NIe wiem czy wymyśliłem coś fajnego ale to mój pierwszy temat na filmwebie. Zabawimy się tak że jedna osoba pisze jakieś pytanie odnośnie któregoś z bohaterów Kompania braci a druga ma zgadnąc o kogo chodzi, gdy zgadnie pisze swoje pytanie. Pasuje? To ja zacznę:
Po ostrzale artyleryjskim w lesie w Bastogne zapialił swojego pierwszego lucke-strike-a. Co to za osoba?
strzelam, że jednym jest Buck, a drugim Meehan?
- czekam na potwierdzenie, wtedy zadam pytanie.
A odpowiedziałeś wcześniej na moje, bo jakoś nie zauważyłem, i specjalnie zrobiłem to samo co ty. Najpierw odpowiadaj, a potem PISZ !!!
Richard Winters.
Jest tam odpowiedź, ale trzeba czytać umieć.
A twoje 1 pytanie nie było o kogo chodzi tylko o co chodzi. Najpierw przeczytaj temat, a poźniej się wymądrzaj.
Oficerami przeniesionymi do Easy byli: Meeham i Spears
Kto został wybrany przez Welsha "na ochotnika" do sprawdzenia farmy w odcinku "Carentan"? (2 osoby zostałe wybrane, 1 się zgłosiła)
Brewster (czy jak to się pisze)
tym 3 ochotnikiem był Dukeman
Kto jako jedyny nosił okulary przeciwsłoneczne?
Dick - Paryż
Nix - Aldbourne
Welsh - Reims
Kto narzekał, że Easy zawsze chodzi na szpicy badź bez wsparcia?
Jak odpowiedziałem poprawnie to zadaje kolejne pytanie:
Kto był bardzo zdziwiony dowiadując się iż Webster nie skończył studiów?
Kto był bardzo zdziwiony dowiadując się iż Webster nie skończył studiów?
Liebgott
Kogo parodiował Luz? (wymień 3 osoby)
Sinka, Hortona, Sobla, Taylora, Dyke`a
Proste pytanie, ale nie mam weny:
Od kogo żołnierze bali się brać fajek?
Comptona
Kto zginął podczas akcji na skrzyżowaniu ?
Komu miał pomóc Winters miannowany na dowódcę Batalionu ?
Kto zginął podczas akcji na skrzyżowaniu ?
Troche nie rozumiem pytania.Chodzi ci o odcinek Crossroads ( "skrzyzowanie) na którym kompania e broniła się za tym wałem?wiem że wtedy zginął Dukeman
Natomiast jak ci chodzi o wypadek na drodze w austrii to zginął Janovec.
Nixon
1.Który pluton przygotowywał natarcie na Foy
2.Kto przepłynął w beczce Niagarrę
3. Jak nazywał się żołnierz od którego chcieli wyudzić fajki w drodze do Bastogne ?
1. 1 i 2
2. Penkala?
3. Suard (nie mam pojęcia jak to się pisze)
Kto narzekał, że nawet jeśli w 2 plutonie zostałyby 3 osoby to i tak zostali by wysłani na patrol?
Kto narzekał, że nawet jeśli w 2 plutonie zostałyby 3 osoby to i tak zostali by wysłani na patrol?
Chyba Heffron czekam na potwierdzenie.
Webstera albo Jonesa. Ale stawiam na Webstera bardziej.
Kto ani razu nie strzelił podczas całego szlaku bojowego?
Tak Nixon
W domu jakiego niemieckiego generała był Nixon, gdzie pozniej znalezli obóz ?
Jeśli chodzi o scene w Bastogne, to to był Martin
Kto "zbierał" zegarki po poległych żołnierzach?
Liebgott
"Rannych kolegów wymieniał Muck." - przypomnij mi kiedy bo nie pamiętam, a Martin wymieniał ich przy podawaniu posiłków.
Moje pytanie: Kto odebrał pranie zmarłych żołnierzy po D-Day w Carentan?
Malarkey.
To Muck wymieniał rannych przy posiłku. Martin mówił tylko że kontuzje są w sporcie, a na wojnie są rany.
Kto przejął pluton po Grancie?
wydaje mi się, że to był Talbert
A co do tamtego to masz racje, sorki - dawno oglądałem.
Nie mam weny na pytanie
Wszyscy gadają że to był rommel tymczasem żródła o niczym takim nie wspominaja. Choc zgadzam się ze był to oficer Afrika korps bo oni mieli naprawdę unikatowe, pustynne mundury w całym Wermachcie.
Tego Rommla to nie jestem na 100% pewien.
W du pe w Foy dostał Perconte.
Kto został pierwszym sierżantem po awansie Liptona?
nie za bardzo czaje pytanie, dużo ich było, ale szybko awansował Martin, Guarnere, Bull - sprecyzuj to może będę wiedzieć o kogo Ci chodzi.
Pierwszy sierżant to stopień jakby wyższy od sierżanta. Pierwszy sierżant ma więcej obowiązków i spoczywa na nim większa odpowiedzialność.
a więc chodzi o sierżanta szefa, to w takim razie to chyba Malarky - ale nie pamiętam.
Mnie także się wydaje, że to on..... Jak wtedy gdy Webster myślał kto dowodzi plutonem Garnier a okazało się, że Malarkey.
Dobra widze że się męczycie chodziło mi o Talberta.
Sierżant szef to polskie tłumaczenie z First Sergeant, a jak każde polskie tłumaczenie wyszło do du py.
nie mam pomysłu na pytanie.
Michael Fassbender zagrał Pata Christensona.
przeglądając aktorów którzy grali amerykańską kompanie zauważyłem, że większość z nich to mieszkańcy Wielkiej Brytanii:P
Proste pytanie:
Kto i komu oddał Purpurowe Serce?