PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80298
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Konkurs wiedzy o SP.

ocenił(a) serial na 9

Ot taka propozycja zabawy dla sprawdzenia wiedzy o miasteczku w Koloradu :) Zasady może takie - za dobrą odpowiedź dostaje się 1 punkt a następną zagadkę zadaje zwycięzca - pytania raczej dowolne od typowych ze światem SP aż po te powiązane z tworzeniem, kulturą popularną - tym nie mniej to pierwsze bardziej wskazane. Jak nikt nie zdoła odgadnąć zagadki i zabawa utknie na dłużej to proponuję by zwycięzca zadał nową.

Mam nadzieję że się zabawa przyjmie:).

Pytanie pierwsze:

Dlaczego Eric ma pewność że nigdy nie trafi do piekła, proszę też o podanie czego oczekuje dokładnie w zamian i w miarę możliwości opcjonalnie przydałby się też tytuł i numer odcinka w którym się tego faktu dowiadujemy :).

Przy okazji sugeruję by nawet mając pewność że się zgadło to sugeruję dla formalności na poczekanie aż zadający pytanie to potwierdzi.

Miłej zabawy ;).

Jedną tylko pamiętam, ale napiszę - "I'm just a little girl" :D czyli przeróbka "You are not alone"

użytkownik usunięty
Szarobure

jeszcze jedna. podpowiem ze w jednym z pierwszych 3 sezonow

Dżizas, soł obwies! THRILLER! :D Chef spiewał :D

Szarobure

(i oczywiście zroibł z tego piosenkę about making sweet love by the fire)

użytkownik usunięty
Szarobure

'just because my heart ain't beating doesn't mean you won't get laid', nie wiem czy to takie sweet love ;p ale oczywiscie dobrze, zadajesz

Teraz nastoletnie dziewczęta mają takie chore ciągoty do trupów, także kto tam ich wie? Zadaję. Myslę tylko czym by Was to zagiąć.

tc1987

Przy jakiej okazji pojawił się w SP Ben Affleck? Wystarczy wymienić cztery odcinki z pięciu i mniej więcej określić, co on tam wyrabiał.

użytkownik usunięty
Szarobure

na pewno 'how to eat with your butt' gdzie okazuje sie byc synem panstwa ktorzy maja dupy zamiast twarzy
na pewno ten odc w ktorym Cartman udaje, ze jego dłoń to Jennifer Lopez, tam affleck nagabuje cartmana i ma romans z jego reka
pozostalych nie wiem, ale strzelalbym w odcinki 200 i 201, gdzie gwiazdy obrazone przez mieszkancow south parku wnoszą zbiorowy pozew przeciwko miastu. na pewno pojawil sie tam cartman ze swoja jennifer lopez, a byc moze ze skoro byla tam ona to byl i affleck :P

How to eat - zgadz asię, Affleck to syn pana i pani Thompson
Fatt Butt - zgadza się, Cartman udaje JLo
200 - zgadza się, jest w armii
Natomiast nic nie ma o nim w 201. Poproszę jeszcze jeden z dwóch odcinków z Affleckiem.

Podpowiem: w jednym z odcinków Affleck nei wystepuje wprost, antomiast jest bardzo często wspominany przez jedną z postaci, która się nieco frustruje.
W drugim Affleck jest gościem na weselu

Szarobure

Hmmmm, a jak Niemcy zbudowali maszynę do dowcipów, to on nie był jednym ze sflustrowanych komików?

użytkownik usunięty
Awdar

jak wesele to Wing, innej opcji nie widze. odcinek byl o tym jak chlopcy zalozyli agencje, byli menagerami tokena a potem wing, wing spiewala na weselu syna sylvestra stalone, ale co tam bylo z affleckiem nie mam pojecia

użytkownik usunięty

a, kojarze. ten ostatni odcinek to 'going native', butters byl tam wkurzony na afflecka o to ze wszystko mu sie udaje. to bylo jakos po tym jak dostal oscara za argo :P

Ixelon zgadłeś. zadajesz

użytkownik usunięty
tc1987

Trapped in the closet, jeden z moich ulubionych odcinkow, jakies pytanko musi byc. Wymień 4 celebrytów, którzy pojawili się w tym odcinku.

ocenił(a) serial na 9

Tom Cruise
John Travolta
Nicole Kidman
Jakiś czarnoskóry raper Kelly.

użytkownik usunięty
tc1987

ten od "I believe I can fly", R. Kelly. DObrze, zadajesz

Ziemia do tc, nudno tutaj, byś tak zadał...

tc1987

Za kogo przebrał się Cartman w odcinku Mecha-Streisand?

ocenił(a) serial na 9
tc1987

Wreszcie się zmusiłem by podliczyć punkty :P.

1. ixelon - 14 pkt
2. tc1987 - 11 pkt.
3. RdzawyJudasz - 10 pkt.
4. Awdar - 9 pkt.
5. SnikerS - 6 pkt.
6. Szarobure 3,5
7. dzikaxxx - 3pkt
8. Piotr89 - 2 pkt
9. ClaudiaCentre - 1 pkt.
-. gratka1 - 1 pkt
10. Praskikinoman - 0,5

Dlaczego Butters kiedyś nie lubił Bena Afflecka i dlaczego potem radyklanie zmienił zdanie o nim jako aktorze, reżyserze i osobie?

tc1987

Uważał, że wszystko mu się udaje, wszystko mu łatwo przychodzi i ma wszystko, co chce. Potem się dowiedział, że rzuciła go jakaś kobieta i ma inną brzydszą.

Awdar

Ja trochę inaczej pamiętam. Nie, że rzuciła go jakaś kobieta, ale że rozstał się z J.Lo i że jest teraz z Jennifer Garner, która nie jest brzydsza ale jest mniejszą gwiazdą :D

ocenił(a) serial na 9
tc1987

1. ixelon - 14 pkt
2. tc1987 - 11 pkt.
4. Awdar - 9,5 pkt.
5. SnikerS - 6 pkt.
6. Szarobure - 4 pkt.
7. dzikaxxx - 3pkt
8. Piotr89 - 2 pkt
-. gratka1 - 1 pkt
10. Praskikinoman - 0,5

I tu jest problem - niby Awdar był pierwszy, ale podał mniej dokładnie, a na dodatek Szarobure podał/a (sorry) odpowiedź dokładniejszą, acz z interpretacją która nie do końca mi pasuje. Ja uważałem że cieszyło go to że Affleck nie ma już tak idealnie ponieważ co by nie było Garner nie jest szczególnie atrakcyjna w opinii wielu osób w tym mojej.

każdy w końcu dostał pół punkta , ale to Awdar niech zada.

tc1987

Kto miał wszy?

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Wszyscy :)

snikers

Tak, zadajesz :)

Awdar

Angelina Jolie miała wszy :D

Szarobure

Ma, miała i będzie miała.

ocenił(a) serial na 10
tc1987

1. ixelon - 14 pkt
2. tc1987 - 11 pkt.
4. Awdar - 9,5 pkt.
5. SnikerS - 7 pkt.
6. Szarobure - 4 pkt.
7. dzikaxxx - 3pkt
8. Piotr89 - 2 pkt
-. gratka1 - 1 pkt
10. Praskikinoman - 0,5

Scott Malkinson - co jest z tym chłopakiem i dlaczego nasza paczka musiała zacząć się z nim spotykać?

snikers

Ma cukrzyce, jako jedynemu nie zależało mu na byciu cool w odcinku muzicalowym, a ponieważ paczka musi być czteroosobowa, więc wzięli go zamiast Stana, bo ten uległ modzie.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Cukrzyce + sepleni ;) Jasne, dajesz dalej.

Ten fragment jak Cartman się z niego nabija zawsze mnie śmieszy :) http://www.youtube.com/watch?v=XYAD9C8AWJU

snikers

Kogo Randy rytualnie całował w tyłek i dlaczego?

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Nazwiska z pamięci na pewno nie wrzucę, może ktoś dopisze, ale chodziło o jakiegoś czarnego guru, miał całować jego tyłek w ramach przeprosin za słynną sceną w teleturnieju, gdzie powiedział na wizji 'niggers' :)

ps. ale punkty to sumuj jak zadajesz pytanie, bo znów zaginie w akcji punktacja.

snikers

Kogo obchodzi punktacja, to zabawa ;)

Zadajesz ;)

użytkownik usunięty
Awdar

With apologies to Jesse Jackson, nazwa odcinka ;) Jesse Jackson to taki lider lewicy chrześcijańskiej w stanach, w sumie nie wiem czemu użyli go jako guru czarnych ludzi w tym odc :P

ocenił(a) serial na 10
tc1987

Zabawa zabawą, ale zawsze fajniej jak są jakieś wyniki :) Najwyżej przyciśniemy tc1987 jako organizatora, aby podliczał co jakiś czas :D

1. ixelon - 14 pkt
2. tc1987 - 11 pkt.
3. Awdar - 10,5 pkt.
4. RdzawyJudasz - 10 pkt.
5. SnikerS - 8 pkt.
6. Szarobure - 4 pkt.
7. dzikaxxx - 3pkt
8. Piotr89 - 2 pkt
-. gratka1 - 1 pkt
10. Praskikinoman - 0,5

W Chinach odbyły się finały pewnych zawodów. Jakie to były zawody i dzięki komu pokonali Chińczyków?

użytkownik usunięty
snikers

mistrzostwa świata w zbijanego, dzięki Pipowi ;)
odc o ile dobrze pamiętam z 2 sezonu - Conjoined Fetus Lady, o pielęgniarce która na twarzy miała przyczepiony płód. tłem dla tego odcinka były zawody w zbijanego. o tytuł mistrza świata south park walczył z jakąś szkołą z Chin z którą nikt nie chciał grać bo niby byli tacy dobrze, wstrzykiwali im sterydy etc etc. i faktycznie byli dobrzy, zbili wszystkich oprócz Pipa, a Kennyego nawet zabili :P

ocenił(a) serial na 10

Doskonale :)

użytkownik usunięty
tc1987

to może z odcinka, który oglądałem dzisiaj. tak świątecznie. co się stało z antychrystem po tym jak urodziła go jeżozwierzka??

ocenił(a) serial na 9

Po urodzeniu przebywał w stajence a zwierzątka szukały nieochrzczonej istoty a jedyną w okolicy był Kyle, potem odprawiono na Kyle'u rytuał z pentagramami w wyniku którego junior miał przeczekać w jego ciele do czasów osiągnięcia dorosłości. Kiedy Święty Mikołaj zabił wszystkie zwierzątka, trójka małych kuguarów dokonała zabiegu aborcyjnego na Kyleu, juniora wyciągnęli żywcem a po chwili Mikołaj zabił go uderzeniem młota.

To chyba wszystko.

użytkownik usunięty
tc1987

elegancko,. dajesz

ocenił(a) serial na 9

W jakich okolicznościach krótkofalówki /walkie - talkie zastąpiły pistolety ?

użytkownik usunięty
tc1987

kojarze tylko motyw ze to byl odc 'free hat' o tym jak reżyserzy robili nowe wersje starych hitów. w którymś z nich miałą miejsce sytuacja o ktorej mowisz, ale co to byl za film i jakie okolicznosci juz nie powiem :P

Ja pamiętam, że były Gwiezdne wojny i Szeregowiec Ryan - chodziło o to, ze w filmach jest za dużo przemocy więc zamiast broni pokazywali krótkofalkówki :)

ocenił(a) serial na 9
tc1987

1. ixelon - 15,5 pkt
2. tc1987 - 12 pkt.
3. Awdar - 10,5 pkt.
4. RdzawyJudasz - 10 pkt.
5. SnikerS - 8 pkt.
6. Szarobure - 4,5 pkt.
7. dzikaxxx - 3pkt
8. Piotr89 - 2 pkt
-. gratka1 - 1 pkt
10. Praskikinoman - 0,5

I znowu rozbiłem na 2 punkty - ixelon prawie dobrze, ale to szarobure dokończył i on zada zagadkę.

A chodziło o to że w 2002 roku zrobiono kontrowersyjne wydanie ET, gdzie agentom federalnym celującym z pistoletów w dzieci odebrano je i zastąpiono walkie - talkie. Co ciekawe w wydaniu Dvd kilka lat później usunęli tą bezsensowną zmianę.

Najważniejsze że przynajmniej po raz pierwszy Lucas i Spielberg dostali za swoje :).

tc1987

proszę mi tam nie dopisywać róznych niepotrzebnych chromosomów :D.vJestem XX :D Rozumiem, ze ixelon zadaje?

użytkownik usunięty
tc1987

sprawdzilem to po tym jak juz napisalem swoja odpowiedz, walkie talkie zamiast broni pojawily sie w south parku w przerobce ET i szeregowca Ryana ;)

jak papież Franciszek obalił teorię Kanye Westa na temat tego, że Kim Kardashian nie jest Hobbitem? Jakiego argumentu użył Kanye i co odpowiedział papież

Chodzi o palenie fajki?

użytkownik usunięty
Szarobure

nie, palenie fajki było w klasie :)

No to mieszkanie w norce/piwnicy

użytkownik usunięty
Szarobure

też w klasie