NIe wiem czy wymyśliłem coś fajnego ale to mój pierwszy temat na filmwebie. Zabawimy się tak że jedna osoba pisze jakieś pytanie odnośnie któregoś z bohaterów Kompania braci a druga ma zgadnąc o kogo chodzi, gdy zgadnie pisze swoje pytanie. Pasuje? To ja zacznę:
Po ostrzale artyleryjskim w lesie w Bastogne zapialił swojego pierwszego lucke-strike-a. Co to za osoba?
2)Kto pijał wyłącznie Vat 69?
Tylko Nixon :)
1. Kogo spotkał pierwszego Albert Blitch ?
2. Kto miał lecieć do Ameryki w sprawie Oblikacji wojennych ?
Pytanie dotyczy sytuacji kiedy to Winters i Nixon zastanawiali się kto mógł by zastąpić Bucka na stanowisku dowódcy plutonu. No i kto wg. Wintersa nie miał jakiejkolwiek orientacji w terenie?
Malarkey i Moore.
(Malarkeya jestem pewny, a Moore`a nie koniecznie)
Kto mówił, że jest słabym strzelcem? (Nie mam pomysłów na dobre pytania)
To chyba było w okopie kiedy Hoob chodził i opowiadał o Lugerze, a tak powiedział chyba Shiffty Powers, dodał, że jego ojciec ma oko.
1)Kto został zdegradowany do szeregowca w pierwszym odcinku przez sinka u niego w gabinecie ?
2) Jak nazywali się trzej żołnierze wytypowani do pierwszego nocnego patrolu których wytypował Spears ?
3) Kto podczas tego samego nocnego patrolu chciał koniecznie iść na patrol ( mówił, że od początku inwazji roznosi listy czy coś w tym rodzaju)
4) Kto pobiegł poinformować Wintersa o znalezionym obozie pracy ?
1. Ranney
2. Ramirez, Heffron, McLung
3. West?
4. Perconte
Kto przejął dowodzenie patrolem po Malarkeyu?
Czyli nie wyglądasz na Edwarda chyba Compton w okopie.
Kto miał być tłumaczem w nocnymn patrolu ?
Miał być i był Webster. "Zapasowym" tłumaczem miał być Liebgott.
Kto jako jedyny w całym serialu zabija Niemca bagnetem?
Bull o ile się nie mylę.
1. Kto grał w karty na statku płynącym do Anglii w chwili gdy trwała sprzeczka ? (odcinek 1)
2. Kto i z kim pokłócił się o żydowskie pochodzenie na tymże statku do Anglii ?
1. Talbert i Grant (nie jestem pewien, czy to oni więc proszę o potwierdzenie).
O jakich 3 oficerach mówi Winters w odcinku 7 (proponowani dowodcy kompani E)?
1. Porucznik Shames
2. Podporucznik Thomas Peacock
3. Porucznik Lynn 'Buck' Compton
Pytanie Bardzo smutne: Kiedy zmarł Major Richard Winters ?
Sierżant Frank Perconte
Carwood Lipton wstąpił do wojska w 1942 jako szeregowiec, w późniejszym czasie został sierżantem, a już w trakcie walk w Europie otrzymał promocję do stopnia................?
Toye, Gówniany.
Komu Liebgott opowiadał, że po wojnie wróci do zawodu taksówkarza, znajdzie ładną Żydówkę i spłodzi dużo małych Liebgottów :P?
BTW Miles Fajny Avatar
Był nim Szeregowiec David Webster.
W 1. odcinku zatytułowanym "Currahee" żołnierze Kompanii E oglądają film. Jaki to tytuł filmu ?
W 1. odcinku zatytułowanym "Currahee" żołnierze Kompanii E oglądają film "Gilda". Odpowiedź znajdowała się w zakładce Ciekawostki.
Kontynuujmy zabawe.
Proste pytanie: Kto dostał list w którym napisane było, że brat Billa Guarnere`a nie żyje?
Heffron
O kim była mowa jak Lipton mówił "że zyska szacunek chyba, że skoczy do berlina i wezmie wąsik hitlera" ?
Welsh, Spears, Lipton
Z której kompani był żołnierz który postrzelił Sgt Granta ?
Kontynuuję:
" Podziękowałem Bogu, że dał przeżyć ten dzień. Prosiłem by i jutro nie dał mi zginąć ".
Kto wypowiedział te słowa ?