PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1269
Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc
ocenił(a) serial na 8
ania705

No niestety po kimś tak niezrównoważonym jak Steffi to raczej nigdy nie wiadomo czego tak naprawdę można się spodziewać. Ona jest zdolna do wszystkiego, do każdej najgorszej rzeczy. :/

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Prawda. Estefania jest nieprzewidywalna i dość ciężko poznać/przejrzeć jej zamiary.
Ona potrafi człowieka zaskoczyć ;D

ocenił(a) serial na 10
ania705

możesz wytłumaczyć jakie relacje łącża tak naprawdę Nicolasa i steffi? wiem że Steffi go kocha ale nie do konca rozumiem postepowanie nicolasa, O co mu chodzilo w tym odcinku: odcinek 62
"Tymczasem Estefania podejrzewając, że Bolivar jest agentem każe śledzić go Lopez. W międzyczasie kobieta robi mężczyźnie wyrzuty oskarżając go o zdradę. Nicolas broni się prosząc ją o zaufanie, gdyż nigdy jej nie zawiedzie."?

melenka

Nicolas "lubi" Steffi, bo myśli, że Ona cały czas mu bezinteresownie pomagała, przy jej pomocy chce się zemścić na Reinie (nie ma pojęcia, że Steffi przyczyniła się rozpadu jego relacji z Reiną przed laty), a oświadcza się jej i bierze z nią ślub bo taki dostał rozkaz.

ocenił(a) serial na 10
melenka

Mówiąc krótko - skomplikowane relację ich łączą. ;D
Estefania rozbiła przed laty związek Reiny, powiedziała, ze Reina go zdradziła, oszukała itd. Ale Nicolas nie jest tego świadomy. Kiedy Reina rzekomo go porzuciła, kiedy był w szpitalu, a potem w więzieniu Estefania była przy nim. Pomagała mu. Nicolas nie jest świadomy, że tak naprawdę to Steffi go oszukała i jest jej wdzięczny za pomoc. Później oboje zbliżają się do siebie, zostają kochankami i Steffi obiecuje pomóc Nicolasowi zemścić się na Reinie za wszystko co mu zrobiła. On przyjmuje jej pomoc. Nicolas zaczyna się spotykać z Reiną, po to aby się zemścić, ale dochodzi do niego, że ją kocha. A Steffi to wyczuwa i przestaje mu ufać. Poza tym, tak jak napisałaś podejrzewa, że Nicolas jest tajnym agentem, a jako że ona jest przestępczynią jest jej to nie na rękę. Więc Steffi choć podobno kocha Nicolasa nie ufa mu i dlatego każe śledzić. Z kolei Nicolas gra na dwa fronty. Bo niby jest z Estefanią, a kocha Reinę. No i jeszcze ten wątek bycia tajnym agentem - mówi Steffi, że jest z nią z miłości, ale w gruncie rzeczy chce zdobyć informacje na temat handlu diamentami.

Mam nadzieję, że napisałam w miarę jasno i trochę pomogłam. :)

ocenił(a) serial na 10
ania705

bardzo pomogłaś :) dziękuję:)

ocenił(a) serial na 10
melenka

Nie ma sprawy. :)
Jakby coś - służę pomocą. :)

melenka

dodałabym jeszcze, że oświadcza jej się bo dostał taki rozkaz nie dobrowolnie, tuż po ślubie sprawy się komplikuję (Stefii zostaje postrzelona, a Javiera chcą zabić) i Javier ponownie zbliża się do Reiny. W końcu ucieka razem z nią zostawiając żonę. W Hiszpanii (tam ukrywa Reinę) dowiaduje się co wydarzyło się przed laty jest na nią wściekły, jednak jego gniew sięga szczytu gdy dowiaduje się, że ona stoi za porwaniem jego córki. w akcie zemsty zamyka ją w szpitalu psychiatrycznym.

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Kto wtedy chciał zabić Javiera na tym jego ślubie z Estefanią, kiedy ona go zasłoniła i sama została ranna?

Ramiro_29

ktoś kto obwinia go za śmierć jakiegoś człowieka w europie

ocenił(a) serial na 8
ania39811

A on rzeczywiście tam kogoś zabił czy tylko tak ktoś go o to bezpodstawnie posądzał?

Ramiro_29

na pewno z kimś walczy, ale czy zabija to nie jestem pewna :)

ocenił(a) serial na 8
ania705

A jak to było z Estefanią czy ona od początku już to wiedziała, że Javier jest agentem?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Nie, nie wiedziała od początku. :)
Javier mówił jej, że chce się zemścić na Reinie, ale nie powiedział, że jest agentem. :)

ocenił(a) serial na 8
ania705

No właśnie nie wiem, bo to tak wyglądało jakby jednak wiedziała, albo przynajmniej coś podejrzewała. Jak była ta scena, kiedy Javier wszedł do tego jej pomieszczenia, gdzie miała diamenty, ona wpuściła tam potem chyba jakiś gaz usypiający i w tym czasie podmienili diamenty na zegary. Kiedy Javier się obudził to już zobaczył tam kolekcję starych zegarów Artemia, jak powiedziała mu Estefania. W tym czasie jak on tam był to rozmawiała z Lopezem i były tam pokazywane sceny z przeszłości. Wydaje mi się, że coś wspominała o tym, że wiedziała, że on jest agentem. Chyba, że coś źle z tego zrozumiałem.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Pamiętam tą scenę z podmianą diamentów na zegary. Chociaż nie kojarzę, w którym to było odcinku... :/
Pamiętasz może?
Wtedy będę mogła Ci powiedzieć, czy już wiedziała, czy jeszcze tylko podejrzewała, że Javier jest agentem. :)

Ramiro_29

zresztą Smith nie jest zachwycona tym, że Steffi będzie jej synową, dowodem na to są życzenia jakie składa synowi po ślubie :)

ocenił(a) serial na 10
ania39811

a ten list podrzucony Reinie gdy byla z Nicolasem w jego mieszkaniu, którego tresc Nicolas wyrecytował , to była sprawka steffi? Mogłabyś przetłumaczyc tresc tych zyczen smith?

melenka

niestety nie pamiętam, kto napisał ten list, aż tak dobrze nie znam hiszpańskiego, żeby wyłapać wszystkie szczegóły :( no i te miej istotne już mi uciekły
Życzenia: "Bardzo mi przykro" ;P

ocenił(a) serial na 10
ania39811

DZiękuję :))

melenka

do usług :D

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Czy to prawda, że podobno Victor prowadził jakieś eksperymenty na Reinie, wstrzykiwał jej jakieś narkotyki, po których ona powoli traciła pamięć? I podobno to też nie do końca tak było, że to przez ten wypadek straciła pamięć tylko właśnie przez to, a wypadek to tylko pogłębił.

Ramiro_29

pojawiło się takie podejrzenie jakoś tak pod koniec po porwaniu Javiera, ale Jacki podała jej antidotum na ten "specyfik" Victora, ale nie pomógł czyli jej amnezja była spowodowana wypadkiem. Reina zaczęła odzyskiwać pamięć w Hiszpanii po tym jak ją, Acuncion i Suprema jakiś facio więził w jakimś laboratorium.

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Podobno jak Victor porwie Connie to też będzie robił na niej jakieś eksperymenty z tymi narkotykami i ona też straci pamięć, ale ktoś poda jej inny środek, po którym odzyska znowu pamięć. Kto jej wtedy pomoże?

Ramiro_29

Jacky ona "odtruwa" wszystkie ofiary Victora :)

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Tak jak już kiedyś chyba pisałem, że takiej żony to można było Javierowi tylko współczuć. :/

ocenił(a) serial na 8
ania705

Tak myślałem, że to pewnie Estefania musi też za tym stać. Zdradza się po tych zaszytych ustach.
Może ten zabójca, który zranił ją nożem, nie chciał jej wtedy zabić, więc tak ją tam zostawił z tym nożem. Javier znalazł tam na niej jeszcze jakąś kartkę, ale nie pamiętam, co to była za wiadomość.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Zdjęcie. A dokładnie pół zdjęcia Reiny, gdy była mała. To fotka z jej urodzin.

ocenił(a) serial na 8
ania705

Tak teraz sobie przypominam to zdjęcie, a potem była taka scena jak Reina była w wannie i Javier tam przyszedł i pokazał jej to zdjęcie. Ale potem ona miała chyba też drugą połowę tego zdjęcia.

Ramiro_29

2 połowę miał Victor i też chciał z nią o tym rozmawiać

ocenił(a) serial na 8
ania39811

I było to tam pokazane, czy z nią o tym porozmawiał?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Tak, potem udało się złożyć zdjęcie do kupy. O ile dobrze pamiętam drugą połowę miał Victor i też nie bardzo wiedział, o co w tym wszystkim chodzi, dlatego chciał się dowiedzieć tego od Reiny :)

klaudia1300

No tyle, że w realnym świecie też tak jest. Ci wszyscy świadkowe koronni. Jak zaczną współpracować z policją to odkupią swoje czyny w ten sposó

ocenił(a) serial na 10
magazynier_48

A dlaczego Lazaro nie będzie z Gretą ? Przecież oni tacy słodcy są razem i pasują do siebie idealnie ;((

Paulina69_filmweb

bo on pozna jacky

ocenił(a) serial na 10
Paulina69_filmweb

Greta będzie udawała zmarłą. Dlatego się rozstaną.
Też uważam, ze do siebie pasowali. To była świetna para. :)

ocenił(a) serial na 10
ania705

Dziękuję. Szkoda wielka. :/

ocenił(a) serial na 10
Paulina69_filmweb

Nie ma sprawy. :)
Też tak sądzę. :/

Paulina69_filmweb

Pozna Jacky i bez miłości weźmie z nią ślub by adoptować dziecko Agathę, później się w niej zakocha i zastanie z nią pomimo "zmartwychwstania" Grety.

ania39811

To w takim razie lazaro będzie wiedział ze te dziecko cznalazł jest jego czy później się dowie?

ocenił(a) serial na 10
marlenaaa223

Później się dowie.

marlenaaa223

najpierw dowie się Jacky, która zrobi testy DNA, ale będzie milczeć 5 miesięcy (tzw. "5 miesięcy później"), później powie o tym Reinie. Wkurzyła mnie tym milczeniem, przecież sama uważała, że Bolivar powinien wiedzieć, że Clara jest jego córką

ania39811

A kto w końcu chce zabić reine bo juz sama nie wiem.. I dlaczego ktoś chce żeby ona sama się zabiła i kto tego chce? Steffi?

ocenił(a) serial na 8
marlenaaa223

W tym serialu jest wiele osób, które chcą zabić Reinę, wśród nich jest także Estefania. Tak mi się wydaje, że to chyba ona właśnie chce, żeby Reina sama się zabiła.

marlenaaa223

za większością zamachów na jej życie stoi Estefania, Victor i reszta "tylko" uprzykrzają jej życie

ocenił(a) serial na 8
ania39811

To prawda, chociaż w jednym z ostatnich odcinków za zamachem na Reinę stali Octavio i Delfina, wtedy jak przecięte zostały hamulce w jej samochodzie.

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Popieram! Mogła mu wcześniej powiedzieć!

ocenił(a) serial na 8
ania705

Też tak uważam, mógł się tego dowiedzieć o wiele wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Niepotrzebnie go tak "przetrzymała" z tą informacją. :/

magazynier_48

1. Dlaczego Greta będzie w szpitalu i zapadnie w śpiączkę ?
2. Czy Connie będzie w ciąży ? (A jeśli tak to co się stanie z dzieckiem ?)
3. Czy Javier i Steffi wezmą rozwód ? Dlaczego się ożenią ?
4. Co się stanie z Synem Lazaro ?
5. Czy Susana będzie w ciąży ?
6. Jak Javier dowie się ze Smith jest jego mamą ?
7. Czy Reina straci ciążę ?
8. Jak Greta dowie się że ma córeczkę ?
9. Jak Lazaro dowie się ze Agata to jego biologiczna córeczka ?
10. Co się stanie że Lazaro i Greta się rozstaną ?