PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832286}

Lepsi niż my

Luchshe, chem lyudi
2018 -
7,3 4,6 tys. ocen
7,3 10 1 4641
Lepsi niż my
powrót do forum serialu Lepsi niż my

Jestem po drugim odcinku, więc będzie bez spojlerów. Szczerze mówiąc, to mam nadzieję, że dotrwam do końca, bo serial nie porywa. Widziałem w komentarzach, że ktoś porównał to dzieło do produkcji typu „Na Wspólnej” czy „M jak Miłość”. Wiele w tym racji. Bo z jednej strony - ciekawy pomysł, futurystyczny świat jak z Black Mirror, nowoczesne technologie, smsy na nadgarstkach, hologramy i inteligentne roboty. Z drugiej strony po tym cudownym świecie dalej jeżdżą stare, rozpadające się Wołgi i Łady, a scenografie i kostiumy biją po oczach taniością. Brakuje mi zdolnych scenarzystów i aktorów. Scenariusz jest drewniany, postaci przezroczyste a aktorzy grający ludzi, niewiele różnią się w drewności swojej od tych, którzy grają lalki-roboty. Na plus klimat - przyjemnie poobcować z kinem rosyjskim, które od upadku poprzedniego ustroju nie jest nad Wisłą popularne. Jest to też kolejne, ciekawe podejście do tematu sztucznej inteligencji, ale chyba zbytnio wymieszane z wątkami obyczajowo-rodzinnymi.

ocenił(a) serial na 9
Mehoweck

Tu dwa odcinki obejrzał to pewnie black mirror tylko jeden bo były za długie i teraz opinie snuje że podobne do m jak miłość którego pewnie też nie oglądał. Opinia tyle warta ile nowa czołówka wspomnianego m jak miłość