Mad Men

2007 - 2015
8,1 37 tys. ocen
8,1 10 1 37226
8,8 24 krytyków
Mad Men
powrót do forum serialu Mad Men

Polecam

ocenił(a) serial na 8

Napisze krótko Mad Men Breaking Bad i Zakazane imperium,chociaż za styl to Mad Men jest ponad tymi dwoma jak lotnictwo,Don to niezły bydlak ale za to jaki,najlepsza obyczajówka jak wyszła no może Sześć stóp pod ziemią gdzieś tam te dzieło sztuki filmowej goni,albo to chwilowe zauroczenie(4S) .Polecam

ocenił(a) serial na 7
Szozu

Wszystkie seriale, które wymieniłeś są świetne choć Mad Menowi dam minusa za kiepski pierwszy sezon. II i III były już znakomite. Breaking Bad ma kiepski bodajże III lub IV sezon a reszta fenomenalna, Boardwalk Empire trzyma poziom w każdym momencie i nawet z sezonu na sezon jest coraz lepszy. 6 stóp to też mistrzostwo, choć zdarzały się kiepskie momenty. Myślę, że ciężko jest porównywać te seriale, ponieważ każdy jest o czym innym Czy Mad Men kładzie na łopatki pozostałe - nie powiedziałbym. Zaletą Mad Mena są świetne dialogi, z udziałem wielu bohaterów i nie tylko Drapera. Powiedziałbym raczej, że Campbell wiedzie prym takiego bezczelnego typa, ciekawą postać kreuje również Sterling, który nieustannie nie wiadomo z jakiego powodu kokietuje niemal każdą kobietę. Właściwie ciężko rozgryźć tę postać. Obsada jest świetnie dobrana. BB ma charakterystyczną postać Walta, który świetnie kreuje własne emocje, choć do mnie bardziej przemawia Pinkman - postać z początku typowego idioty, z czasem wyrabia się i tutaj następuje całkowita metamorfoza - facet kompletne nieobliczalny, z wyrzutami sumienia, które kiedyś były mu obce. Walter White odwrotnie z dobrego ojca i męża staje się powoli potworem, imponuje mu pozycja, jaką sobie wypracował, powoli wypiera początkowe wyrzuty sumienia, zracjonalizował własną sytuację. Trzecia postać to Hank, myślący policjant, choć trochę naiwny. 3 świetne role BB, 3 świetne role Mad Men, co do Zakazego Imperium Nacky świetny, oprócz niego ten wredny i sadystyczny Włoch, już nie pamiętam jak się nazywał, Nelson - postać dość tajemnicza a także Chalky. Myślę, że Zakazane Imperium ma najwięcej indywidualności i świetnych ról. Jednak mimo wszystko to na Breaking Bad czeka się z zapartym tchem na ostateczne rozwiązanie. Przerwana emisja serialu przyprawia mnie wściekłość. Gdybym miał klasyfikować to jednak 1 miejsce ze względu na trzymającą w napięciu akcję BB, 2 ze względu na ilość dobrych ról Boardwalk Empire , 3 Mad Men, ze względu na niewiele postaci, które się wyróżniają, na tle przeciętnej reszty i 4 miejsce dla 6 feet under za lepsze i słabsze momenty.

ocenił(a) serial na 8
pomponik86

Ustalmy jedno dobór obsady w Mad Men to mistrzostwo a ze oprócz Dona są tam niezłe bydlaki to wiadome,to jest reklama to są rekiny bez większych skrupułów ,ten serial zestawiłem do reszty która moim zdaniem jest obecnie najlepsza,ale ten jest moim zdaniem najlepszy stylowo,może dlatego że jata 20ste 30ste w TV już były 60-70 jeszcze nie,albo ja nie widziałem i to powiem krótko bardzo mi się podoba,nie mówiąc już o pewnym sentymencie do stylu ubioru,wnętrzach,zachowaniu i manierach bohaterów.Porównałem Mad Men do 6stóp nie bez powodu dlaczego? dlatego że te dwa seriale które dzieli spora różnica czasu wydają mi się jedna do siebie podobne ze względu na ich charakter,charakter dramatu obyczajowego,bez tropów i ani jednego strzału potrafią przyciągnąć widza,Każdy jest dobry w czym innym BB, Z Imerium to inne seriale ale takiego samego kalibru.Pozdrawiam