PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=436999}

Mad Men

2007 - 2015
8,1 37 tys. ocen
8,1 10 1 36886
8,7 28 krytyków
Mad Men
powrót do forum serialu Mad Men

Oglądam 2 sezon i moim zdaniem Mad Men to prawdziwe arcydzieło. Dopracowana psychologia, świetne obserwacje obyczajowe, ciekawe rozwiązania intrygi, fantastyczne aktorstwo.
Za jedne z ciekawszych uważam wątki kobiecie - Peggy, Joan i Betty. Trzy (arche)typy kobiecości, z własnymi dramatami i własnym piekłem. Świetnie pomyślane.
Trzymam kciuki za dalsze odcinki!

ocenił(a) serial na 9
joshlymanfan

Dramat obyczajowy a wciągnął mnie bardzo.Jestem po 6 odcinkach i czekam na więcej...może też nazwę go arcydziełem

Polecam.

joshlymanfan

Ja widziałam narazie pierwszy odcinek i muszę przyznać, że przypadł mi do gustu. Jest inny niż reszta seriali. Podoba mi się ten klimat lat 60. Na pewno obejrzę kolejne odcinki :)

joshlymanfan

Jestem po 5 odcinku pierwszej serii (oglądam na FoxLife), ale niestety przeoczyłem 6 (nad czym ubolewam) i zastanawiam się: czy są gdzieś napisy (choćby angielskie) do tego serialu... Szukam -i nic, co znajduję nie jest dopasowane do serialu... Bida. Za wszelką pomoc będę wdzięczny. :)

Davus

link do angielskich napisów (nie wiem czy nie wykasują tego postu). Właśnie jestem w trakcie tłumaczenia, ale nie wiem czy to ma sens... http://napisy24.pl/download.php?id=12932

maja_san_D

maja san :D czy tłumaczysz ten 6 odcinek na polski? Jeśli tak, to byłbym super wdzięczny o stopniowe tłumaczenie reszty odcinków.

tabaq85

Serial jest znakomity, dziwi mnie tak mała popularność w Polsce.

No i boli trochę brak polskich napisów, jakoś daję radę z angielskim ,ale czułbym się o wiele lepiej z polskimi napisami.

zaremba

Straciłam powera :/ Zaczęły się zajęcia, jeszcze mi druga praca wyskoczyła i chyba prędko nic z tym nie będzie. Ale zachęcam kogokolwiek z Was. Niestety na napisy24 nikt nie zabrał się za tłumaczenie, przynajmniej nikt się z tym nie afiszuje... może kogoś do pomocy zgarnę... Na razie nie mogę nic Wam obiecać.

ocenił(a) serial na 9
joshlymanfan

Obejrzałam dwa sezony, czekam na trzeci. Szkoda, że nie ma napisów, bo pewnie mi coś umsknęło, ale mówi się trudno. Warto obejrzeć, polecam!

joshlymanfan

Ile jest obecnie odcinkow z polskim lektorem/napisami?

ocenił(a) serial na 9
fiolek_89

7 odcinkow pierwszego sezonu z napisami, 8 w trakcie tlumaczenia.

ocenił(a) serial na 10
joshlymanfan

Dosyć ciekawy serial, nietuzinkowy. Niemniej, mnie osobiście odrzucił klimat lat 50. Nie ma do tamtych czasów w USA żadnych sentymentów i nie podeszła mi muzyka, kreacje, maniery żon itd. Być może to jest przyczyną małej popularności w Polsce - chyba większości osób to nie grzeje. Byłby to świetny serial dla mnie, gdyby był we współczesnych realiach.

ocenił(a) serial na 10
topjes

Jeszcze dodam :) Oczywiście, gdyby był to serial we współczesnych realiach to pewnie już by nie był sobą i może by stracił swój urok. Stąd, trzeba pewnie przyjąć, że to po prostu jest serial raczej niszowy, dla osób zainteresowanych tamtymi czasami równie mocno jak samą fabułą :)

ocenił(a) serial na 10
topjes

Ja skończyłem właśnie 2 sezon (lepszy niż 1-szy, szczególnie druga połowa). Nie nazwałbym "Mad men" arcydziełem, ale jest więcej niż w porządku. To rzeczywiście coś nowego i świeżego. Umieszczenie akcji na początku lat 60-tych jest świetnym posunięciem. Widać jak wiele zmieniło się w naszym zachowaniu i obyczajach na przestrzeni lat (pomimo tego, co stałe). Twórcy świetnie to eksponują, ocierając się nawet o małą prowokację, i nieźle się chyba przy tym bawią. Właśnie ten element serii podoba mi się najbardziej (wraz z kostiumami, wnętrzami i całą otoczką). Poza tym aktorstwo - naprawdę niezłe. Z ciekawością czekam na 3 sezon.