Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97109
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

W tym temacie umieszczamy wszystkie nowinki na temat 9 sezonu
-będą 23 odcinki
-postać Castiela pojawi się w 14 i jeśli wierzyć Jeremiemu Carverowi, wyjaśni się jego tzw. "backstory" (osobiście mam
nadzieje, że wreszcie porozmawia sobie o wszystkim z Deanem, bo mam dosyć tego melodramatu rodem z jakiegoś
idiotycznego filmu romantycznego)
-podobno Ghost Facers mają powrócić (?)
-według scenarzystów Gabriel żyje, a że jest bardzo popularny wśród fanów możemy liczyć na jego powrót
-Ben Edlund (scenarzysta między innymi 8x21), jeden z głównych twórców serialu odchodzi
To by było na tyle z mojej strony, czekam na wieści od was ;)

rasp_filmweb

Właśnie mówię o tym, jak był Emanuelem :D. No i sobą, oczywiście, w French Mistake.
I żeby zostawili jego 'postawione' włosy, a nie ulizali, jak zresztą pamiętamy i nie chcemy więcej tego widzieć xP.
Mam jeszcze nadzieję, że okaże się przydatny, będzie walczył i strzelał. W końcu to nigdy mu źle nie szło.

ocenił(a) serial na 8
Syenne

Niebieskie wdzianko. Dwukrotnie. Ble... Już nam wystarczy.
Jak to kiedyś mądrze stwierdził Cas: ''W sumie bywają użyteczne''. Czyli chłopak ma smykałkę do broni palnej. I pociągnąć za spust także potrafi. Trochę go bracia podszkolą w tej dziedzinie i efekt gwarantowany.

ocenił(a) serial na 8
Lexa17

no nie wiem jak z nimi pracował to obwąchiwał trupa pod kątem zapalenia pęcherza i przesłuchiwał kota

ocenił(a) serial na 8
Iwona605

Dlatego, muszą go nieco podszkolić. Także pod względem zabawy w dobrego i złego gliniarza.
Z nauką strzelania raczej nie będzie większych problemów.
Biedny Cas, nikt jego wysiłków nie docenia :D

Lexa17

Właśnie! Poza tym, PRAWIE złamał tego kota, miał rację :D

ocenił(a) serial na 8
Syenne

Ha! A Dean mu tak bezczelnie przerwał, niedobry z niego chłopczyk, prawda?
Jeszcze trochę i kot rzuciłby się Casowi do stóp i prosił o złagodzenie wyroku :D

Lexa17

Może Dean nie chciał, żeby Cas zrobił kotu numer z dostawcą pizzy?

ocenił(a) serial na 8
Syenne

Albo zrobił to z czystej, złej zawiści, gdyż Cas zabrał mu czas antenowy i sympatię oglądających.
Widzowie obgryzają paznokcie i myślą ''złamie kota, czy nie'' a tu klops... Już nigdy się nie dowiemy!

Lexa17

Wyobraź sobie ich rozmowę...
Cas: "Gadaj, co wiesz"
Kot: "Meow"
Cas: "Złamię cię twoim własnym sposobem"
Kot: "Mrrr"
Cas: "Meooow"

ocenił(a) serial na 8
Syenne

Super! Wyobraziłam to sobie, mam za bujną wyobraźnię to mnie kiedyś zniszczy! Ale swoją drogą z Meg dał czadu!

ocenił(a) serial na 7
Iwona605

*szepcze* to z Meg było bezsensowne... chwila wcześniej chciał ją zabić, a później wielkie Love Story. SPN wtf, wtf SPN.

ocenił(a) serial na 9
Syenne

Na całe szczęście Misha taki na prawdę nie jest ;)
Ja jestem prawie pewna, że go podszkolą i będzie jeszcze z niego łowca jak się patrzy. Ale nie taki jak w The End. O właśnie! Wtedy też miał takie dziwne te włosy. I ten zarost... Masakra xD

rasp_filmweb

Za jego zarostem też nie przepadam, i tą uklepaną fryzurą.
A jego zarost w Czyśćcu? D:

ocenił(a) serial na 9
Syenne

HAHAHA weź nawet nie przypominaj xD Zdecydowanie najlepiej wyglądał w pierwszym odcinku, w którym się pojawił, o!

rasp_filmweb

Oj tak, ale w dalszych odcinkach też wygląda jak trzeba, pomijając kilka wiadomych, chociaż pierwszy odcinek zdecydowanie... Cas wie, jak zrobić wejście.
Castiel Rising.

ocenił(a) serial na 9
Syenne

Oj tak. Widziałam już ten odcinek z dziesięć razy i za każdym razem podoba mi się jego wejście. Te iskry itd. ;)

Lexa17

Kiedy wspomniałaś o zakupach stanęła mi przed oczami wizja Castiela idącego ulicą z tuzinem toreb w rękach i uśmiechniętego od ucha do ucha, kiedy w tle leci muzyczka z "Pretty Woman". Fandomy definitywnie zrujnowały moją psychikę.

nettie_19

Już wystarczy, że robił zakupy w sklepie.
"DUDE".
Wystarczająco dziwnie wyglądał z reklamówkami...

ocenił(a) serial na 9
Syenne

To było epickie! "Where is the pie? I need pie!" Padłam przy tej scenie po prostu.

rasp_filmweb

Pewnie chciał nim udobruchać Deana.
Mnie rozniosła cała ta scena. Jak chodził po tym sklepie, zbierał, przewracał, i to jajko :D. Gazetka.
I CIASTO.

ocenił(a) serial na 9
Syenne

Jeszcze tak sobie myślę "zaraz przewróci te puszki" a tu sru półka z chipsami pooszłaa.

ocenił(a) serial na 8
Syenne

I sześciopak piwa. Nie zapominajcie o sześciopaku piwa! W końcu zgorszą nam aniołka.
Taki Cas grzeczny i ułożony, stroni od używek a za najlepszego kumpla ma Deana Winchestera.
Dean raz zabrał niedoświadczonego kumpla do burdelu i zadowolony. Niech włoży więcej pracy w jego wychowanie.

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

http://www.youtube.com/watch?v=bkPK8lESO2Y 3:15 - 4:25 dokładnie tak to widzę

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Idealna scena, balsam dla mojej wyobraźni.
Dean zaliczył jakiś postęp w nauczaniu Castiela prawdziwego życia!
To się chwali.

ocenił(a) serial na 8
Lexa17

Nie zapominajcie że Cas wypil monopolowy co się będzie chłopak rozdrabniał na flaszki

ocenił(a) serial na 8
Iwona605

A potem cierpiał na schorzenie, zwane powszechnie ''porannym kacem''.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

To był cudowny tekst ,,byłem na imprezce" Ale i tak najbardziej mi się podobał w domu publicznym

ocenił(a) serial na 8
Iwona605

Pamiętna scena w burdelu, Cas i ta jego przerażona, pełna czystej niewinności twarz..
Aż miało się ochotę biedaka poklepać po główce, przytulic i doradzić.
Przechowuje ową scenę w mojej pamięci, niczym najdroższy skarb.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Relacje Casa z kobietami pozostawiają dużo do życzenia, a w 9 sezonie ma się wdać w romans nie mogę sobie tego wyobrazić może to będzie Charlie chociaż to dziwne by było.

ocenił(a) serial na 8
Iwona605

Romans? Nie słyszałam o tym, skąd jest ta wiadomość?

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Z supernatural.com.pl Misha opisuje swoje przygody z toaletą i romansem

ocenił(a) serial na 9
Iwona605

Hej jeszcze była taka scena, co wypił na raz parę kieliszków a Jo i Ellen taki zonk xd

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

,,chyba zaczynam coś czuć".Świetne!!! Ale jeszcze fajny był tekst jak przyjechali zabić Lucyfera, Jo odwraca się do samochodu i puka w szybkę ,,ej umiesz korzystać z klamki", a Cas stojąc już obok niej ,,pewnie ze umiem'

ocenił(a) serial na 9
Iwona605

Hahaha ja to bym mogła cytować Castiela całą noc xD Te jego teksty i nieogar jeśli chodzi o ludzkie zwyczaje są świetne.
W ogóle temat o nazwie "9 sezon nowości" a my o Casie nawijamy ;D

rasp_filmweb

Tak właśnie czytam i myślę, czy pomyliłam tematy xD
Zapraszamy serdecznie do ''Luźnych rozmów'', bo mały bałagan się tu zrobił.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Dokładnie!!!! Ale cóż trudno się powstrzymać:-)

ocenił(a) serial na 9
Iwona605

I zaczynamy! ;D
Oto dwa zdjęcia Mishy z planu: http://24.media.tumblr.com/ad72669f1a8ca3a195d0b2262693094b/tumblr_mqw7trY8zU1qc xhnmo1_500.jpg
http://31.media.tumblr.com/3eff772a5ca999ffa55fe0022bc9dca5/tumblr_mqw9swTeyl1ro o6lpo1_500.jpg

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Brudny Castiel i bez prochowca, świat chyli się ku upadkowi!

ocenił(a) serial na 9
Iwona605

Widziałam jakieś inne i wygląda na to, że Castiel pójdzie do jakiegoś sklepu (chyba z Deanem) jeszcze w prochowcu, a potem już jest bez niego taki upaprany. Ach ten Castiel xD

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

"Sam lubi rzeczy, które mogą być dokończone, a to zostanie prawdopodobnie niedokończone, ale myślę, że teraz jego głównym celem jest uleczanie demonów." Jared powiedział, że jest najbardziej podekscytowany fabułą, której pomysł producenci ujawnili podczas panelu Supernatural, ale która nadal jest tajemnicą i wydaje się łączyć z tym co zasugerował Carver. "Sposób uleczenia Sama to wielki sekret, którego ten nie jest świadomy tak jak i tego, że Dean ukrywa go przed nim.

Czyli to o to będzie chodziło? I trochę to dziwne wg mnie, że Dean będzie wiedział, w jaki sposób Sam został uleczony, a on sam nie.

Signer potwierdził to, że upadłe anioły posiadać będą w zasadzie wszystkie anielskie moce, ale nie będą mieć skrzydeł. Nie będą mogły się teleportować, ale nadal będą mogły używać innych mocy, w tym uśmiercanie za pomocą dotyku i uleczanie. "Pojawią się różne grupy aniołów, bo wszyscy upadli. Niektóre z nich desperacko będą chciały wrócić do nieba, inne będą próbowały znaleźć sobie miejsce na ziemi, dojdzie więc do walk pomiędzy nimi." Czy zobaczymy powrót poprzednich aniołów? Signer zaznaczył, że oboje - Alfie i Naomi - nie żyją, ale zasugerował, że jakieś anioły mogą wrócić.

No nie. A miałam nadzieję, że Naomi przeżyła, no bo przecież Metatron nie użył anielskiego ostrza.
I och, żeby on mówił o Gabrielu albo Baltazarze.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

No i wyjaśniło się trochę z tą ''tajemnicą'', choć miałam nadzieję na coś z przeszłości.
Naomi nie żyje? Tak ostatecznie? W takim razie Danny będzie zdruzgotany.
Oby. Chciałabym zobaczyć kiedyś w akcji duet Gabriel/Balthazar. Albo przynajmniej jednego z nich. Czekam i tęsknie.
I Abaddon pojawi się ponownie, chcę zobaczyć ją w akcji. Na pewno wyciągnie ręce po Piekło, w którym po zniknięciu ''Króla'' zapanowała anarchia.

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

Oj nie tylko on. Ja też bym chciała, żeby nie umarła. Tak to jest... nie lubić jakiejś postaci cały sezon, polubić ją dopiero pod sam koniec i patrzeć, jak umiera. Ach ci scenarzyści.
Abaddon też była świetna. Tylko jak już gdzieś wspomniałam, nie wiem czy też będzie tak zachwycać, gdy będzie ją grał ktoś inny.
Ale najbardziej to mnie chyba zastanawia, jak powróci Bobby. Może będzie to coś związanego z duszami w Niebie albo coś w tym stylu. Chociaż skoro ma wrócić w najmniej dla nas spodziewany sposób, to pewnie to nie będzie to.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Tylko biedak ma gorzej... on ją lubił od samego początku. Ja poczułam do Naomi coś na kształt nagłej sympatii. Okazało się, że naprawdę chciała chronić niebo. Wpadliśmy w pułapkę scenarzystów. Stworzyć taką postać, no proszę. Powiem, że Amanda świetnie zagrała swoją rolę – odczuję jej brak w serialu.
I powrót Bobby'ego - myślę, że dostaniemy aż czkawki z wrażenia i zdziwienia.
O aniołach krążyło wiele teorii, a biedaki zostały po prostu wygnane z nieba, ze swojego domu, czyli nikt nie zabrał im łaski i wciąż posiadają anielskie moce. Od początku ta koncepcja wydawała mi się prawdziwa.

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

I tak nas przekonywał do tej postaci. Ale co jak co to też od samego początku podobała mi się gra Amandy.
Na pewno to będzie coś nowego i mam nadzieję, że 9 sezon będzie lepszy od poprzednich.

ocenił(a) serial na 9
witchy_woman

"Pracujemy nad odcinkiem, który na tę chwilę nazywamy „ Dr. Dean-little", gdzie Dean może rozmawiać ze zwierzętami." Według Singera wrzucenie do Supernatural kilku zwariowanych odcinków co sezon jest bardzo zabawne.

O kurde... ja już się śmieję z samego pomysłu. I Singer ma rację. Takie odcinki są świetne.

ocenił(a) serial na 8
rasp_filmweb

Coś czuję, że owy odcinek zajmie grono moich ulubionych...
Lubię takie zabawne odskocznie od głównego wątku, gdzie wariactwo, parodia i śmiech idą w parze.

ocenił(a) serial na 9
Lexa17

Taa już widzę tę minę Dean, gdy odkryje, że rozumie mowę zwierząt ;)
Takie odcinki (The French Mistake chociażby) są, jak wspomniałaś, bardzo fajną odskocznią, gdzie można się pośmiać i trochę rozluźnić.

witchy_woman

Wiadomo też, że w dziewiątym sezonie pojawi się Adam Milligan (!!!), a także duchy Jo, Ellen, Jessici oraz Johna i Mary Winchester (starszych wersji).

Nebulae

Nie przepadam za Adamem. Balthazar, albo Lucyfer, oni mogliby wrócić.