Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35794
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Filmwebowcy, odcinek 8
Elmoo jest zamyślony. Zauważa to Eva i wypytuje przyjaciela o powód. Elmoo wyznaje jej, że
powodem jego zmartwień jest niejaka Lena Makagigi. Vanessa urządza Awdarowi awanturę o
awans Elfijki. Uważa, że dziewczyna nie nadaje się do firmy i powinni ją zwolnić. Awdar jednak
bardzo tego nie chce. Gigi udaje się do psychoterapeuty Piotra Rafalskiego. Mówi mu, że
męczą ją koszmary i wspomnienia z feralnej nocy. On wyznaje, że również miewa koszmary z
udziałem wielkoustnej Barbary. Elfijka jest smutna, gdyż czuje się nieakceptowana w firmie.
Eva zauważa ją płaczącą w kącie i pociesza. Mówi, żeby nie przejmowała się Vanessą, gdyż to
su*a i nikt jej nie lubi. Gigi spotyka się z Elmem. Dziękuje mu za wszystko. Elmoo prosi ją, żeby
nie zrywali kontaktu. Gigi jednak uważa, że lepiej będzie, jeśli zniknie z życia Elma. Vanessa
wybiera się z udziałem Andre na szpiegowanie Elfijki. Dziewczyna znajduje jej dokumenty, z
których wynika, że jest z pochodzenia meksykanką. Vanessa postanawia teraz pozbyć się
Elfijki. Gigi spotyka na ulicy Kristophera i w pewnej chwili wszystko sobie przypomina.

Myślę, że tak będzie lepiej, żeby nie tworzyć zbyt dużo tematów. Dobijemy do 40 odcinka (mam
nadzieję ;D) i stworzymy nowy temat.

LiLuLa

Zapowiada się ostra walka o majątek :D

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Ciebie, Siostra, to się trochę boję, jesteś nieobliczalna. Może zawrzemy jakiś sojusz (przeciw wspólnemu wrogowi)?
Mogłybyśmy się zakumplować, trwonić majątek i cały dniami obgadywać Mostowiakówny :)

LiLuLa

Mamy jakiegoś wspólnego wroga? ;)

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Wróg został opcjonalnie ujęty w nawiasie, ale Może Elfijka? ;)

LiLuLa

Też o niej pomyślałam :D

ocenił(a) serial na 10
LiLuLa

Brutusie!

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 28
Lach przychodzi do gabinetu Vanessy. Kobieta zamyka drzwi, po czym zaczyna całować Lacha. Po chwili rozbierają i uprawiają seks na biurku. Lilula nie może uwierzyć w to, że Melissa jest jej matką. Melissa przeprasza i mówi, że nigdy nie chciała tego wyjawiać. Bogdan i Andre przychodzą do agnecji towarzyskiej. Andre widzi, że prostytutka nie chce tego robić. Pyta ją, czy jest aż taki straszny. Vanessa mówi Lachowi, że spodobał jej się i chce mu dać pracę w Filmwebie na stanowisku tłumacza. Mężczyzna jest zadowolony. Obcałowuje piękną Vanessę. Lilula ucieka z domu Melissy. Awdar ma pretensje do matki, że ukrywała to przed nim i Vanessą przez tyle lat. Melissa nagle mdleje. Awdar postanawia zrobić jej melisy na uspokojenie. Prostytutka mówi Andremu, że jest zmuszana do prostytucji i chce uciec z burdelu. Andre postanawia pomóc dziewczynie. Mówi jej, że jest policjantem, po czym wyciąga broń. Melissa czuje się już lepiej. Jednak boi się, że Lilula zrobi sobie coś złego. Tymczasem Lilula biega po całym Paryżu z nerwów. Wchodzi na wieżę Eiffla i krzyczy w niebogłosy. Elfijka przychodzi do nowego gabinetu Andrego. Nikogo tam nie zastaje. Vanessa, myśląc, że tam jest Lach, wchodzi do gabinetu z opaską na oczy i zaczyna robić striptis. Elfijka jest oszołomiona. Gdy Vanessa doszła już do stanika, zdejmuje opaskę i widząc Elfijkę, zaczyna krzyczeć. Prostytutka ucieka, a Andre osłania ją z pistoletem. Dochodzi do strzelaniny, w której Andre zostaje ranny. Wybiega nagi Bogdan i rzuca się na alfonsa.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Chryste Panie! Taka akcja. :D
Jednym słowem chyba najlepszy odcinek w historii :D

lach

Nasz wspólny wątek się ... posuwa :D

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

No to teraz nie można mieć już żadnych wątpliwości, że ja i Vanessa jesteśmy siostrami - też jestem nienormalna - to musi być rodzinne... Biegam po Paryżu, wspinam się na wieżę Eiffla i wydzieram wniebogłosy.
Mam nadzieję, że zanim spadnę, zdążę jeszcze trochę namieszać.

Vanessa, mnie też załatwisz posadę tłumacza? Mogę przekładać chorwacki/serbski itp. jak Krycha Lubicz :)
Chyba że od razu trafię na jakieś kierownicze stanowisko...

LiLuLa

Musiałaś być nieźle zziajana po wejściu na wieżę Eiffla :D
Nie wiedziałam, że znasz chorwacki i serbski :D

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Skąd mogłaś wiedzieć, jeszcze nawet nie wiesz, że jestem Twoją siostrą :)

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

:O <-- tak wygląda moje oszołomienie.

Żartowałam, naprawdę wyglądało tak:

:O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O

elmoo_filmweb

Odcinek super! 10/10
Odcinek 28 i odcinek 15 to chyba najlepsze jak do tej pory.

- melisa dla Melissy - hehe ;)
- Bogdan, Andre, burdel, prostytutka - zupełnie jak Rysiek Lubicz ;)
- ja i Lach - nareszcie, bo od dawna czekałam, żebyś zrobił mojej postaci jakiś romans ;)

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Co Ty masz takiego pod ubraniem, że Elfijka jest oszołomiona? ;)

ocenił(a) serial na 2
LiLuLa

to ja chce jeszcze operować kopem z pół obrotu, jak Van Damme haha XD

ocenił(a) serial na 3
Bogdan4674

Musisz się zgłosić do autora scenariusza :D Może dostaniesz wątek :D

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 29
Andre trafia do szpitala na obserwację. Bogdan jest nadal wstrząśnięty całym zdarzeniem. Kat na wieść o tym, że Bogdan był w agencji towarzyskiej, żąda rozwodu. Elmoo postanawia oświadczyć się Gigi. Prosi o radę Evę. Dziewczyna radzi mu, żeby kupił najbrzydszy pierścionek jaki istnieje. Elmoo jest zdziwiony. Do szpitala przychodzi prostytutka i wypytuje o stan Andrego. Jest wdzięczna mu za uratowanie ją z rąk przestępców. Vanessa przychodzi do szpitala i poznaje się z prostytutką, Brooke. Bogdan tłumaczy Kat, że był pijany i nie wiedział co robi. Kat oświadcza mu, że jeśli woli seks z dziwką niż z nią, ona nie chce takiego związku. Bogdan odpiera, że dziwka była całkiem ładna. Kat policzkuje go. Eva śledzi Elma, który szuka pierścionka dla swojej dziewczyny. Tymczasem Makagigi dostaje pocztą zwiędłe róże. Uważa, że to kiepski żart Elma. Mówi o tym Elfijce. Dziewczyna domyśla się, że to sprawka Evy. Prostytutka Brooke mówi Vanessie, że Andre to odważny i dzielny facet. W tym momencie Andre wychodzi. Brooke rzuca mu się na szyję i dziękuje. Kat nie wpuszcza Bogdana do domu. Bogdan stoi i cierpliwie czeka. Nagle przez okna wylatują jego walizki. Kat krzyczy z okna, żeby Bogdan się wynosił i więcej jej się nie pokazywał na oczy. Eva przychodzi przebrana w peruce, okularach i kapeluszu do Makagigi. Przedstawia się jako Charlotta de Lazania i wyznaje, że jest jedną z kochanek Elma. Przestrzega ją, żeby nie wiązała się z Elmem, gdyż to kobieciarz i seksista.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Spoilery:
- Bogdan nie rezygnuje z Kat
- Wiatriwoda staje się obiektem zainteresowań
- Prawda o Evie wychodzi na jaw
- Awdar i Lilula wracają do Sacramento
- Vanessa nie akceptuje nowej siostry
- Miłość Elma i Makagigi staje pod znakiem zapytania

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Mam jeszcze kilka propozycji do autora względem mojego wątku. Skoro moja postać ma problemy w związku i robię za bawidamka, no to na bogato. Proponuje romans z aktorką wyglądającą w stylu http://www.filmweb.pl/person/Elisha.Cuthbert że niby przyjeżdża do firmy Filmwebowców, amerykańska polka no to Bogdan jak to Bogdan wiadomo hehe

ocenił(a) serial na 6
Bogdan4674

Może ona zagrać prostytutkę :)

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Może:)

Bogdan4674

Ta Brooke to jakaś krewna Brooke Forrester? :D

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

Nie, ale dzięki MnS imię "Brooke" kojarzy się z dziwką :D

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Od razu poczułam, że o to chodzi :)

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Elmoo, pytać się największej rywalki, jaki kupić pierścionek, takie typowo męskie podejście :) i jeszcze do tego rozwścieczyłeś Evę, która zaczyna zamieniać się w Norbiego w spódnicy... chociaż muszę przyznać, że Charlotta de Lazania od razu podbiła moje serce ;) Mam nadzieję, że Gigi będzie na tyle bystra, że rozpozna Evę i w końcu załatwi z nią sprawę raz na zawsze (może jakaś mała szarpanina nad basenem?) i nasz związek zakończy się happy endem, chociaż z drugiej strony, znając pomysłowość Elm... a nie oczywiście Evy, to kto wie co się jeszcze wydarzy

ocenił(a) serial na 6
makagigi

Nawet nie wiesz, że Eva to Twoja rywalka. ;)

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

A w drugim sezonie zrób ze mnie szefa Filmwebowców haha XD

ocenił(a) serial na 6
Bogdan4674

Awdar miałby Ci ustąpić posady? ;)

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Ktoś tu musi być samcem Alfa :d

Bogdan4674

Awdar jak Awdar, nie zapominaj, że jestem jeszcze ja, a ja tak łatwo nie odpuszczam.
Ostra laska ze mnie :D

ocenił(a) serial na 3
makagigi

Podoba mi się taki rozwój sytuacji :-) może dostane klanowego oscara za tę rolę :-D

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

A ja nadal taka superprzenikliwa.

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 30
Bogdan zwierza się Wiatriwodzie, że jego żona chce rozowdu z powodu zdrady z prostytutką. Wiatriwoda chwali się, że on teraz ma z kim uprawiać seks. Nie wie, którą wybrać. Makagigi mówi Elmowi o zwiędłych różach i niejakiej Charlotcie de Lazanii. Elmoo dochodzi do wniosku, że komuś bardzo zależy na rozbiciu związku jej i Gigi. Elfijka przychodzi do pracy i zastaje górę chusteczek do nosa i zasmarkaną Evę płaczącą z powodu Elma. Moore każe Evie wziąć się w garść. Eva uważa, że jej życie straciło sens. Wiatriwoda przychodzi na sesję zdjęciową do reklamy bielizny. Obserwuje go Vanessa i podziwia jego muskulaturę. Lach widzi to i staje się zazdrosny. Wchodzi i zakrywa oczy Vanessie. Bogdan przychodzi pod okno Kat z orkiestrą cygańską i zaczynają grać. Bogdan krzyczy i prosi ją o wybaczenie. Kat nie może słuchać tych wrzasków i zakłada stopery. Wszystkie pracownice podziwiają Wiatriwodę. Mężczyzna rozdaje wszystkim swój numer telefonu. Lach zwraca mu uwagę, żeby wziął się za pracę, zamiast za podrywanie pracownic. Między mężczyznami dochodzi do sprzeczki. Vanessa uspokaja ich. Elfijka opowiada wszystkim, że Vanessa nieświadomie rozebrała się przed nią. Pracownicy śmieją się z Vanessy. Eva oświadcza Elmowi, że musi mu coś powiedzieć. Elmoo mówi, że nie ma teraz czasu. Nagle Eva wyznaje mu, że go kocha. Elmoo z wrażenia dławi się cukierkiem.

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

haha orkiestra cygańska XD beka

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Elmoo, co za dramatyzm! Tylko mi tam nie umieraj ;) Mam nadzieję, że Eva zna chwyt Heimlicha, tylko boję się, do czego mogłaby wykorzystać taką niespotykaną szansę na bliskość między wami, w końcu jest dość podstępna. I od razu mówię na żadne usta usta nie ma mojej zgody :)

ocenił(a) serial na 6
makagigi

Obawiam się, że Eva ma gdzieś Ciebie i Twoją zgodę :D

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Haha dokladnie :-)

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Spoilery:
- Awdar i Lilula wracają do Sacramento
- Vanessa nie akceptuje nowej siostry
- Miłość Elma i Makagigi staje pod znakiem zapytania
- Reklama bielizny staje się skutkiem problemów
- Vanessa i Isild wkraczają do akcji
- Między Evą, a Gigi dochodzi do rękoczynów

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 31
Do Sacramento wraca Awdar z Lilulą. Jadą prosto do firmy i proszą Vanessę o poważną rozmowę. Vanessa jest zaskoczona. Koło autostrady jest stawiany wielki bilbord z półnagim Wiatriwodą w bokserkach. Dziennikarze gonią Wiatriwodę. Mężczyzna kradnie rower ojcu Mateuszowi i ucieka przed paparazzi. Elmoo nie może zapomnieć o tym, co mu powiedziała Eva. Mówi jej, że od tego czasu wszędzie ją widzi. Wiatriwoda podczas ucieczki rowerem ma mały wypadek i wpada w błoto. Vanessa dowiaduje się o całej historii i o tym, że Lilula to jej rodzona siostra. Lilula chce przytulić Vanessę, jednak ta ją odpycha i każe nie dotykać siebie. Vanessa chłodno oświadcza, że nigdy nie miała siostry i jej mieć nie będzie. Eva przyznaje się Elmowi, że za wszystkimi intrygami stoi właśnie ona. Rozpłakuje się, przeprasza i obiecuje, że da spokój Elmowi i Gigi. Elmoo stoi i nie wie, co powiedzieć. Wszyscy dowiadują się, że bilbord z Wiatriwodą musi być zdjęty, gdyż półnagi mężczyzna rozprasza jadące auta autostradą i przez to powstają karambole. Wiatriwoda jest wściekły. Vanessa uważa, że Lilula chce pieniędzy Shermanów. Oświadcza, że nigdy ich nie dostanie. Elmoo wyznaje Makagigi, że to Eva wepchnęła ją do oczka wodnego i wysłała jej zwiędłe róże – a wszystko to z miłości do Elma. Zszokowana Gigi postanawia rozmówić się z Evą.

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Fajne są takie nieśmiałe odniesienie do innych 'kultowych" produkcji :D

A Vanessa w formie, wiedziałam ;) Że też zachciało mi się z nią przytulać.

LiLuLa

Jestem jak bryła lodu :D

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Jak góra lodowa. Rozwaliłaś Titanica.
Zamiast złościć się na mnie, lepiej zajmij się Bogdanem, zobacz jakie ma zakusy na prezesostwo w firmie (widać to choćby w komentarzu poniżej, a i wcześniej o tym pisał....nie dziękuj, jestem czujna, w końcu to też moja spuścizna :) )

LiLuLa

Chyba rzeczywiście trzeba się bliżej przyjrzeć Bogdanowi :P

ocenił(a) serial na 2
elmoo_filmweb

Proponuje rozbudować mój wątek o karierę polityczną, tzn zrób podobną aferę, jak była w Klanie z Agnieszką, tylko mnie w przeciwieństwie do niej wywinduj politycznie, co zaowocuje tym, że będę się ubiegał o prezesostwo w firmie XD

Bogdan4674

No proszę, proszę, jakie masz śmiałe plany :D
Od szofera do milionera ;)

ocenił(a) serial na 6
elmoo_filmweb

Filmwebowcy, odcinek 32
Agencja reklamowa Filmweb zostaje pozwana do sądu za prowokowanie na autostradzie półnagim Wiatriwodą. Wiatriwoda jest wściekły, że bilbord został zdjęty. Wyżywa się na Sisi. Vanessa spotyka się z Isild. Mówi, że mogą zacząć realizować swój plan, który ma polegać na uwodzeniu Awdara. Gigi konfrontuje się z Evą. Nazywa ją wariatką i żąda od niej wyjaśnień. Do Awdara przychodzą poszkodowani w karambolu i urządzają strajk. Domagają się pieniędzy. Awdar próbuje ich wszystkich uspokoić. Wiatriwoda i Sisi uprawiają seks na stole kuchennym. Wiatriwodzie jednak nawet seks z nią nie pomaga. Mężczyzna wychodzi i mówi, że idzie szukać szczęścia gdzie indziej. Sisi nie przejmuje się. Zabiera kasę Wiatriwody i idzie na balety. Między Makagigi, a Evą dochodzi do wymiany zdań. Eva mówi, że Elmoo w końcu przejrzał na oczy i chce być z nią. Gigi wyśmiewa Evę. Oświadcza, że planuje z Elmem ślub, a Eva ma się trzymać od nich zdala. Nagle Eva rzuca się na Gigi i zaczyna ją dusić. Awdarowi udaje się przekonać strajkujących, że wina nie leży po stronie nich, gdyż oni są tylko agencją reklamową. Vanessa i Isild obserwują Awdara. Mężczyzna wchodzi do windy, a wtedy Vanessa każe Isild wsiadać razem z nim. Isild wchodzi do windy z Awdarem, a Vanessa zatrzymuje windę, w której są porozstawiane ukryte kamery. Wściekła Eva nie przestaje dusić Gigi. W końcu Makagigi kopie ją w brzuch i Eva upada na ziemię, a Gigi ucieka.

elmoo_filmweb

To widzę , że moja kariera w modelingu zawisła na skraju przepaści :) Dobrze , że zawsze można się wyżyć szkoda , że na Sisi , choć ta kasę też moją wzięła , nie ładnie Sisi:) Choć nam ten seks na stole pozostał :)Swoją drogą gołe baby mogą wisieć na bilbordach , a dlaczego moje wyrzeźbione ciało nie? Podejrzewam tu czyjś spisek.

ocenił(a) serial na 10
elmoo_filmweb

Na Filmwebowcach też przerwa świąteczna? :D

ocenił(a) serial na 6
lach

Raczej ja miałem przerwę od internetu. Jutro wrzucam odcinek.