dramat nieszczęśliwego człowieka + realia agencji reklamowej z lat 60. perełka. sam pracuje w agencji reklamowej i tym bardziej podoba mi się tło tego serialu. jednak najistotniejszym punktem jest dramat Drapera, człowieka bardzo inteligentnego, może za bardzo, i bardzo skrzywdzonego przez życie, który nie może sobie znaleźć miejsca na świecie. świetnie zagrany, świetna scenografia, brutalnie pokazuje poglądy lat 60 w usa: rasizm, seksizm, szowinizm, itp.
nie jest to serial dla młodzieży z pod znaku 'lost' czy 'prison breake' choć i im może się spodobać.
E tam, ja oglądam i Lost, i Prison Break i jakoś Mad Mena oglądam z przyjemnością. To, że ktoś ogląda Lost nie oznacza od razu, że jest głupi i ograniczony. Wręcz przeciwnie; Zagubieni to niesamowicie inteligentny serial, który wymaga skupienia i nie podchodzi się do niego ot, tak. Oczywiście, Mad Men to inna liga i nie ma co porównywać czegokolwiek [choć swojego czasu Lost też zdobywał Złote Globy i Emmy; tak, jak teraz Mad Men], ale głupie jest to, że ludzie oglądający ten serial nagle stają się wielkimi krytykami i jadą na wszystkich, którzy oglądają "coś głupszego". Zauważyłem to też na innych tematach na stronie tego serialu. Więc bez emocji; są ludzie, którzy oglądają bez przeszkód i takie super ambitne dzieła jaki coś lżejszego, lecz niekoniecznie gorszego. Pozdro
ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCA !! JA OGLADAM WIELE SERIALI ZARÓNE TE INTELIGENTNE: DAMAGES, GRAKING BAD, LOST, (ZACZEŁEM WŁĄŚNIE MAD MEN I SPOSDOBAŁO MI SIĘ ) THE MENTALIST, JAK I TE LŻEJSZE : PRISON swoimi czasy, DESPERATE , SUPERNATURAL , THE VAMPIRE DIARIES, THE SHILD, THE WIRE, FRINGE, PRETTY LITLE LIARS, HEROES, I INNE !!!!!!!WIĘC NIEMOŻNA SZUFLADKOWAC KAŻDY JEST WSTANIE OBEJŻEC KAŻDY SERIAL JEŻELI TYLKO MA OTWARTY UMYSŁ !!!!