Przyznam szczerze, ogladam bardzo wiele rożnych seriali, Mad mana poznałem stosunkowo nie dawno bo ok. 2 tygodni temu. Od tamtej pory jest to moj absolutny numer jeden. Ale nie o tym chciałem... W oczekiwaniu na 5 sezon, a jak wszyscy wiemy trzeba bedzie troche poczekac zastanawiam sie czy wy drodzy uzytkownicy filmwebu, majacy rowniez super uczucie wzgledem tego serialu, mozecie polecic cos w tym kierunku? Jakies inne ciekawe seriale?
Pytam, poniewaz czesci moich znajomych majacych podobne gusta do moich zupełnie odrzucila ten serial, szukam wiec innych 'podobnych osob'
Licze na wasze komentarze,
Pozdrawiam
Powiem Ci, że serialu dorównującemu Mad Men nie sposób znaleźć, jest naprawdę rewelacyjny pod każdym względem (dodatkowo jeśli ktoś interesuję się branżą reklamy, każdy odcinek oglądnie po kilka razy - ja nie mogłem się oprzeć ;) )
Mogę Ci polecić znany serial "Rodzina Soprano", wiąże go z Mad Men - M. Weiner który jest ojcem tej produkcji jeśli chodzi o koncept. Już podczas kręcenia Rodziny Soprano miał pomysł na nowy serial. Powiedziałbym, że jest to połączenie filmu gangsterskiego z dramatem/dramatem psychologicznym - choć wiele osób co do dramatu psychologicznego może się nie zgodzić.
Tyler zgadzam się że MM jest świetny ale bez przesady jest kilka seriali równie dobrych i nawet jeszcze lepszych: wspomniana przez ciebie Rodzina Soprano, ale też The Wire oraz Six Feet Under. Arcydzydzieła
Powiem Ci, że o Six Feet under słyszałem dużo dobrego, ale jeszcze się za ten serial nie zabrałem (ciężko mi się zabrać za oglądanie seriali, bo niesamowicie się wciągam i mam kilka tygodni wyjęte z życiorysu). Dla mnie Mad Men ma dwa istotne znaczenia, po pierwsze to fenomenalny serial z ciekawą fabułą wpleciony w lata 60, po drugie zachwycam się geniuszem Dona, który prezentował niesamowite projekty reklam + jego rozmowy z klientami - istna perełka
to prawda, niewiele jest seriali które przedstawiają środowisko zawodowe w tak ciekawy sposób. relacje w biurze, prezentacje, kampanie produktów są tutaj tak samo ciekawe jak życie osobiste bohaterów. w serialach np. medycznych po pewnym czasie te kwestie zawodowe są tylko niezbyt ciekawym tłem.