Mad Men

2007 - 2015
8,1 37 tys. ocen
8,1 10 1 37226
8,8 24 krytyków
Mad Men
powrót do forum serialu Mad Men

Czy tylko ja mam wrażenie, czy mi się tylko wydaję że każdy w tym serialu to pracoholik :) , nie mają życia prywatnego poza pracą, a baa mają nawet rodziny dzieci itp itd, ale i tak głównie skupiają się na pracy. :)

Do tego są to strasznie cyniczni ludzie w tym serialu, chyba nikt nie jest dobry na swój sposób każdy tylko martwi się o swoją dupę.

Ciekawe czy wierzą w Boga ? bohaterzy Mad Men.

Pozdrawiam :)

Andros_filmweb

Ojtam ojtam. :)
Może i niektórzy pracują do późnych godzin wieczornych (Peggy?), ale nie wszyscy. W zależności od wysokości stołka i nakładu pracy, jaki trzeba włożyć w projekt, żeby zaowocował sukcesem (tu mówię o kreatywnych głównie). Poza tym zdaje mi się, że w obecnych czasach też takie zjawisko można zauważyć. :P

Co do dbania o własną dupę, to nie byłabym tak ostra w osądach (w większości przypadków). Ludzie to tylko ludzie. Popełniają błędy, robią rzeczy niefajne, nieracjonalne etc. Nie znaczy to naturalnie, że trzeba wszystko akceptować, jak leci. :P Ale w tym cynizmie coś jest rzeczywiście. Środowisko zawodowe mocno wpływa na ludzi.

A czy są wierzący? Pewnie w większości tak, choć nie ma to, moim zdaniem, znaczenia. Chyba że chciałbyś ich działania oceniać przez pryzmat wiary, żeby osadzić, czy "sprawdzają" się jako chrześcijanie. Jeśli tak, to proponuję zacząć przyglądać się sąsiadom/znajomym chociażby - będzie więcej materiału do analizy. :P