Mad Men

2007 - 2015
8,1 37 tys. ocen
8,1 10 1 37229
8,8 24 krytyków
Mad Men
powrót do forum serialu Mad Men

Wiadomo, że serial Mad Men został doceniony przez organizację GLAAD.
Moja przygoda z ową produkcją dopiero się zaczyna i zastanawiam się jaki to wątek homoseksualny został dostrzeżony przez GLAAD?

ocenił(a) serial na 10
niewyrazna

Rozumiem, że nie muszę cię ostrzegać przed spoilerem. Zapewne przez postać Salvatore Romano, który, jak się okazało, jest gejem. W jednym odcinku współlokatorka Joan wyznała jej miłość, więc był i wątek lesbijski. Całkiem słusznie więc dostrzeżono.

ocenił(a) serial na 10
_Milady_

możesz mi powiedzieć, z kim starał się pocałować wspomniany Sal Romano? Jakoś uciekło mi z pamięci i teraz się zastanawiam. Bo była chyba taka scena?

ocenił(a) serial na 10
michal12514

Chodzi ci chyba o scenę w hotelu z boyem hotelowym, kiedy miało już ,,do czegoś dojść" i zobaczył ich Don?

ocenił(a) serial na 10
_Milady_

Dokładnie tak :) jeżeli byś pamiętał odcinek jeszcze (numer)... Ale chodziła mi ta scena po głowie i nie pamiętałem szczegółów :)

ocenił(a) serial na 10
michal12514

Chyba pod koniec 2 sezonu to było, ale nie pamiętam dokładnie.

ocenił(a) serial na 9
michal12514

Pierwszy odcinek trzeciego sezonu. Scena jest także na You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=RxOcgcUqPUI

_Milady_

Oraz nie zapominajmy o powodzie, przez który Salvador został zwolniony z pracy, a który to powód był wątkiem bardzo homoseksualnym. Straaaasznie szkoda, że odszedł, bo był jedną z fajniejszych postaci.

ocenił(a) serial na 9
niewyrazna

moja ulubiona scena ;)
http://www.youtube.com/watch?v=9nqo-2k6UvI
i w 4 serii pojawia się jeszcze lesbijka, ale nie jest to powiedziane wprost.

piratessa

Nie jest, ale to przecież zupełnie oczywiste :)

niewyrazna

Kończę II sezon i do powyższych dodam jeszcze wyznanie Kurta (tego młodzieniaszka z Europy), że jest homo. Miało to miejsce, gdy reszta ekipy stroiła sobie żarty z niego i Peggy, kiedy to zaoferował jej wspólne wyjście na koncert Boba Dylana. A wątek Salvatore jest prowadzony bardzo ostrożnie, ciekawam, jak (i czy) się rozwinie.