Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97109
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

W tym temacie umieszczamy wszystkie nowinki na temat 9 sezonu
-będą 23 odcinki
-postać Castiela pojawi się w 14 i jeśli wierzyć Jeremiemu Carverowi, wyjaśni się jego tzw. "backstory" (osobiście mam
nadzieje, że wreszcie porozmawia sobie o wszystkim z Deanem, bo mam dosyć tego melodramatu rodem z jakiegoś
idiotycznego filmu romantycznego)
-podobno Ghost Facers mają powrócić (?)
-według scenarzystów Gabriel żyje, a że jest bardzo popularny wśród fanów możemy liczyć na jego powrót
-Ben Edlund (scenarzysta między innymi 8x21), jeden z głównych twórców serialu odchodzi
To by było na tyle z mojej strony, czekam na wieści od was ;)

ocenił(a) serial na 7
witchy_woman

EDIT: ABORT MISSION! Jim Michaels, producent SPN twierdzi, że spoilery są nieprawdziwe, przynajmniej ten nr1.

ocenił(a) serial na 10
witchy_woman

Wspaniałe nowinki przekazujesz...

ocenił(a) serial na 7
tommy831005

możesz sobie darować sarkazm, informacje były bardzo nowe kiedy je publikowałam i praktycznie w ciągu tych dwóch godzin Jim Michaels zaprzeczył ich prawdziwości, to nie moja wina. :)

ocenił(a) serial na 7
witchy_woman

OK, wszysko wyjaśnione, spoilery są prawdziwe, ale nie chodzi o pierwszy odcinek sezonu. Podobno kręcą odcinki nie po kolei. Dodatkowo, Tracy ma ok. 20 lat a Irv ok. 40. ŹRÓDŁO: media(.)tumblr(.)com/4c0e6ac7ff56b1fe21c4a039b6d31219/tumblr_inline_mp5wp2zgIh1q z4rgp(.)png

ocenił(a) serial na 10
witchy_woman

Spoko...
Sam czekam z niecierpliwością na ten sezon,bardzo mnie wkręcił ten serial!

witchy_woman

Ja tak trochę nie na temat, ale nie chciałam zakładać nowego tematu :)

Kiedy będą bloopersy z 8 sezonu?

ocenił(a) serial na 7
immortal13

Jakoś w połowie sierpnia powinny być :)

witchy_woman

Ok. Dzięki :)

ocenił(a) serial na 9
immortal13

Prawie na pewno jakieś urywki będą już w niedzielę, bo na Comic Conie zazwyczaj puszczają :)

rasp_filmweb

Yeeeee :D

ocenił(a) serial na 7
witchy_woman

Ekipa Supernatural w składzie- Jeremy Carver (główny producent, "showrunner") , Robert Singer (producent, reżyser), Jared Padalecki (Sam), Jensen Ackles (Dean), Misha Collins (Castiel) i Mark Sheppard (Crowley) weźmie udział w Comic Conie 2013 w dniu 21 lipca. Prawdopodobnie wtedy ukażą się pierwsze poważne spoilery co do sezonu 9!

witchy_woman

Ciekawe czy uleczą crowleygo

ocenił(a) serial na 9
witchy_woman

http://www.supernatural.com.pl/gallery/by/cat/623.html skany z tv guide magazine. Trochę spoilerów, wyjaśnień - generalnie bardzo polecam przeczytać ;)

rasp_filmweb

JIm beaver ten co grał bobbiego. Potwierdził swój powrót do supernatural :D

ocenił(a) serial na 9
Price123321

"Correction: In the 9th season opener of Supernatural, Sam finds a toy soldier in the back seat of the Impala and tries to convince Dean it looks just like Bobby Singer. Jim Beaver guest stars briefly." --TV Glide
Eee że co?

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Pewnie się nabija. Jest w dobrym humorze. Przecież nie pozwolili by mu zdradzić czegokolwiek.

ocenił(a) serial na 9
wiktoria001100

No właśnie, dlatego strasznie się zdziwiłam, jak zobaczyłam te wpisy na twitterze.

ocenił(a) serial na 10
witchy_woman

A jak tak patrzę czasem na aktorów SPN, którzy siedzą na twitterze to bardzo mi brakuje moich ulubieńców, których właściwie było mało w serialu, ale zdążyłam się przywiązać czyli: Chuck, Gabriel i Balthazar.
Chciałabym więcej Castiela, ale wiem, że on się jeszcze pojawi, a za tą trójką tęsknię, najbardziej chyba za Balthazarem :) Ktoś coś o powrocie Gabriela wspomniał, więc mam nadzieję!

ocenił(a) serial na 8
AgrafkoV

Ja chyba najbardziej tęsknię za Chuckiem :) Ale na moje odczucia - co do bohaterów - mają zawsze duży wpływ aktorzy, którzy grają określone postaci:) Mam nadzieję, że to będzie sezon powrotów. Nic bardziej by mnie nie ucieszyło :D

ocenił(a) serial na 9
wiktoria001100

Zdaje mi się, że Chucka jeszcze zobaczymy. W końcu z wielu źródeł wiadome jest, że jest Bogiem a nie prorokiem ;)

AgrafkoV

Zdaje mi sie ze powrot Gabriela jest juz potwierdzony. W 9 sezonie ma pojawić sie także Śmierć a tak przynajmniej twierdził aktor odgrywający ową rolę. Chodzą też plotki o powrocie Lucyfera, ale nie jest to potwierdzone, wiadomo tylko ze Mark Pellegrino jest w Vancouver. Bobby wraca na 100%, mozliwy jest tez powrot Ellen i Jo.

Nebulae

Gabrel i śmierc i bobby mogą wrócić. Ale lucyfer raczej nie

ocenił(a) serial na 10
Nebulae

Powrót Śmierci też mnie mega ucieszy, oby tak było :>
W ogóle w czasie tych 8 sezonów pojawiło się tyle pobocznych postaci tak napisanych, że ich polubiłam i fajnie by było, gdyby chociaż kilku z nich pojawiło się znowu :) W końcu mimo miłości do Sama i Deana przydałoby się więcej znajomych na dłużej.

ocenił(a) serial na 10
witchy_woman

Mogli by już zacząć nadawać bo nie mam czego oglądać :D

ocenił(a) serial na 9
witchy_woman

Sprawozdanie z wczorajszego panelu spn na Comic Conie - http://www.supernatural.com.pl/articles/329677.html
Oj działo się, działo ;) Czy Castiel nauczy się prowadzić Impalę? Jensen: "Nie.", Robert Singer: "On żartuje, nauczy się.", Jensen: "Nie.", Robert: "Nauczy się.", Jensen: "Nie." Uwielbiam tych gości.

ocenił(a) serial na 9
rasp_filmweb

Dziękuję za Twój wpis:D!!! Dawno się tak nie śmiałam,jak po przeczytaniu tego dialogu:D!!

ocenił(a) serial na 10
witchy_woman

PRZEPRASZAM BARDZO A CZY ADAM W KOŃCU WRÓCI? =<

ocenił(a) serial na 7
witchy_woman

A ja bym chciała, żeby Adam wrócił. Pechowa postać, bo pechowa, ale go lubię, a on lubi grać w serialu, więc może dobrze byłoby go wyciągnąć z tej klatki i pozwolić mu być przyrodnim bratem.

ocenił(a) serial na 7
witchy_woman

Moim zdaniem Bóg powinien już na serio wkroczyć na scenę. Wkońcu doszło do kompletnej eksmisji w Jego Królestwie a to za sprawą Metatrona, w judaiźmie jego ukochanego anioła. Michał siedzi z Luckiem w otchłani, demony szaleją, Gabi i Rafał nie żyją. Tak już czas.
I absolutnie Śmierć. On był boski!

Chyba w 9 dojdzie do powstania na ziemi "wspólnoty" anielskiej. W końcu to bracia, wydaleni z nieba muszą się teraz trzymać razem.

ocenił(a) serial na 10
witchy_woman

Zdjęcia z planu pierwszego odcinka: http://www.supernatural.com.pl/gallery/by/cat/629.html
W trzecim odcinku pojawi się nowa postać, anioł o boskim imieniu Bartholomew (wie ktoś jak to się czyta?), będzie się starał ogarnąć chaos wśród upadłych aniołów. (info z tej samej strony co zdjęcia)

ocenił(a) serial na 8
witchy_woman

Jeremy Carver na temat tego, co "może się fanom nie spodobać " w trakcie &nbsp;9 sezonu:

"Mogą pojawić się pewne sytuacje &nbsp;przez które fani mogą znielubić niektóre z postaci, ale myślę, że mimo wszystko oni te postaci i świat w jakim będą musieli żyć, zrozumieją. Mitologię napędzać będzie wielka rzecz, o której nie mogę powiedzieć. Spędzimy dużo czasu z Crowleyem, tak samo jak z Castielem, z dwoma facetami, którzy będą musieli uporać się z nową rzeczywistością."

Jeremy Carver dzieli także się informacjami na temat postaci, których fani mogą się spodziewać ponownie w Supernatural:
Gabriel? "Otóż jest kilka różnych interpretacji na temat tego kto żyje, a kto już nie. Powiem, że WSZYSTKIE anioły upadły więc normalne będzie zobaczyć anioły, których nawet inne anioły nie widziały z różnych względów"
Bobby? "Zobaczymy Bobby'ego i nie mogę powiedzieć zbyt wiele na ten temat, ale będziemy go oglądać w sposób, którego nikt z Was nie mógł sobie wyobrazić. Jego postać będzie przedstawiona zgodnie z serialową mitologią i naszą wiedzą na ten temat."
Charlie? "Będziemy mogli oglądać uroczą postać Charlie. Pojawi się bardzo wcześnie w naprawdę zabawnym odcinku, który ukazuje pierwsze dni Ludzi Pisma."
Kto jeszcze? &nbsp;"Będzie nam dane oglądać postać, która mogła zginąć &nbsp;w końcówce poprzedniego sezonu. Zobaczymy Szeryf Jody Mills. Myślę, że zobaczymy ją w ósmym odcinku. Oczywiście już od samego początku pojawi się również Kevin"
Co z Bennym? Jensen Ackles mówi: "Benny był jedną z moich ulubionych postaci, od samego początku. Kocham sposób w jaki stworzyliśmy &nbsp;tę postać, kocham to jak została napisana, i kocham więź, która łączyła ją i Deana. Mam nadzieję, że powróci."

Źródło:
http://www.denofgeek.com/tv/supernatural/26588/where-is-supernatural-heading-in- season-9

ZAPOWIEDŹ: 9 sezon został zapowiedziany przez promocyjne wideo, złożone ze scen z 8 sezonu pokazanych w rytm niezapomnianego przeboju Doobie Brothers' "Rockin' Down the Highway". Następnie mogliśmy zobaczyć pierwszą scenę z 9 sezonu, w której pojawił się Kevin odchodzący od zmysłów w bunkrze Ludzi Pisma. „ Kiedy wszedł Dean, prorok prawie zastrzelił go z kuszy. "Brzydko strzelasz, Katniss" (nawiązanie do głównej postaci z Igrzysk Śmierci), zauważył Dean, krótko przed tym jak Sam przyprowadził związanego i skutego Crowleya. Bracia chcą z niego wyciągnąć imiona wszystkich demonów, które znajdują się w ludzkich ciałach i by to osiągnąc zamykają Crowleya w jego osobistym piekle - izolatce."

BYĆ CZŁOWIEKIEM: Nowy stan bycia Castiela będzie "nadzwyczajną zmianą" dla byłego anioła, odkrywa Collins. Wcześniej mógł on używać swojej mocy by pomagać Winchesterom, "a teraz może on w zasadzie wpadać do kogoś, by złożyć mu pranie". Jest zmiana w dynamice ich wzajemnych relacji &nbsp;i bracia będą musieli wymyślić jak teraz wykorzystać Castiela w nadchodzącej walce. Dla samego Castiela ten sezon będzie wielkim terenem do zbadania. Jakich więc ludzkich odruchów fani mogą spodziewać się od Casa? "Zdobywanie doświadczenia w tym jak to jest naprawdę jeść - i odkrywanie, co dzieje się z jedzeniem później." zażartował aktor. "Jesteś dorosły i po raz pierwszy spłukujesz wodę w toalecie. To musi być objawienie."

BUNKIER: "Bunkier Ludzi Pisma jest dla Deana jak dom.", mówi Singer. "Dla Sama to miejsce pracy" w którym może swobodnie pogrążyć się w akademickich studiach. "Jest to coś, co będziemy odkrywać w tym sezonie jeszcze bardziej".

GIRL POWER: Po tym jak Bogini Geeków - Felicia Day pojawiła się nagle na panelu &nbsp;Singer ujawnił, &nbsp;że producenci mają "wielkie plany" wobec Charlie w 9 sezonie.

O REŻYSEROWANIU: Kiedy Ackles reżyserował odcinki serialu - Padalecki mówił, że "myśli, że to aktualnie jest najlepszy czas na reżyserowanie. " ale - „Może za kilka sezonów. Nasze przerwy zawsze wydają się być za &nbsp;krótkie." Misha Collins, wyreżyseruje 17 odcinek. "Dziękuje Bobowi i Jeremy'emu za tę szansę... i przepraszam z góry za produkt."- &nbsp;zażartował Misha.

Czy Jesse czyli Antychryst, wróci? "Świetnie się z nim gra.", odpowiedział Carver. "Myślę, że nie zobaczycie go w pierwszych odcinkach tego roku. Poza tym, nie mogę powiedzieć nic więcej."

Źródło:
http://tvline.com/2013/07/21/supernatural-comic-con-2013-season-9-spoilers/

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

Najbardziej cieszy mnie powrót Bobby'ego i że Charlie też się jeszcze pojawi.Dobrze też, że Jody Mills przeżyła. I tak jak Jensen mam nadzieję, że Benny wróci.

No i bardzo mnie też ucieszyła dzisiaj wiadomość, że przesunięto o tydzień wcześniej datę premiery ;)

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Mnie również bardzo cieszy. To moi ulubieńcy. Mamy także realną szansę na powrót Benne'go. To wspaniałe wieści.
Crowley będzie częstym gościem na ekranie, podobnie jak Castiel.

Jensen Ackles mówi o tajemnicy chronionej przez swoją postać w sezonie dziewiątym: "Jest to sytuacja, której Dean jest świadomy i nie może o niej mówić głośno. To istotny sekret, który Dean ukrywa."

Na pewnym tumblrze pojawiły się różne dociekania na temat tej ''tajemnicy Deana'', czyżby to sekret skrywany od czasów dawnych, może leczenie Sama z ówczesnych dolegliwości. Ciekawe.

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

To też bardzo mnie zastanawia. Ale szkoda, że znowu weszli na ten wątek, że któryś z braci ukrywa coś przed tym drugim. Sami powiedzieli, że "Po raz pierwszy od dłuższego czasu, bracia wybrali siebie nawzajem powodowani braterską miłością". Więc moim zdaniem powinni skończyć z czymś takim. Może faktycznie dowiemy się jeszcze czegoś więcej z ich przeszłości przy okazji tego sekretu.

rasp_filmweb

Stacja Cw ogłosiła że 1 odcinek będzie tydzień wczesniej czyli 8 pazdziernika

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Ach te braterskie tajemnice... Historia znowu się powtarza, prawda? Ale może twórcy jakoś inteligentnie to rozegrają. Skłaniam się bardziej ku teorii o głęboko skrywanej tajemnicy z czasów młodzieńczych, dzięki której rzucone zostanie światło na ich rodzinę. - to by mnie zaintrygowało, byłoby lepsze od tego co widzieliśmy wcześniej.

Związany i skuty Crowley, zamknięty w swoim osobistym piekle czyli izolatce. - wychodzi na to, że trochę go pomęczą. Dawka oczyszczonej krwi spowoduje pewnie u niego jakieś zmiany. Jakie? Przekonamy się za jakiś czas.
Cas będzie się uczył żyć jak człowiek. Grono ludzkich odruchów gwarantowanych.
Muszę jeszcze wspomnieć o mojej ulubionej postaci kobiecej - Charlie, wobec której twórcy mają ''wielkie plany''. Ucieszyło mnie to, mam nadzieję, że zostanie z nami jak najdłużej.
I upadłe anioły na ziemi - zapanuje prawdziwa anarchia. Zagubione, wystraszone lub pokierowane różnymi planami działania.

Sezon zapowiada się naprawdę dobrze. Mam nadzieję, że zobaczymy coś oryginalnego, bez niepotrzebnych powtarzalności.

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

Tak, to by było dobre.

No to na pewno. Chociaż w tej pokazanej już scenie w bunkrze może się wydawać, że jest tak samo wyszczekany, jak już był przedtem ( Sam w szpilkach? nieeee xD )
Castiel spłukujący po raz pierwszy wodę w toalecie? Mogę sobie wyobrazić, jaki mieli czy będą mieć ubaw przy kręceniu tej czy podobnej sceny w łazience.
Och tak. Uwielbiam Charlie.
Sam Jared powiedział, że tym sezonem jest podekscytowany najbardziej. Także myślę, że będziemy zadowoleni.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Crowley. On zawsze będzie miał styl. Myślę, że nadal zostanie wyszczekanym, sarkastycznym draniem, zapewne z dodatkiem jakiś wyrzutów sumienia (efektu ubocznego zaczarowanej krwi Sama, którą ten karmił biedaka wbrew jego woli). Ale możemy być spokojni o jego wizerunek, raczej nie dojdzie do scen wzajemnych uścisków, wybaczania i rozmów o miłości.
Najwyżej odrobina ludzkich odruchów, które nie obrzydzą nam Crowleya a ukażą nieco w innym świetle.
Nabyte człowieczeństwo Casa doprowadzi do wielu zabawnych i niezręcznych sytuacji. Ludzkie ciało potrzebuje jedzenia, odpoczynku i załatwiania pewnych spraw w toalecie... Wyobrażasz sobie miny Sama i Deana, kiedy Castiel będzie zadawał im pytania na temat wypróżniania i użytku papieru toaletowego?
Zapowiada się ciężka nauka życia. Dla obu stron oczywiście.

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

Można powiedzieć, że to już było w finale. "I deserve to be loved" i takie tam. Generalnie cieszy mnie, że został demonem, bo jakoś nic innego mi do niego nie pasuje.
Hahaha rozwaliłaś mnie tym :D Ale to by było całkiem w stylu Casa, tak ich pytać o prawidłowe użycie papieru toaletowego xD

rasp_filmweb

Tylko żeby czasem nie zrobili z Casa jakiegoś idioty czy fajtłapy, rozumiem pośmiać się, ale nie od razu niszczyć ^^.
I żeby ubrali go jak człowieka, a nie ciecia w swetrze, bo tego nie zniosę. O,O

ocenił(a) serial na 9
Syenne

Wiadomo ;) W końcu jednak trochę już na tej Ziemi sobie posiedział, więc coś tam na pewno będzie wiedział. Hahaha ciecia w swetrze xD Mnie się wydaje, że przynajmniej na początku będzie dalej chodził w tym co przedtem, bo widziałam zdjęcie z planu z Mishą, Jensenem i Jared i wyglądało na to, że miał na sobie tą samą białą koszulę i niebieskie krawat.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Posiedział i porobił szczegółowe obserwacje rodzaju ludzkiego. Musiał więc coś pożytecznego zapamiętać.
Tamten niebieski sweterek był ohydny i raził moje biedne oczy.
Nieśmiertelny płaszcz był jego znakiem rozpoznawczym, a teraz nadchodzi spora zmiana. Po tylu latach...
Może Dean weźmie go na zakupy? Sprawi mu ładne ubranko, którego wstydzić się nie będzie :)
Też widziałam to zdjęcie, więc jestem na razie spokojna.

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

Mówisz o tym, jak "był" Emanuelem? Boże broń przed czymś takim!
To by było piękne. Coś podobnego jak wtedy, gdy zabrał Charlie na zakupy. No i pewnie będzie mieszkał z braćmi w bunkrze i w ogóle.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

A pamiętacie te sztruksowe spodnie? Myślałam że padnę jak go wtedy zobaczyłam!

ocenił(a) serial na 9
Iwona605

No ba! I te włosy... No koszmar po prostu. Mam nadzieję, że nigdy więcej nie przyjdzie im na myśl tak go ucharakteryzować ;p

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Miał robić za takie ciepłe kluski i udało im się naprawdę. Ciekawe czy przywrócą do życia Meg jak na razie nic o tym nie słychać.

Iwona605

Zagrajmy w Twistera.

ocenił(a) serial na 9
Iwona605

Noo wiadomo nie od dziś, że Misha potrafi zagrać jak trzeba. Wystarczy popatrzeć na postać Jimmy'ego Novaka. Nie było w nim widać nic z Castiela.

rasp_filmweb

I jak potrafi zmieniać głos. Cas, Jimmy, Lewiatan, od razu 'słychać', kiedy był kim.

ocenił(a) serial na 9
Syenne

Dokładnie! Albo jak pokazał te emocje, gdy Metatron odbierał mu łaskę i potem, gdy spadały anioły. Generalnie wszyscy świetnie tam zagrali, a już zwłaszcza Jared.