4 sezon będzie się rozgrywał rok po sezonie 3 sezon 4 będzie mroczniejszy
Zobaczymy mroczną stronę Merlina
Morgause wróci - Johnny Capps nie chciał powiedzieć, czy będą zgłębiać w jej narodzinach
albo dzieciństwa
w 4 sezonie Agravaine będzie krewnym Ygraine
Morgana będzie miała inny strój
kim jest Agravaine? a tak poza tym nie wyobrażam sobie miny artura gdy ten zobaczyłby mroczną stronę merlina
Może coś się wydarzy i Merlin odwróci się od Artura i będzie działał skrycie albo dołączy do Morgause i Morgany albo będzie działał razem z Nimue ale to że Merlin stanie się zły to jest mało prawdopodobne
Artur jest dostatecznie zdumiony , kiedy Merlin okazuje swoją MĄDRĄ stronę , więc zastanawiam się co będzie , gdyby okazał MROCZNĄ xD Zresztą "sezon 4 będzie mroczniejszy " a nie Merlin
watpie by ktos dobry mogl sie naraz przeniesc na zla strone; tak samo jest z Merlinem, gdyby wszyscy magowie byli po 1 stronie to Camelot by sybko upadl, dlatego to jest niemozliwe
w 4 sezonie będziemy mieli znowu starego Merlina
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=215900625092855&set=a.200836213265963.583 90.199750096707908&pid=975576&id=199750096707908
Jeśli Nimue wróci to mogłaby uczyć Merlina magii to wtedy jego moc by wzrosła a co do Morgause to poznamy okoliczności jej narodzin albo szczegóły jej dzieciństwa
"Mroczna strona Merlina? Wystarczy, że go ktoś odpowiednio wkurzy."
W takim razie można uznać że w 13x01 ją pokazał , a moim skromnym zdaniem nie była ona dostatecznie mroczna
Mordred na pojawi się w pierwszych trzech odc podczas wywiadu z Katie McGrath zapytano ją czy Mordred powróci w sezonie 4 a ona odpowiedziała że nie wie ponieważ dostała narazie skrypt pierwszych 3 odc.
no nie gadajcie: Merlin i Morgana O.o
WOW.
tzn., kedyś tak sobie pomyślałam z ironią, że oni ze sobą figo fago, zaczną kręcić, ale... Jezu... obecnie nie wyobrażam sobie ich... eeee, zakochanych w sobie. nie żeby coś, aktorka Morgana jest naprawdę piękna i zazdroszczę jej ten urody, a filmowy Merlin jest uroczy na swój sposób, ale ja myślałam, że pojawi się nowa postać, Viviane, która miała go uwieść, zaklęciem zamknąć w dębie (albo w krzaku, są różne wersje) i w ogóle... ale nie ważne jak będzie wyglądać związek Merlina, i tak mi się pewnie cholernie spodoba ;) ostatnio mam fazę na ten serial i nie wyobrażam sobie, bym mogła przegapić jakikolwiek odc. ;) lubię wszystkie postacie i podoba mi się wątek z Królem Arturem i z Gwen. tak ładnie razem ze sobą wyglądają... ;D moim zdaniem, oczywiscie ! ;]
Tiaaa , krzaczek na który każdy facet po drodze się od ... ech . Ale o krzaczku jeszcze nie słyszałam xD Masz rację , moim zdaniem powinien wejść ktoś nowy , zamiast i tak ciągle ograniczają się do kilku głównych bohaterów + jednoodcinkowi , jest tylko garstka dalszych np matka merlina ale i ona tylko w 1 sez , powinien pojawić się ktoś nowy , a raczej powinnA
Merlin będzie pozbawiony swoich mocy i będzie umierał więc siostry na samym począdku się o nim dowiedzą i ukradną mu moce Lancelot będzie coś podawał Merlinowi do picia ja myślę że kielich życia z wodą ,wujek Artura będzie zły , będzie miło zobaczyć sceny z Arturem i umierającym Merlinem.
Ech,,, "Będzie miło zobaczyć sceny z Arturem i umierającym Merlinem" to zabrzmiało co najmniej dziwnie... ale skoro tak uważasz. (naprawdę to będzie takie miłe?)
A czy wiadomo co z Utherem - czy będzie nadal rządzić Camelotem ? Bo o ile dobrze pamiętam, pod koniec trzeciej serii był chyba w krytycznym stanie po zdradzie Morgany nie ? Może udałoby się, żeby Artur już zaczął rządzić ? :P (oczywiście ja Utherowi źle nie życzę :) )
na merlin wikia pisze że wróci Mordred i Excalibur zostanie wyciągnięty ze skały ale to tylko plotki i nie wiadomo czy się spełnią