PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800686}

Nawiedzony dom na wzgórzu

The Haunting of Hill House
2018
7,7 59 tys. ocen
7,7 10 1 58876
7,7 17 krytyków
Nawiedzony dom na wzgórzu
powrót do forum serialu Nawiedzony dom na wzgórzu

Właśnie skończyłam książkę. Jedna z najbardziej wciągających pozycji, jakie dane mi było przeczytać. Stwierdziłam, że czas na serial. No i tak się zastanawiam czy w ogóle się za niego brać... Przeczytałam opis, który NIJAK ma się do książki, nie licząc kilku imion. Ja rozumiem, że można trochę zmienić film / serial w stosunku do książki, ale TO w ogóle powinno mieć zupełnie inny tytuł! Coś czuję, że się zawiodę. Kto przeczytał książkę? Niech mi powie czy warto?

m4d214

Widzę, że serial jednak się spodobał. Właśnie? Jak się ma książka do serialu? Bo mam podobny dylemat, opisy nijak nie pasują :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Tak, serial by niezły, ale oglądałam go już ileś lat temu, więc ciężko mi się teraz wypowiedzieć. :) Są wspólne wątki (książka / serial), ale generalnie historia trochę inna. ;) Pamiętam tylko, że chyba imiona osób, które w książce przybywają do tego domu, w serialu użyte są jako imiona osób, które w tym domu mieszkały, gdy były dziećmi. Ale nie chcę kłamać, nie jestem na 100% pewna, bo tak jak mówiłam, czytałam książkę i oglądałam serial już ładnych kilka lat temu. ;)