Po obejrzeniu pierwszych dwóch odcinków może warto by podyskutować na temat bohaterów?
Mi od razu do gustu przypadł Mako - tak, tak - odpowiednik Zuko :D oraz jak najbardziej Korra. Już po 2 odcinku można wywnioskować że będą razem :D
Jakie jest Wasze zdanie? Co myślicie o ukazanych już postaciach? Zapraszam do dyskusji :D
czy ktoś wie o której godzinie będą puszczane te odcinki? Może zaraz po wyemitowaniu ich wstawią oficjalny trailer do 3 odcinka
Odcinki są o 17 naszego czasu (czyli premiera już była :) ) http://www.youtube.com/watch?v=zQrRyYCygos&feature=g-all-u&context=G21091faFAAAA AAAAAAA a tu masz promo do 3 odcinka.
Jakoś strasznie mi się podoba główny zły charakter w Korze. Po zwiastunie trzeciego odcinka jestem nim wręcz zauroczona.
Mi również. Jest o wieeele ciekawszym wrogiem niż taki stereotypowy czarny charakter, Ozai. Jego właściwie się nie obawiałam, natomiast Amon... Ah, Amon jest tajemniczy i przerażający ( możliwe też, że będzie energybenderem, a to byłoby naprawdę świetne).
on na pewno jest energybenderem. ;)
ciekawi mnie jakiego Korra będzie mieć przeciwnika w drugim sezonie :P
No ciekawe, ciekawe kogo nam wymyślą :D Choć ba razie niech zajmie się Amonem.
Swoją drogą mam nadzieję, że Amon nie pójdzie w ślady Zuko i nie dołączy do teamu Avatara ^^ To byłaby przesada :D
Chyba bym się nie zdziwiła... Ale kto by był ojcem? :p
/właściwie wg mnie, to Azula była w TLA takim najczarniejszym charakterem.../
Moim zdaniem w Legendzie Korry wszyscy bohaterowie są fajni. ;-) Każdy ma zarówno wady, jak i zalety, nie ma postaci idealnych (no chyba, że zrobią z Asami typowego idealnego pustaka, wtedy to serio się zdenerwuję). Może podsumuję każdego po kolei.
Korra - czyli główna bohaterka serialu i nowy avatar. Zrobiła dość miłe wrażenie i ma poczucie humoru, prawda? Trochę zbyt roztrzepana i bez (tu trochę pojadę z Tenzinem) poczucia ducha, jednak sama w sobie jest pozytywną postacią.
Tenzin - trochę za dużo w nim Katary z charakteru. No ale w końcu nie jest zły, tylko trochę zbyt stanowczy...
Jinora, Ikki i Meelo - uwielbiam te dzieciaki! :D
Bolin - trochę podobny do Sokki. Wnosi "trochę" humoru do serialu, po prostu geniusz no. :D Ale ś.p. Sokki nie przebije nigdy.
Mako - czy tylko on mi przypomina Zuko? o_o
I to chyba tyle, jeżeli chodzi o główne postacie. :3
Mako podobny do Zuko? Nieee, chyba że tylko z wyglądu i pochodzenia. Mako charakterem bardziej zbliża się do Katary - opiekuje się bratem od śmierci rodziców, jest najrozważniejszy i "po wszystkich musi sprzątać". I na tym się kończą podobieństwa. A z Zuko nie ma żadnych cech wspólnych charakteru. Mako w ogóle nie gada o honorze, bo wychował się na ulicy, więc wie, iż nie jest to coś istotnego (XD Dalej uważam, że Zuko nazwał swoją córkę Honor lub Ursa! :P); jest baaardzo spokojny i opanowany (Zuko nie był opanowany, był gwałtowny); nie ma potrzeby by komuś coś udowodnić (tak jak Zuko swojemu ojcu); nie ma obsesji by pokazać innym swoich wartość i nie pragnie złapać Avatara (no chyba że w skrzydła miłości XD); obchodzi go tylko zdrowie swojego młodszego brata i zrobi wszystko, aby przeżyli (Zuko taki nie był To Iroh o niego dbał). Tak więc nie, nie widzę żadnych podobieństw, oprócz tego, że obaj bohaterowie są przystojnymi firebenderami ^^
Ale wiesz, oprócz tego NIC ich nie łączy, a bycie przystojnym firebenderem nie wyznacza, że są podobni. Ich charaktery są całkiem odmienne.
w sumie oprócz tego,że sa przystajni itp., to myślę że w serialu pełnią funkcję postaci powiedzmy 'dramatycznych' tak dla urozmaicenia fabuły.
Pojawiły się screeny z dorosłym Aangiem, Sokką i Toph!! http://urbanafrofuturism.tumblr.com/post/21839757314/leaked-photos-of-the-gaang
Ponadto niestety, ale Mako w przyszłym odcinku poznaje Asami (a raczej wpada pod koła jej motoru) i jest nią baaardzo zauroczony. Tak bardzo, że zaczynają ze sobą chodzić. Biedna Korra... http://29.media.tumblr.com/tumblr_m334hjMSXC1qdmpn3o1_500.png http://media.tumblr.com/tumblr_m32ideFq3u1qgt71j.jpg http://media.tumblr.com/tumblr_m333t7UAjE1qbzyy7.png
Nie no, bez przesady. Jestem pewna, ze Asami jest świetną postacią, ale... ona ma być z Bolinem! :P Idealnie by do siebie pasowali! :P
Łee, a już myślałam, że ruszymy na podbój Chin...:c Może będzie fajna...ale zrobi coś denerwującego, a nie będę się powstrzymywać. :P
Co gorsze, prawdopodobnie będzie czworokącik miłosny Korra-Mako-Asami-Bolin... O ja... moje serce właśnie pękło. Czy choć raz twórcy Avatara nie mogą zrobić romansu, który by nie zmiażdżył uczuć fanów?: P
...Dobra, teraz serio zrobię na nich nalot ze smokami w roli głównej. Kto jest ze mną!? :D
fajnie, uwielbiam takie skomplikowane historie miłosne :D w sumie sama nie wiem, że Mako nie wygląda lepiej z Asami.
Aang wygląda zbyt... poważnie. Zupełnie inaczej sobie go wyobrażałam jako dorosłego. Toph wygląda według mnie jak facet, ale to nie oznacza, że outfit ma super - Lin jest bardzo do niej podobna. Sokka wygląda według mnie najlepiej, ciekawią mnie jeszcze inne postacie w dorosłym wcieleniu, mam nadzieje że przynajmniej pokażą Suki :P
A co do Asami i Mako - kurcze, naprawdę ładnie ze sobą wyglądają (a tak w ogóle - dziwne widzieć podchmielonego Mako :P) chociaż to wiadome że na końcu wyjdzie na to, że Mako będzie z Korrą, a Bolin z Asami... chociaż kto wie :)
Myślę, że Aang jest akurat poważny tylko na tych screenach. W końcu na nich walczył i był na jakimś spotkaniu (?), a to nie powód do śmiechu :) Myślę, że zobaczymy głupkowatego Aanga :) A Toph na tym screenie wygląda bardzo niekorzystnie. Mam nadzieję, że to wina tylko tego screena i na innych lepiej będzie wyglądać.
Co do Mako i Asami. No po prostu mi nie pasują. Może to dlatego, że nie lubię romansów "od pierwszego wejrzenia" i takich łatwych, natychmiastowych. Wolę tzw "love-hate relationships", w których postaci kłócą się ze sobą, wkurzają, nie zdają sobie sprawy z własnych uczuć, jest dużo niezręcznych scen (tak jak zaśnięcie w parku :P) i gdy jest dużo sexual tension :P No po prostu romans Masami byłby zbyt prosty, a przez to - nudny.
Luelle, wreszcie jest coś, w czym się zgadzamy! :O Masami jest nudne, normalnie drugie Kataang, tylko w starszej wersji.
ciekawe w którym odcinku pokażą dorosłych członków gaangu :P a co do romansu, i tak niemożliwością jest, by Mako został z Asami. Fani (a raczej w grubej mierze Fanki :P) nie przeżyliby tego, iż w tej serii nie zrobili by pary woda/ogień. Mi jest to całkowicie obojętne, dla mnie Mako może być jak i z Korrą, jak i z Asami. Dla mnie i tak najlepszą parą obu serii zostanie Sokką z Suki :]
Sokka i Suki byli świetną parą, nie zaprzeczam. :3 Nikt i nic i nawet ja ich nie przebije!! xd
Według mnie Sokka z Suki tworzyli po prostu normalną parę, opierającą się na przyjaźni, co dla mnie jest najważniejsze w związku. W bajkach postacie o zupełnie przeciwnych charakterach mogą być razem, ale w prawdziwym życiu raczej taka para nie przetrwała zbyt długo :P
Dorosły Aang, Sokka i Toph pojawiają się w najbliższym odcinku :) Ale są tylko ułamek sekundy, Korra ma ich wizję, gdy leży nie przytomna. BTW, CAŁY 4 odcinek wyciekł do sieci, jeśli chcecie możecie go w 3 częściach pobrać stad:
http://www.mediafire.com/?tzq4o96edg5uj3e
http://www.mediafire.com/?6c260bo1nb29tho
http://www.mediafire.com/?0t2gqb7f037ge32
Też własnie pobieram :)
Jeszcze co do Asami - chciałbym by Korra i Asami były najlepszymi przyjaciółkami. Już sobie wyobrażam jak demolują miasto, jeżdżąc satomobilami czy motorami ^^ Po prostu to widzę :D Byłyby świetnymi "partners in crime" :P
wiesz, szczerze w to wątpię. Korra może po prostu jej nie wybaczyć tego, że Mako wybrał Asami. Chociaż na końcu pewnie wyjdzie na to, że wszyscy zostaną najlepszymi przyjaciółmi, i wszystko zakończy się happy endem :D
Dlatego właśnie bym nie chciała by Asami była z Mako :P Bo ona musi być z Bolinem i mieć Korrę za najlepszą przyjaciółkę :P
ta wiadomość jest okropna, nie lubię się wkręcać w historie filmowe ani animacje, ale do cholery to nie tak miało być ;(
Jeszcze nie spisujmy Makorry na straty. W końcu w jednym trailerze był ich pocałunek, więc jest szansa... :)
Nie no, bez przesady :P Nie jestem zadowolona z Masami, ale serial uwielbiam ciągle tak samo. Ale mam nadzieję, że to nie końcowy pairing :P Nie pasują do siebie, a romans jest zbyt nudny :P
Korra pewnie bedzie z Mako tak samo mysleli ze katara moze bedzie z zuko ale nie byla z aangiem :)
Masami bardziej przypomina Jetarę (bo to się naprawdę wydarzyło, a Zutara to tylko wymysł fanów). I dalej mam nadzieję, że na końcu będzie Makorra :)
*zmienia się w szaleńca z iCarly* Makorra! xd
A co do podstępu - w jakimś trailer'ze był gościu, rozmawiał z Korrą (chyba w jej wieku) i on wydaje mi się podejrzany...przypomina Amona. :| A Asami będzie pewnie dobrą postacią, chociaż pewnie na początku zrobią między nią, a naszym Avatarem wojnę. :P