że jego dziewczynie uderzyła sława do głowy. Bogdan radzi Wiatriwodzie, żeby przemyślał, czy Sisi nie zależy jedynie na pieniądzach i sławie. Elmoo i Makagigi dają się ponieść emocjom i po raz pierwszy kochają się ze sobą.

elmoo_filmweb

Niech zaproponują Wiatriwodzie reklamowanie męskiej bielizny jak Davidowi Beckhamowi :D

Vanessa100

Hahahha , ale pomysł :)

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Całkiem niezły ;)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Akcja z nożem mi się podoba! :D
Obym tylko nie zwariowała jak Norbi :P

ocenił(a) serial na 2
eva502

Eva, proponuję voodoo :)

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Proponujesz mi jako 'ofiara' ?! :D

ocenił(a) serial na 2
eva502

Jak szaleć to szaleć, wszystko, dla zaskakującej fabuły :) poza tym jak to mówią aktorzy, byłoby to dla mnie wyzwanie :)

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Miejmy nadzieję, że masz dublerkę do takich scen :D

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

"Nie zwracając na to uwagi, proponuje randkę na koncercie One Direction. Okazuje się jednak, że Makagigi nie cierpi tego zespołu."

Elmoo, skąd wiedziałeś :)

A co do dalszego rozwoju sytuacji, że tak powiem między nami, to jestem jak najbardziej zadowolona, tylko zaczynam się na poważnie obawiać Evy, coś czuję, że tutaj na nożu się tylko nie skończy ;)

ocenił(a) serial na 6
makagigi

Cóż, oprócz dziewcząt z gimnazjum dużo jest antyfanek i antyfanów tego zespołu, a na tym forum raczej mało jest takich jarających się One Direction czy Justinem Bieberem :D

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 26
Awdar kontaktuje się ze swoją matką i dowiaduje się, że aktualnie przebywa w Paryżu. Chwilę potem spotyka się z Elfijką i mówi jej, że musi wyjechać do Paryża, a wycieczka do Monte Carlo musi poczekać. Elfijka nie rozumie, dlaczego Awdar nagle musi wyjechać. Repulsion i Vanessa kłócą się. Vanessa przypomina dziewczynie, że ona jest tu tylko sprzątaczką. Repulsion nie zamierza usługiwać potwornej Vanessie. Awdar oświadcza Liluli, że lecą wspólnie do Paryża do Melissy. Najpierw jednak każe jej powiedzieć, w jakiej sprawie mają tam lecieć. Vanessa przychodzi wściekła do firmy. Elfijka każe jej się uspokoić. Powstaje nowa kłótnia. Vanessa mówi Elfijce, że nosi tandetne buty. Repulsion postanawia zemścić się na Vanessie i wkłada do jej garderoby zabawkowego pająka. Vanessa jest wściekła, że Awdar leci sobie do Paryża. Wyżywa się na wszystkic. Pracownicy plotkują, że Vanessa to świruska. Elfijka kręci głową i nie może uwierzyć w to co widzi. Lilula pokazuje Awdarowi tajemniczy list. Po przeczytaniu go Awdar i Lilula ruszają na lotnisko. W nocy, gdy Vanessa śpi, Lach kładzie się obok niej i ją całuje po szyi. Vanessa budzi się i każe Lachowi natychmiast się wynosić. Jednak po chwili całuje go.

elmoo_filmweb

Może pod wpływem miłości moja postać trochę złagodnieje :D

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Awdar poleciał sobie do Paryża beze mnie. Pięknie.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 27
Eva modli się w kaplicy o to, żeby Elmoo ją pokochał tak jak ona jego kocha. Przysiada się do niej ojciec Santiago i prosi, żeby wyżaliła się mu. Camilla odwiedza Wiatriwodę i wyśmiewa się z jego zdjęcia w gazecie w samych slipach. Wiatriwoda mówi, że to wszystko przez Sisi. Na to Camilla odpowiada, że Wiatriwoda zasługuje na lepszą kobietę, po czym całuje go. Eva wyjaśnia ojcu, że chcialaby być z mężczyzną, który kocha inną. Santiago mówi dziewczynie, że powinna wyznać mężczyźnie miłość. Awdar i Lilula lądują w Paryżu. Zamierzają złożyć wizytę Melissie. Ona jednak nie wie, że oprócz Awdara przyjeżdża także Lilula. Sisi zastaje u Wiatriwody Camillę. Każe jej wynosić się. Camilla wyśmiewa Sisi i mówi, że nie będzie jej rozkazywać. Wiatriwoda łagodzi sytuację. Nagle dzwoni telefon od Vanessy Sherman do Wiatriwody z propozycją reklamowania męskiej bielizny. W apartamencie Melissy zjawiają się Awdar i Lilula. Melissa jest zszokowana. Oboje żądają od niej wyjaśnień. Elmoo przychodzi do kaplicy i widzi modlącą się Evę. Eva myśli, że to spełniające się marzenie i mówi Elmowi, że wreszcie mogą to sobie wyznać. Elmoo jednak oświadcza, że jedynie szuka miejsca na ślub z Makagigi, gdyż chce jej się oświadczyć. Eva rozpłakuje się i wybiega. Melissa zgadza się powiedzieć Awdarowi i Liluli całą prawdę. Wyznaje, że ten list był adresowany do matki Liluli, która nie jest jej prawdziwą. Biologiczną matką Liluli jest Melissa.

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

A moją postać to uśmiercono, czy jak? XD

ocenił(a) serial na 6
Bogdan4674

W następnym odcinku wracasz w wielkim stylu ;) W ogóle następny odcinek będzie bombowy, pewna odmiana, bo ostatnio wiało chyba nudą, aż mało kto komentował :D

elmoo_filmweb

Ktoś podłoży bombę w firmie "Filmweb"? :D

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Bombowy w niedosłownym tego słowa znaczeniu :D Ale będzie równo emocjonująco.

ocenił(a) serial na 2
Vanessa100

będzie sylwester i będę grałw tomb rider, jak ten gościu z YT :D

Bogdan4674

Nareszcie się uaktywniłeś, bo już od dawna nie komentowałeś "Filmwebowców" ;)

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Mnie martwi zniknięcie czarownicy_kat, wrednej_małpy i Isild. Jeśli się nie będą wpisywać, będę musiał je usunąć z serialu. Kat i Wredna już przeszły do obsady gościnnej, toteż jest ich mało w serialu i w czołówce brak.

ocenił(a) serial na 2
Vanessa100

czasu nie ma na aktywne komentowanie, w tygodniu na fw wchodzę sporadycznie.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Odnalazłam biologiczną mamusię! Prawie jak Bożenka Lubicz, tylko moja matka jest przy kasie. Od razu mówię, że będę walczyć o zadośćuczynienie :D