PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10005531}

Kobieta z domu naprzeciwko dziewczyny w oknie

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window
2022
6,2 12 tys. ocen
6,2 10 1 12472
5,8 6 krytyków
Kobieta z domu naprzeciwko dziewczyny w oknie
powrót do forum serialu Kobieta z domu naprzeciwko dziewczyny w oknie

Okej, może i serial dziełem wybitnym nie jest. To taki typowy wytwór Netlfixa do obejrzenia w jeden wieczór. No ale czytając wypowiedzi niektórych użytkowników tutaj dosłownie się załamałem.. Jakim cudem ktoś przejdzie przez wszystkie odcinki i nie załapie ani przez moment, że serial jest parodią??? Obniżanie oceny przez to, że coś wydawało ci się "nierealistyczne"? Szczerze to nie wiem czy się śmiać czy płakać z tego powodu.

ocenił(a) serial na 7
Woo_Hoo

Cóż, da się przywyknąć do tego zjawiska przebywając już trochę na Filmwebie. Na forach dotyczących Żołnierzy kosmosu, Krzyku czy Domu w głębi lasu też bez trudu można natrafić na osoby traktujące te filmy dosłownie, bez zrozumienia pastiszowej konwencji.

ocenił(a) serial na 4
Woo_Hoo

Dodajmy jeszcze fakt, że sam tytuł sugeruje, że nie jest to serial, który należy brać na poważnie. A jakby komuś jeszcze było mało, to w gatunkach obok dramatu jest także podana komedia. Jak ktoś może spojrzeć na tytuł, na gatunek, obejrzeć serial, przede wszystkim zobaczyć co stało się z córką głównej bohaterki i po tym wszystkim stwierdzić, że serial jest jakiś niepoważny i nierealistyczny, to wykracza poza moje rozumowanie :D

ocenił(a) serial na 8
Woo_Hoo

Tak... Też nie rozumiem. Zwłaszcza, że sam tytuł i pierwsza (!) minuta (zapiekanka, angielski akcent, mrożony groszek) są tak oczywiste.

ocenił(a) serial na 3
Rimi

Oczywiste? Niby dlaczego?

ocenił(a) serial na 3
Woo_Hoo

Po pierwsze to nie parodia a pastisz

Po drugie jest on tu subtelny i łatwo można go przegapić lub uznać po prostu za kiepskie motywy.

Mało to słabych seriali na Netflixie?

Po trzecie to, że jest nie znaczy, że jest dobry.