PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12962
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Po obejrzeniu pierwszych dwóch odcinków może warto by podyskutować na temat bohaterów?
Mi od razu do gustu przypadł Mako - tak, tak - odpowiednik Zuko :D oraz jak najbardziej Korra. Już po 2 odcinku można wywnioskować że będą razem :D

Jakie jest Wasze zdanie? Co myślicie o ukazanych już postaciach? Zapraszam do dyskusji :D

barmanka

Totroszkę inaczej jest. Początkowo stan Avatara nie jest kontrolowany, to tylko system obronny, który włącza się zawsze, gdy Avatar jest w śmiertelnym niebezpieczeństwie bądź odczuwa baaardzo intensywne emocje. I wtedy nie ma on zbytnio wspólnego z duchowością, gdyż włącza się automatycznie, to odruch bezwarunkowy. Za to potrzeba wielkiej duchowości by samemu wprowadzić się w świadomy stan Avatara by móc go kontrolować. A z tym miał problemy i Aang, który był mistrzem "duchowości". Musiał odblokować wszystkie czakry. Mam taką teorię, że możliwe iż Korra w ostatnim odcinku odblokowała czakrę odpowiedzialną za strach :) Może to jakiś krok na drodze do opanowania stanu Avatara :) Jeszcze pozostało 6 czakr do oblokowania! :D

BTW, dziś zostaną odblokowane 2 nowe lokacje w interaktywnej mapie Republic City. Poznamy więcej o Lin!! :D

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Obstawiam takie możliwości wejścia w stan Avatara:
- stanie się coś bliskim Korry (rodzina Tenzina, Tenzin, czy też Bolin lub Mako...a może Naga?),
- podczas kolejnego spotkania z Amonem,
- lub podczas wycieczki na wyspę Aanga - może na sekundę, stojąc przez jego posągiem oczy jej się nagle zaświecą? xd

Destiny98

Kolejne lokacje odblokowane! Poznajemy lepiej Lin, policję metalbenderów i śródmieście Republic City. Eh, najbardziej frustruje mnie to, że nie podali wieku Toph (tak jak innym postaciom w A:TLA) i prawie niczego o niej nie napisali (podali tylko te info, które już znamy z komiksów "The Promise"). Ponadto ten krótki zapis o niej jest napisany w czasie teraźniejszym, dlatego ciągle żyję nadzieją, że Toph żyje i się pojawi... Musi!!

ocenił(a) serial na 10
Luelle

podasz link?,bo nie mogę znaleźć tego na nick.com

barmanka

http://www.nick.com/games/legend-of-korra-welcome-to-republic-city.html?navid=sh owNav

ocenił(a) serial na 10
Luelle

dzięki