PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43676
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

Falkowicz

ocenił(a) serial na 9

Co sądzicie o postaci granej przez Michała Żebrowskiego? Bo po pierwszym odcinku, w którym zaczął pracę w Leśnej Górze nasuwają mi się określenia:gbur, cham, do tego nie znosi kobiet...

ocenił(a) serial na 7
laleczka874

Podbiję dyskusję o cudownym ordynatorze :D
Co sądzicie o propozycji dla Wiktorii?? :P

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Beznadziejna. Wiktoria bardzo się stara, żeby zostać w zawodzie, jest bardzo zdeterminowana... A ten Falkowicz mści się na kobietach, bo się rozwodzi...

ocenił(a) serial na 7
laleczka874

Rozwodzi...? :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Żona z Ameryki przyjedzie i chce go oskubać z majątku. W połowie kwietnia odcinek będzie ;)

ocenił(a) serial na 7
laleczka874

O łaaa... ;p Nie chcę nic więcej wiedziec :PP

ocenił(a) serial na 5
laleczka874

To się nazywa crypto-gej.

ocenił(a) serial na 8
laleczka874

To ostatnie chwile spokoju "buca" Falkowicza ... Sambor go rozpracuje i Falkowicz będzie szybciutko w podskokach wypie*dalał z Leśnej Góry.

ocenił(a) serial na 9
tomucho77

Ja myślę, że Consalida go dobije... A Żebrowski do czerwca jest w serialu...

laleczka874

Gzdul i bufon ten Falkowicz hamskie redło.

ocenił(a) serial na 7
laleczka874

A więc jednak coś było między nim i Niną... ;p Na razie wiemy tylko, że spotykali się, ale on ją zranił... Ciekawe co zaszło dokładnie? :)

użytkownik usunięty
anulka88

Falkowicz zranił Ninę skalpelem ;)

ocenił(a) serial na 5
laleczka874

Żebrowski ANI nie umie grać, ani mówić. Po "wiedźminie" miałem o nim lepsze zdanie, ale to porażka nie aktor. Gra FATALNIE!!! myśle, ze jeden taki pijaczek spod klatki w bloku obok byłby lepszy. Na szczęscie żebrowski zostawił już aktorstwo i zajął się managementem teatru "VI-te piętro" w PKiN. studiuje "zarządzanie" i niech sobie prowadzi swój teatr. I niech nie wychodzi na scenę, bo wstyd.

ocenił(a) serial na 8
TheThing

Trollu postaraj się lepiej twoje powyższe pomyje świadczą tylko o tym że nie masz pojęcia o aktorstwie. Porażka jako aktor to bracia Mroczki i Cichopkowa a Żebrowski to aktor z krwi i kości.

Trollu idź na byle jaką sztukę do teatru w którym gra pan Artur. Dobra rada zamknij pysk i nie ujadaj skoro nie masz racji.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
TheThing

Brak argumentów zastępujesz chamstwem ! Czemu mnie wyzywasz od przygłupów trollu ? Czy ja cię przezywam ?

ocenił(a) serial na 5
tomucho77

Cytuję cie, (tu wstaw określenie siebie):
"Trollu idź na byle jaką sztukę do teatru w którym gra pan Artur. Dobra rada zamknij pysk i nie ujadaj skoro nie masz racji".
Zgłosiłem do admina skargę na twoje słownictwo i zachowanie. Na twoim miejscu usunąłbym swoje teksty stąd. Ale to ja.

ocenił(a) serial na 8
TheThing

Hipokryto mi wytykasz że się źle zachowuję ! Spójrz na swój pierwszy post ^^^ Porównałeś Żebrowskiego do pijaka spod klatki !
Czy to jest kulturalne zachowanie ?
Zgłaszam tą twoją kulturalną wypowiedź !

ocenił(a) serial na 10
tomucho77

Podejrzewam ze kolega chciał napisac Pan Michał a nie Artur,ale to się można było domyślić;) I Panowie-trzymajmy poziom;) Pozdrawiam;)

ocenił(a) serial na 8
julineczka18

Zgadza się tak mi ciśnienie skoczyło że pomyliłem imiona. Również Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 5
TheThing

"Żebrowski ANI nie umie grać, ani mówić."
Pewnie chodzi Ci o to, że mówi niewyraźnie? Według mnie właśnie tego wymaga ta rola.Co do gry- nie mam zastrzeżeń. Jak to już określił jeden z przedmówców: "Żebrowski w tej roli jest GENIALNY. To sie nazywa talent. Jak widzę Falkowicza to mam ochotę go kopnąć w dupę, a to swiadczy tylko o tym jak świetnym aktorem jest Żebrowski. Nic dodać nic ująć."

ocenił(a) serial na 10
laleczka874

A ja Wam powiem,żę najbardziej jestem ciekawa,co ten Falkowicz tak naprawdę zrobił z Ludmiłą. I czy Sambor odkryje te tajemnice;)

ocenił(a) serial na 9
julineczka18

Nie znam się na medycynie, ale zapewne Ludmiła dostawała jakieś leki opóźniające rozwój guza... Dodatkowo zamazywały one wyniki badań, które zaraz po "rzekomej operacji" były rewelacyjne. Falkowicz tak naprawdę z guzem nic nie zrobił a dziewczyna nie jest świadoma swojego beznadziejnego stanu zdrowia. Mam nadzieję, że ordynator wyleci ze szpitala i ktoś tą dziewczynę zacznie leczyć...żeby tylko zdążyli!

ocenił(a) serial na 10
laleczka874

No mnie się też tak wydaje....A ten głupi Przemek wierzy mu tak we wszystko...

ocenił(a) serial na 5
laleczka874

Dziewcze juz umarło...tylko jeszcze o tym nie wie. A Fakowicz... powinien trafić na smietnik i tam zyć do końca swoich dni. No ewentualnie do mamra na 10 lat. I tyle w sprawie.
A Żebrowski... nie, szkoda mi słow dla opisu, jak gra. Postać superantypatyczna, zasługą scenariusza jest nienawiść widzów. Ale Żebrowski nawet nie wie, co ma z oczyma robić na planie. Nie umie grać do partnera. I to zdanie nie tylko moje,ale i ludzi z branży. Dowódem jest to,jak często jest zapraszany i jak często gra w czymkolwiek, Chociaż ostatnio w "nad zycie" zbiera niezłe opinie od WIDZÓW. nie mam jeszcze opinii fachowców, ale ponoć nieźle zagrał.
Inna sprawa, ze Pan Żebrowski, jak każdy polski Aktor nie splamił się wizytą w szpitalu w celu obserwacji. Nauki zachowań. Nie dał się zamknąć (Jak Nickolson) na 3 miesiące z pacjentami psychiatryka, by poznać ich życie dla "lotu nad kukułczym gniazem". Może i szkoda. Postać w serialu nieźle napisana (choć ostatnio scenariusz się zepsuł strasznie), ale zagrane poniżej oczekiwań od tego Pana.

użytkownik usunięty
TheThing

A mi się mimo wszystko jego gra podoba i nie zauważyłam, jakoby "nie umiał grać do partnera". Że nie pojawia się często w kinie... No, moje zdanie o polskim kinie(tym popularnym) nie jest zbyt pochlebne... W czym on niby ma grać, w Ciachu? A skąd w ogóle wiesz, że nie obserwował pracy w szpitalu?

ocenił(a) serial na 5

Memory: No co mam Ci pisać, na Boga... NO CO? że wiem, ze nie obserwował? że znajomi mi coś mówili? Proszę Cię... jeszcze może imiona i nazwiska :(
Jest NIECO filmów z górnej półki. NIe przepadam za pania HOLLAND, ale dla przykładu takie coś jak "W CIEMNOŚCIACH" było do wzięcia. Wziął Robert Więckiewicz i zasłuzył na pochwałę. Wielką zresztą. A "gwiada Michasia" jakoś nie łapie się do takich ról. Powiem więcej; nie łapie sie też do takich "obsad" do których świetnie pasuje Marcin Dorociński. Nawet TYLKO DZIADOWSKI SERIAL (mówiąc Waszym językiem) jak opowieść o ośrodku pomocy Magdy Łazarkiewicz NIE dotyka MICHASIA a łapie zdecydowanie lepszego Dorocińskiego. Po takim "wejściu smoka" jak Pan Tadeusz Wajdy, czy nawet Wiedźmin, facet powinien trzymać poziom. I nie pojmuje dlaczego swoje robi dobrze i Wieczorkowski i Wesołowski i Maciek Zakościelny, a MICHAŚ nie. Oferty były, na żadną się nie załapał. Ostatnio przyjaciele robili casting do swojej produkcji kinowej (wybacz, ale bez tytułów) i taką samą alergią reagują na Pawełka Deląga jak na Michała Żebrowskiego.
Ale żeby nie było....sprobuję być OBIEKTYWNY. Od paru osób ostatnio słyszałem niezwykle przychylne opinie nt. "Ponad życie" z Olgą Bołądź (film o historii ostatnich lat Agaty Mróz). Jak dotąd nie doszły mnie krytyczne głosy nt. roli Michała Żebrowskiego, a wręcz przeciwnie. Więc może... facet ogarnął się po latach "bezrybia". Może przełamał złą passę. Czego w sumie mu życzę, bo jaka frajda iż mamy w Polsce badziewnych aktorów. Miejmy najlepszych :)
Moze zaszkodziły mu produkcje sowieckie, gdzie grywał złych, niedobrych Polaków, zdrajców itd. Szczególnie jedna dobrze znana postać ;)
A może po skokach na boki, wreszcie trzeba było KOBIETY, żeby go zmotywowała i coś podpowiedziała. Może to TO? Oby.
a co do gry do partnera....popatrz sobie na sceny grane z Kasią Dąbrowską. Na początku "konfliktu" jego postaci (Fakowicz) z Wiki. ślepy widzi, że facet macha oczami po planie, jak RYSIÓ S KLANÓ i nie wie, gdzie ma patrzeć, do kogo grać, nie myśleć o kamerze. Jakby cały czas mówił do siebie (w duszy) "jestem aktorem i mam grać!!!". No to gra. Niestety.

użytkownik usunięty
TheThing

"No co mam Ci pisać, na Boga... NO CO? że wiem, ze nie obserwował? że znajomi mi coś mówili? Proszę Cię... jeszcze może imiona i nazwiska :("
A co, znasz się z Żebrowskim i wyznał Ci, że nie obserwował pracy w szpitalu? Skąd niby wiesz, jak się przygotowuje do roli? Mówiłeś o tym z wielkim przekonaniem, dlatego spytałam, skąd wiesz.
A propo "gry do partnera"... Niestety nie oglądałam serialu aż tak uważnie, a teraz wybacz, ale już nie chce mi się wracać do tych odcinków. Czy teraz nadal nie umie grać z innymi? Jeśli tak, to w piątek przyjrzę się uważniej. Mówisz o "machaniu oczami po planie". Jeśli tak rzeczywiście jest, to może to celowy zabieg? Skoro Falkowicz jest kłamcą i oszustem, może mieć zwyczaj unikania wzroku swoich rozmówców i .... wiesz, teraz jak o tym pomyślę, to on rzeczywiście często tak robi. Ale to do niego pasuje, bo sugeruje nieuczciwość i nieczyste intencje.
Nie mówię, że Żebrowski jest jakimś wybitnym aktorem. Uważam po prostu, że jest bardzo dobry. Osobiście też wolę Dorocińskiego, ale ten temat akurat nie jest o nim :)

laleczka874

Mi Falkowicz kojarzy się z doktorem Mengele.To chyba przez sposób w jaki nosi fartuch na garniturze.

ocenił(a) serial na 5
KrzysiekZM

Przerażasz mnie :P Chociaż w sumie... Nawet to, że nie wyciął guza, może chciał zobaczyć, jak bardzo się rozwinie?

ocenił(a) serial na 7
laleczka874

A więc Baranek nie wyciął guza :D

użytkownik usunięty
anulka88

Baranek...rozwala mnie to :D

anulka88

Czemu Baranek?

ocenił(a) serial na 8
ntx

Tak ma na nazwisko.

tomucho77

Ale kto.

ocenił(a) serial na 9
ntx

Falkowicz. Przyjął nazwisko żony, bo z Barankiem żadnej kariery by nie zrobił ;D

ocenił(a) serial na 8
laleczka874

I wszystko jasne ... kto by się chciał leczyć u profesora Baranka ... buhahahaha.

ocenił(a) serial na 10
tomucho77

czy wy w ogole ogladacie serial? czy tylko wyrywkowo kilka odcinkow na sezon + opisy odcinków?

ocenił(a) serial na 9
TomaszTomys

Ja oglądam każdy odcinek w całości!

ocenił(a) serial na 8
TomaszTomys

Ja również oglądam każdy od pierwszego.

ocenił(a) serial na 7
TomaszTomys

Tak, oglądamy serial ;]

laleczka874

Takie jajca! :D
Dzięki za wyjaśnienie.

ocenił(a) serial na 9
ntx

Chciał się wozić na jej nazwisku, bo ona była już znana w branży ;D ale się nie udało ;D
UWAGA SPOJLER!!!!

Niebawem będzie miała miejsce strzelanina z udziałem Falkowicza ;D

ocenił(a) serial na 8
laleczka874

On będzie naparzał czy do niego będą naparzać ?

ocenił(a) serial na 9
tomucho77

Przypadkiem stanie się ofiarą ;D
http://superseriale.se.pl/seriale/na-dobre-i-na-zle-ordynator-falkowicz-umrze_25 6199.html
Ja liczyłam na spektakularne wyprowadzenie w kajdankach ordynatora ze szpitala przez policję a tu taki klops.

użytkownik usunięty
laleczka874

Nie no... Niech go nie zabijają! Dzięki niemu zrobiło się ciekawie!

ocenił(a) serial na 8

I tak będzie musiał odejść kiedy okaże się że robi w balona pacjentów.

użytkownik usunięty
tomucho77

No w sumie... Kurde, szkoda. On jest jednym z moich ulubionych bohaterów.

ocenił(a) serial na 8
laleczka874

Kurde a wyżyją oni, a w szczególności Gawryło ?

tomucho77

Gawryło nie wiem, ale Falkowicz na pewno, bo Żebrowski przedłużył kontrakt na granie w serialu o pół roku.

ocenił(a) serial na 7
cocco03

Serio??!! O nie... :/