Witam odcinek bardzo dobry już się nie moge doczekać finału oceniam na 8/10
A dla mnie był trochę dziwny, porównując ze świetnym zeszłym tygodniem. Przede wszystkim technicznie inny przez poszarpane ujęcia i montaż. Może to miało odzwierciedlać "poszarpanie" w historiach Dona, Rogera, Peggy, swego rodzaju oniryzm, nierzeczywistość i fakt, że w życiu każdej z tych postaci coś "nie gra"? Dla mnie za dużo się działo (wiem, zarzut wydaje się absurdalny, ale "Mad men" nas przyzwyczaił, że przez kwadrans jedna osoba potrafi nic nie robić prócz picia kawy), jakkolwiek doceniam paralelność poprowadzenia historii Dona i Rogera.
Co do samych historii - wątek Peggy świetny, Rogera - nietypowy, ale zabawny, Dona - dziwny i trochę z choinki. Zwłaszcza to, co się działo z Megan jest dla mnie zaskakujące, może to histeryczna gra aktorki, ale mam nadzieję, że coś pod tym jej zachowaniem się kryje.
A brak Joan i Lane'a uważam za zbrodnię ;)
Dobrze ujęłaś formę tego odcinka.. uważam że był zupełnie inny od poprzednich i odstaje od formy która nas zachwyca. Cieszę się że nie chcą w kółko robić tych samych odcinków, jednak zawsze było trochę o pracy, a trochę o ludziach, a w tym odcinku poza Heinz'em wszystko jest psychodeliczne, odstrasza i nudzi.
Piąty sezon jest jak do tej pory genialny. Po "Mystery Date" myślalam, że nie będzie lepszego odcinka, później "Signal 30", który był jeszcze lepszy. Wczorajszy odcinek był zupełnie inny niż pozostałe, ale naprawdę mi się podobał. .
TVmanka, wyjęłaś mi to z ust. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek, bo grzechem byłoby nie być ciekawym jak to wszystko potoczy się dalej. + każdy odcinek jest interesujący pod innym wcględem. Ależ Mad Men się rozwinął !
:) I jeśli chodzi o sezony to wydaje mi się, że też jest tendencja wzrostowa jeśli chodzi o jakość. Poprzednie sezony również były świetne, ale piąty jest zaskakująco dobry i (póki co) nie ma słabych odcinków.
Fantastycznie nakręcony odcinek. Świetne trzy historie. Mad Men trzyma bardzo dobry, mocny poziom.
zgadzam się, świetny! tym bardziej jak na 5ty sezon. Teraz Don będzie mniej porywczy. Czyżby Roger i Joan mieli ciąg dalszy? http://26.media.tumblr.com/tumblr_m2y4wxgvNU1qat8lno1_500.jpg
Blagam cie buldok, nie mow, ze ogladasz Mad Mena, bo nie uwierze....nawet tutaj musisz zakladac nowe tematy ?
Ten gość jest wszędzie i podejrzewam, że nie ogląda nawet tego serialu. Teraz po prostu zakłada takie tematy gdzie się tylko da.
Zawsze jak chcę przeczytać coś o jednym ze swoich ulubionych seriali- bach ! Buldok ! Też nie sądza , by oglądał Mad Mena koleś, który nawet nie potrafi napisać poprawnie jednego zdania (nie zna interpunkcji) Poza tym wszędzie pisze identyczne, beztreściowe posty.
Spokojnie, mogę "powiedzieć", że to jeden z najlepszych odcinków!
Ktoś wie jakie utwory muzyczne były w nim zawarte?
The Beach Boys - I Just Wasn't Made For These Times: http://www.youtube.com/watch?v=hz7hPArVUqM