Filmwebowcy, odcinek 8
Elmoo jest zamyślony. Zauważa to Eva i wypytuje przyjaciela o powód. Elmoo wyznaje jej, że
powodem jego zmartwień jest niejaka Lena Makagigi. Vanessa urządza Awdarowi awanturę o
awans Elfijki. Uważa, że dziewczyna nie nadaje się do firmy i powinni ją zwolnić. Awdar jednak
bardzo tego nie chce. Gigi udaje się do psychoterapeuty Piotra Rafalskiego. Mówi mu, że
męczą ją koszmary i wspomnienia z feralnej nocy. On wyznaje, że również miewa koszmary z
udziałem wielkoustnej Barbary. Elfijka jest smutna, gdyż czuje się nieakceptowana w firmie.
Eva zauważa ją płaczącą w kącie i pociesza. Mówi, żeby nie przejmowała się Vanessą, gdyż to
su*a i nikt jej nie lubi. Gigi spotyka się z Elmem. Dziękuje mu za wszystko. Elmoo prosi ją, żeby
nie zrywali kontaktu. Gigi jednak uważa, że lepiej będzie, jeśli zniknie z życia Elma. Vanessa
wybiera się z udziałem Andre na szpiegowanie Elfijki. Dziewczyna znajduje jej dokumenty, z
których wynika, że jest z pochodzenia meksykanką. Vanessa postanawia teraz pozbyć się
Elfijki. Gigi spotyka na ulicy Kristophera i w pewnej chwili wszystko sobie przypomina.
Myślę, że tak będzie lepiej, żeby nie tworzyć zbyt dużo tematów. Dobijemy do 40 odcinka (mam
nadzieję ;D) i stworzymy nowy temat.
To byłaby ciekawa wersja :D
"Chłopak przeprasza ją za wypadek i proponuje plemniczka" :D
:D:D
Chociaż myjesz ręce przed tym rozdawaniem pierników? Mycie rąk to podstawa - jak uczył nas klanowy Rysiek :D
No właśnie plemniczek w ramach przeprosin wydał mi się tym bardziej interesujący :) Ciekawe co by na to odpowiedziała Vanessa :) Chyba zapytałaby o mycie rączek :) Podoba mi się!
Po co było męczyłaś się z pieczeniem szarlotki, skoro ciasta można było zamówić w klanowej cukierni pana Orzeszko? ;)
Przecież to była moja sypialnia:
"Po ciężkim dniu wściekła Vanessa wpada do swojej sypialni i zastaje tam nagich Elfijkę i Awdara".
FIlmwebowcy, odcinek 19
W brukowcach huczy aż od tego, że Awdar Sherman ma nową partnerkę. Vanessa kupuje jedną z gazet i rwie ją z wściekłą miną. Krzyczy na środku ulicy, że rozwali ten związek. Eva próbuje zwrócić na siebie uwagę Elma i pokazuje mu się w pięknej sukience. Na chłopaka jednak nie robi to specjalnego wrażenia. Eva jest wściekła. Zwierza się Liluli, że wszyscy faceci to świnie. Vanessa spotyka się z Isild w areszcie na widzeniu. Isild rozpłakuje się i mówi, że nie wytrzymuje psychicznie w więzieniu. Prosi Vanessę, żeby ją wyciągnęła stąd. Vanessa zgadza się pod warunkiem, że ta pomoże jej pozbyć się Elfijki. Eva postanawia nastraszyć Makagigi. W tym celu śledzi kobietę. Wiatriwoda – dawny przyjaciel Awdara i właściciel talk show „Tylko sex” postanawia zmienić prowadzącą programu, Camillę na znaną wróżkę ekranową – Sisi. Zazdrosna Camilla robi awanturę Wiatriwodzie. Vanessa opowiada Lachowi przy lunchu o swoim planie. Przy okazji wypytuje go o jego życie osobiste. Lach zmyśla, że jest synem Billa Gatesa. Vanessa śmieje się i wylewa na Lacha sok, grożąc mu, żeby nie kłamał, patrząc jej w oczy. Camilla kłóci się z Sisi o to, która powinna prowadzić talk show. Sisi chwali się, że zna wróżbitów z całego świata i jest bardziej obrotna w show biznesie. Gigi spaceruje przy miejskim oczku wodnym. Eva w prześcieradle napada na nią i wpycha do oczka wodnego, po czym ucieka. Vanessa zabiera Lacha do swojej willi, gdzie ubiera go w fartuszek i każe sprzątać, gdyż jej gosposia zachorowała. Lach oczarowany piękną Vanessą wykonuje polecenie. Gigi przychodzi spanikowana do Elma i mówi mu, że ktoś ją wrzucił do oczka wodnego. Elmoo opiekuje się kobietą. Camilla widzi Wiatriwodę całującego Sisi. Domyśla się, że mają romans i dlatego Sisi została zatrudniona.
2 nowe postacie :)
Elmo, dziękuję Ci, że uczyniłeś ze mnie osobę, do której wszyscy przychodzą na zwierzenia, to stawia mnie w dobrym świetle :) :) :)
Widzę, że lubisz tematy ezoteryczne :)
Jesteś bardzo aktywna na forum, więc dam Ci większy wątek :D Fakt, czasami oglądam wróżki i słucham ich porad ezoterycznych, a to tak jakoś samo wyszło, że w serialu tyle ezoteryki :D
"Gigi spaceruje przy miejskim oczku wodnym. Eva w prześcieradle napada na nią i wpycha do oczka wodnego, po czym ucieka. " - genialne, aż chciałabym to zobaczyć na ekranie :)
i już nie wiem co lepsze - tonięcie w oczku wodnym, czy Eva w prześcieradle :)
Haha, że niby w samym prześcieradle?! :D
W kominiarce było by 'bardziej do twarzy' xD
Mam niejasne wrażenie, że jestem tutaj odpowiednikiem Norberta :D. Asystent, kuchta. Jeszcze tylko muszę znaleźć sobie jakąś szurniętą dziewczynę i gitara :D.
I ja dziękuję Elmo za wprowadzenie i za to , że moja postać jest równie ciekawa jak pozostałe, ale wątek z prześcieradłęm sprawił, że spadłam z krzesła! Powinnieneś zostać scenarzystą Klanu, wtedy by się działo :)
Hahah, dzięki :D Postaram się, żebyś często tak spadała z krzesła :D Hmm no wielu z nas miałoby jakiś pomysł na scenariusz klanowy :D
Dzięki :) A poza tym, producenci Klanu powinni zrobić tak, że 1 odcinek będzie wg pomysłu fanow :) Myślę, że Twoj scenariusz byłby na 1 miejscu, ABSOLUTNIE! xD
Filmwebowcy, odcinek 20
Wredna utrzymuje w tajemnicy, że posiada w ogrodzie żyrafę. Przez nią spóźnia się do pracy i zostaje wezwana na dywanik do Vanessy. Kobieta wydziera się, że nie życzy sobie takich spóźnień. Lilula postanawia pójść na kurs pieczenia ciast. Camilla przychodzi do Wiatriwody i mówi, że wie o prawdziwym powodzie jej zwolnienia. Grozi mu, że nie ujdzie mu to na sucho i zniszczy jego program. Wredna odbiera telefon od sąsiada, że żyrafa uciekła i biega po sąsiednich ogrodach. Zszokowana Wredna wybiega z pracy i jedzie prosto do domu. Sisi zjawia się w biurze Wiatriwody w seksownym stroju. Wiatriwoda żali się, że Camilla może zemścić się na nim. Sisi jednak lekceważy to i myśli tylko o seksie z Wiatriwodą. Organizatorka kursu pieczenia ciast, restauratorka Melissa Sherman zauważa na liście kandydatów Lilulę. Wredna uspokaja żyrafę, która wpadła w szał. Wkrótce zjawia się policja i inne jednostki. Żyrafa zostaje odwieziona do zoo, a Wredna spisana przez policjantów. Wiatriwoda i Sisi uprawiają seks. Miły czas zakłóca telefon od menagera Wiatriwody, który zawiadamia go o tym, że na świat wyszła plotka o jego romansie z wróżką telewizyjną. Melissa przy lampce wina i kominku przegląda stare zdjęcia. Wredna wraca do pracy. Jednak Vanessa każe jej się wynosić i mówi, że już tu nie pracuje. Kiedy Wredna usprawiedliwia się problemową żyrafą, Vanessa dzwoni do psychiatry.
Ooo Wiatriwoda + ja? :) Ciekawe :) Dobrze, że ten seks jest w biurze a nie w czytelni :) Ja niczym Beta-myślę tylko o seksie :P
Filmwebowcy, odcinek 21
Awdar i Elfijka są szczęśliwi po spędzeniu wspólnej nocy w domu Elfijki. Awdar wyznaje jej, że nikogo nigdy nie kochał tak jak ją. Para kocha się ze sobą przy ciepłym kominku. Isild wychodzi z więzienia dzięki Vanessie i jej pieniądzom. Vanessa jednak ostrzega Isild, że teraz musi wykonywać jej każde polecenie, bo inaczej z powrotem ją wsadzi za kratki. Lilula dowiaduje się, że kurs pieczenia ciast został odwołany przez organizatorkę. Jest zdziwiona. Przypadkiem spotyka Marissę Sherman. Vanessa wymyśla plan, aby Isild uwiodła Awdara. Isild jest zszokowana. Uważa, że Awdar nie będzie nią zainteresowany. Tymczasem Awdar postanawia zabrać Elfijkę na czerwone dywany. Elfijka mówi, że nie zależy jej na sławie, a jedynie na związku z nim. Mimo to Awdar chce pokazać całemu światu, jaką ma piękną dziewczynę. Lilula domaga się wyjaśnień od Marissy, która okazuje się być matką Awdara i Vanessy. Marissa odpiera, że musiała zrezygnować z powodów osobistych. Lach przyjeżdża po Repulsion do szpitala drogą limuzyną. Chwali się, że Vanessa kupiła mu takie piękne auto. Repulsion jest w szoku. Awdar i Elfijka pojawiają się na salonach. Reporterzy robią im zdjęcia, a Awdar i Elfijka pozują. Lilula nie odpuszcza i domaga się wyjaśnień od Marissy. Szpieguje jej gabinet i znajduje stary list zaadresowany do matki Liluli. Jest zdziwiona. W liście pisze „Wierzę, że teraz nasza córka będzie miała dom i rodzinę, która otoczy ją prawdziwym ciepłem. Wierzę, że zaopiekujecie się małą Li.”
To w końcu Melissa czy Marissa? Jak ona ma na imię? ;)
No i Elfijka doczekała się wreszcie pozowania na czerwonym dywanie :D
Dzięki za spostrzegawczość, pomyliłem się, bo pierwotnie miała mieć na imię Marissa, ale potem zmieniłem na Melissę :D
W tym odcinku miało być romantycznie i seksownie :)
Melissa :)
Jak Ty pięknie wszystko kojarzysz :D Jesteś moją ulubioną fanką serialu :D
Ja pierniczę, czerwony dywan i salony. O ja, opłacało się zatrzymać u siebie Awdara na noc.
Filmwebowcy, odcinek 22
Gigi zastanawia się, kto mógł ją wepchnąć do oczka wodnego. Elmoo klei się do niej, co zauważa Eva i robi naburmuszoną minę. Stoi jak słup i nawet nie słucha, co do niej mówi Elfijka. Lilula cały czas ma przed oczyma list, który przeczytała. „Wierzę, że zaopiekujecie się małą Li…” Co to ma znaczyć? Dziewczyna postanawia porozmawiać z niejaką Melissą Sherman. Kobieta jednak unika Liluli jak może. Bogdan zostaje szoferem Wiatriwody. Bogdan opowiada mu, że wcześniej był szoferem Vanessy, którą uważa za ostatnią sukę. Wiatriwoda odpiera, że zna tą dziewczynę. Zdradza, że zawsze chciał przelecieć Vanessę. Bogdan przyznaje, że fajnie byłoby z nią być w łóżku, ale najpierw musiałby jej zakleić usta. Gigi opowiada Elfijce historię o oczku wodnym. Elfijka myśli, że może ktoś jest zazdrosny o jej kontakty z Elmem. Obie zastanawiają się, kto mógłby być tak zadurzony w Elmie. Bogdan i Wiatriwoda udają się do klubu go-go. Spotykają tam również Andrego, który cały czas nie może otrząsnąć się po odrzuceniu Vanessy. Okazuje się, że cała trójka Panów chciałaby przynajmniej raz obmacać seksowną Vanessę. Melissa Sherman udaje się na lotnisko, aby wyjechać do Toronto. Lilula zatrzymuje ją i żąda wyjaśnień, co znaczą słowa „Zaopiekujcie się małą Li”. Melissa nie wie, co powiedzieć. Eva mówi Elfijce, że nie może znieść widoku szczęśliwych Makagigi i Elma. Elfijka szybko kojarzy fakty i domyśla się, że to Eva wrzuciła Gigi do oczka wodnego. Dziewczyna przyznaje się i prosi o dyskrecję.
No pewnie ;) Niektórzy wybrali sobie sami, ale teraz pozwoliłem sobie nowym użytkownikom sam wybrać :D Ale nie martwcie się, wszyscy jesteście piękni :D W piątek podam aktorów.
Haha bez przesady, tylko niektóre postacie usunąłem i nowe dodałem :D A odcinki mam napisane kilka w przód, ale myślę nad dodawaniem dialogów :D
Na razie chyba jestem zapatrzony w Makagigi :D No i nawet nie wiem, że coś do mnie czujesz :D