PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78243
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Widziałam w internecie ankiety na temat Kości. Oczywiście, nie mogłam nie skorzystać z tego pomysłu :) Niestety, ja nie umiem na poważnie :(

ANKIETA
Przeczytaj pytanie,
odpowiedz na nie.
Punkty policz, jak chcesz,
wygraną się naciesz;)
Potem swoje pytanie podaj
i do listy dodaj :)
Pytania mądre być nie muszą,
Ankieta ma być zabawą, a nie katuszą :)

UWAGA!
Jeśli otrzymałeś 0 punktów - nic nie wiesz o Bones, jesteś normalny, niezainfekowany. WSPÓŁCZUJĘ!
Jeśli uzyskałeś chciaż 1 punkt - jesteś znawcą i wielblicielem!
GRATULUJĘ!

1. Dlaczego "Bones/Kości"?
a) bo tak
b) bo nie
c) nie wiem, ale fajny
d) nie wiem, chyba mam depresję
e) nudziło mi się
f) ta babka jest beznadziejna, ale facet jest super. Ten David Hasselhoff

2. Od kiedy oglądasz "Bones"?
a) od 2056. odcinka
b) od wczoraj (13 kwietnia)
c) nie pamiętam
d) nie oglądam, bo nie lubię Davida Hasselhoffa i Lindsay Lohan

3. Kogo kocha Hodgins?
a) się
b) agenta FBI
c) chudego asystenta doktor Brennan
d) na początku kochał Brennan, ale potem poczuł miętę do Cam
e) wszystkich
f) najbardziej kocha spiskować przeciwko Instytutowi Jeffersona
g) koty rasy mejn kun

_LG_

f) piegża prowadzi znaną w całej Polsce rozgłośnię radiową i tak naprawdę jest mężczyzną, osobą duchowną... mam mówić dalej, czy to wystarczy do identyfikacji?:)))

Bea_przerwa_Alex

Hej, macie jakiś problem????
chcecie się bić, kochaniutkie???
;DDD

piegza

My tak mówimy z czystej sympatii;))) kochanieńki;)))

_LG_

g) Piegża jest w istocie czarodziejką rodem z pięcioksiągu Sapkowskiego. W ramach pracy zawodowej preparuje żabie oczka (nie kocie;) i nogi pajęczaków. Potrafi wyleczyć prawie wszystkie choroby. jast jak House, ale nie kuleje i nie ma zarostu;)))

_LG_

Zejdźmy z naszej szanownej dobrodziejki i weźmy się za preparowanie kości;)))

_LG_

xD

Ale pomysły mi gdzieś uciekły....

Pewnie do Biedronki......

Bea_przerwa_Alex

273. O jakim filmie dyskutowała Bones z Jasonem w Royal Dinner, gdy zjawił się Booth ze Sweetsem?
a) Poszukiwaczach zaginionych kości,
b) Allo allo,
c) Piegżynator (w tej roli przebojowy Arni)

_LG_

ad. 237.
d) Rzym miasto zamknięte
e) Rzym
f) Rzym miasto otwarte

piegza

f) pisze rady dla młodych pisarzy.

~\~ Jak napisać dobre opowiadanko?
a) poczekaj na natchnienie
b) złap je z nogi i trzymaj
c) drugą ręką chwyć za szyję i wyciśnij z natchnienia, ile się da
d) zapamiętaj to, co wycisnąłęś
e) szybko zapisz to, co zapamiętałeś
f) teraz odpocznij
g) przeczytaj uważnie, czy to, co nabazgroliłeś, ma sens
h) popraw błędy logiczne i spójność tekstu
i) odpocznij
j) przeczytaj uważnie jeszcze raz, teraz popraw błędy ortograficzne
k) zrób sobie herbatę i przygotuj słownik interpunkcyjny
l) skup się, przeczytaj tekst i wstaw przecinki przed odpowiednimi spójnikami
m) połż się i zrelaksuj
n) pomyśl, o czym zapomniałeś napisać
o) dopisz to
p) włącz sobie na YouTube coś śmiesznego
r) wypij herbatę
s) jeszcze raz sprawdź, przed którymi spójnikami stawiamy przecinki. odłóż na miejsce słownik
t) przeczytaj napisany tekst tak, jakbyś go widział pierwszy raz na oczy
u) przestań płakać. wszystko da się naprawić
w) popraw błędy logiczne i spójność tekstu tak, aby ktoś, kto czyta tekst po raz pierwszy nie zniechęcił się z powodu niezrozumiałych zdań
z) popraw błędy ortograficzne
TERAZ MOŻESZ POCHWALIĆ SIĘ PUBLICZNIE TYM, CO STWORZYŁEŚ
POWODZENIA
;DDD

piegza

To powinno być mottem dla tych, którzy uważają, że papier i Intarnet wszystko przyjmie. Ja z moim "Facetem w rzecze" się wyrwałam, a nie przeszłam przez p,r,s...;(

_LG_

Lg, faceta w rzece napisałaś bez chichów Z YouTube i Bez Herbaty??????
RESPECT
Ty masz łeb.
Filmłeb.

piegza

Człowiek rzuca swe niedopracowane dziecko na głęboką wodę... mogłam wypić tę herbatę... i nawet miałam taki zamiar, ale nie wiedziałam, czy to powinna być biała, czarna, czerwona, zielona, miętowa czy owocowa herbata.A jakbym wypiła melisę, a powinnam była wypić truskawkową? To byłby dramat... że już o YouTobe nie wspomnę...

_LG_

A tak poważnie, to - jaka jest najlepsza ta herbata? Bo Jason pił miętę i Booth uznał, że jest on gejem...

_LG_

Napisałam pytanie... tylko że podczas wysyłania strona mi sie wyłączyła....

Bea_przerwa_Alex

274. Czy Sweets z kimś będzie?
a) z pewnością NIE!!
b) wpadł w oko takiej jednej sprzedawczyni w Biedronce
c) kto to wie
d) z taką twarzą?? Na co liczycie?
e) Nie no, co ty znowu wymyśliła? Szlaban na słodycze!

Bea_przerwa_Alex

f) każda potwora znajdzie...
g) może z Daisy, jak ona tylko przemodeluje swą osobowość

_LG_

h) tak, ale dopiero gdy skończy 12 lat

ocenił(a) serial na 8
_LG_

jak słońce zajdzie, diabeł diabła znajdzie :-D więc nie martwmy się o Słodkiego, tylko oby to nie była Daisy ...

piegza

Zadałam pytanie na zakończeniu!!

Włazic tam i odpowiadac!!!

Bea_przerwa_Alex

Yes sir! Zobaczy się i się odpowie...

;)
;)
;)

_LG_

herbata najlepiej z wenopodtrzymywaczem, może być jaśmin, malina, rum etc. co komu tam weny dodaje :)

przepraszam za mój niewyparzony jęzor. czasem tak mam. cieszcie się, że nie jesteście moimi uczniami. oni ze mną męczą się codziennie przez trzy lata. na koniec im zawsze mówię: pamiętajcie, wszystko to, co was nie zabije, sprawi, że będziecie mocniejsi.

piegza

Nie masz za co przepraszać - nic się nie stało. Niczego nie wzięłam do siebie. Nie czułam, że to jest do mnie bezpośrednio. (a może się myliłam?) Rozumiem Cię jednak... Mnie czasem też się coś na klawisze ciśnie (nie tu oczywiście, ale w innych temetach owszem). Wolę więc przeczekać i wracać rekreacyjnie.

Bywamy tu forfun;)))

_LG_

LG, wiesz dobrze, że to nie o Tobie.
dopiero dziś sprawdziałm pocztę, dzięki, LG, za napisy, już mam.
widziałaś angielskie do 4x03? są na napisy.info

piegza

Nie brałam tamtych,ale jakieś z bonesfan...
Właśnie je przeglądam. W pakiecie dodali fotki. To miłe z ich strony, ale ja złapałam fajniejsze klatki;)))

ocenił(a) serial na 8
_LG_

macie może napisy do jankesów, bo szukam ich i nie mogę znaleźć ... ?

gainka

Gainko nie ekscytuj się. Mamy z Piegżą tylko angielskie.

ocenił(a) serial na 8
_LG_

eeeee angielskie tyż mam i co z tego ... ;) 1/3 pozostaje niezrozumiała...

gainka

Dlatego odradzałam ekscytację. Jak będą polskie, to zapewne znajdziesz je przede mną;))) Sprawdzałam przed chwilą napisy.24 - skutek zerowy;(

piegza

275. Co Ty po trzech latach wiesz o Bones?
a) tradycyjnie: wiem, że nic nie wiem, nawet nie zgadłem, że to będzie Zach
b) wiem, że coś się święci, ale co? to tylko Hanson wie, jego pytajcie
c) nie wiem, co wiem, bo nikt normalny się o to nie pyta
d) wiem, że jedyną jednostką chorobową, na którą cierpi Brennan, jest "przyjaźń" z Boothem

piegza

e) wiem ponad wszelką wątpliwość, że Booth nie ma zeza (choć LG nie wierzy w to na 100%;))),
f) wiem mniej niz na początku,

_LG_

g) wiem, że Booth nie ma zeza. każdemu ucieka prawe oko, gdy za mocno patrzy w lewo ;)))
h) co to jest Bones?

piegza

i) kto to ten Booth i dlaczego patrzy w lewo;))?
j) po trzech latach stwierdzam, że lubię tego aktora, który gra Ridża... co nie ten serial? Wypraszam to sobie. Przecież wiem, co oglądam.

_LG_

LG, wiesz,że znamy się trzy miesiące i tydzień????
już dawno chciałam Ci to powiedzieć.
nie wiem, czy wiesz, ale nie jesteś normalna.

piegza

Dziś Andzia zainaugurowała dzień podsumowań. Znamy się tak krótko? O kurza melodia... a już wiesz, że nie jestem normalna? Holender, jak to odkryłaś?

_LG_

trochę Cię znam i wiem, na co Cię stać, ale pytaniem "i dlaczego patrzy w lewo?" sprawiłaś, że udławiłam się kolacją. nie powinnam rozmawiać z Tobą przy jedzeniu ;)))

poprosiłam Cię pierwszego dnia, żebyś pozdrowiła Ridża ode mnie, a Ty powiedziałaś, że to zrobisz. ja już wtedy coś czułam, że Tyś normalna inaczej..
:DDD

piegza

Pamiętam to, miałam do niego zadzwonić, ale jakoś nie wyszło. On jako Leśniczy jest trochę zajęty, sama rozumiesz... czyszczenie strzelby, dokarmianie zwierzyny i takie tam.

Ja zaś jak tylko przeczytałam Twój wstęp do tematu wiedziałam, że jesteśmy podobne - wariat wariata zrozumie, a inteligentny wariat inteligentnego wariata zrozumie jeszcze lepiej i rozpozna od ręki;DDD

_LG_

to ja poproszę jeszcze raz: jak Ridż skończy już czyścić strzelbę, to pozdrów go ode mnie, gorąco ;D

piegza

Pozdrowię, pozdrowię - jak będę miała okazję. On ma dużo strzelb i jak kończy czyścić ostatnią, to już mu sie pierwsza okurzy...

_LG_

Hejka!!
Postanowiłam tu zajrzec...
A ja? Jestem według was normalna??

Bea_przerwa_Alex

Nie wiem, co powiedzieć... Stawianie diagnoz przez normalnych inaczej podszywających się pod lekarzy pachnie paragrafem. Teoretycznie możemy poteoretyzować, ale wiedz, że w praktyce się tego nie praktykuje... Piegża powiedz Beatce...

_LG_

nie zwalaj na mnie, LG ;)
postawię rewolucyją tezę: każdy, kto tu zagląda, choćby jednym okiem, tym zezującym i się mu podoba, nie jest do końca normalny.
zatem, przykro mi, Bea, i gratuluję!!!
:DDD

piegza

A my tak nienormalne...

Huurraaa!!!!!!xD

Bea_przerwa_Alex

Gdybym wiedziała, że tak Cię ucieszy Twoja szajba, to sama bym Cię o niej zapewniła...

_LG_

Aguś, nie obrażaj się za "szajbę", to słowo ozancza "radosne szaleństwo". po raz kolejny proszę LG, żeby ograniczyła archaizmy. współczesna młodzież może ich nie kapować.
Staruszko:DDD

piegza

PRZEPRASZAM!!!
BEATKO!!!!!
BEATKO!!!
BEA!!!

piegza

No właśnie się tak zastaniawiałam....

Mam sie nie cieszyc z powodu szajby?? Teraz wiem ze napewno ze mną jest cos nie tak!!

piegza

Ale ja lubię archaizmy i inne -izmy. Bea wie,że "szajba" nie jest słowem pejoratywnym. Szajba w moim przypadku, przypadku Piegży i Twoim Beatko jest ze wszech miar pozytywna. Przepraszam, jeśli Cię uraziłam, ale wiedz, że nie miałam zamiaru... Jesteśmy pozytywnie zakręcone, jeśli wolisz;)

_LG_

Urazic?? No co ty??

Pozytywnie zakręcone!! Zaraz, skąd ja to znam??

_LG_

Z Teleekspresu;)?

A tak odnośnie szajby - Przypomniała mi się pewna sytuacja. Raz pokłóciłam się z kolegą i on w gniewie nazwał mnie "zołzą". Zatkało mnie, bo nie wiedziałam czy to znaczy tak źle, jak brzmi,więc pobiegłam sprawdzić w słowniku. Jak wróciłam i poszłam kontynuować wrzaski facet spytał, co robiłam. Powiedziałam prawdę, a on już się dalej nie kłócił, tylko się śmiał i śmiał, a ja znowu zbaraniałam.

_LG_

zołza - to stare warmińskie określenie na kozę, co mleka nie daje ;)