Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97069
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Który odcinek był według Was najbardziej przerażający? ;)

ocenił(a) serial na 10
dalczyna

Ostatni odcinek 5 sezonu ponieważ wydawało się że to już koniec serialu :)

Spicke

To faktycznie przerażające ;D

ocenił(a) serial na 10
Spicke

Hahaha no racja :D
Moim zdaniem najstraszniejsze były pierwsze odcinki 1 sezonu :)

ocenił(a) serial na 10
dalczyna

Najstraszliwsze: Bloody Marry, Windigo i o tej dziewczynce z obrazu. Podpowie ktoś tytuł?

spines

Ja nie pamiętam. Ale po Bloody Marry i tym chłopcu z jeziora miałam problemy z wchodzeniem do łazienki. ;D

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
spines

Provenance. :)

użytkownik usunięty
spines

Co do Bloody Mary, jak najbardziej się zgadzam. Asylum też było niezłe ;)

ocenił(a) serial na 10
dalczyna

Generalnie to odcinki z pierwszego sezonu były "nastawione" na bycie horrorem. Potem jakoś to uciekło albo widzowie się przyzwyczaili.

ocenił(a) serial na 10
dalczyna

Scarecrow (11 odcinek z sezonu pierwszego).

dalczyna

Jestem na 5 odcinku pierwszej serii i serial dla mnie jest genialny i troszkę mi przykro bo po waszych opisach widzę, że pierwsza seria jest najlepsza. Liczyłam, ze wszystkie odcinki są utrzymane w stylu tych pierwszych 5 odcinków. Jestem świeżo po "Bloody Marry" i liczę, że inne odcinki jeśli nie lepsze to są na tym samym poziomie....

ocenił(a) serial na 8
finus22

dalej bedzie jeszcze lepiej,tak do 5 sezonu,6 sredniak a 7 to juz mi sie nie chce ogladac.ale ogladam bo che w kocu wiedziec czy wszyscy zgina

marcinek77

Najstraszniejsza była chyba pierwsza seria. A ja najbardziej się boję odcinków o duchach xD

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

Zgadzam się, 1 seria była najbardziej przerażająca :).

ocenił(a) serial na 10
finus22

Najstraszniejsza nie znaczy najlepsza, dla mnie najlepszy był 5 sezon.

magda100

Dla mnie też 5, wtedy się chyba Castiel pojawił ;)

ocenił(a) serial na 10
elenkaa

pojawił się w 4 ale w 5 się wyluzował xd

ocenił(a) serial na 7
finus22

Do 5 serii jest bardzo dobry, natomiast w nieco innym klimacie.

Dla mnie najstraszniejszy był odcinek o Wendigo. :)

ocenił(a) serial na 6
dalczyna

yyy zaden ? Serial jest zajebisty, ale nie ma nic strasznego w nim ;)

Lelouch Lamperouge

zgadzam się, ja tam nie zauważyłam w żadnym odcinku niczego strasznego.

ocenił(a) serial na 8
dalczyna

bezwzględnie Bloody Mary. Zaczęłam oglądać ale musiałam zadzwonić po koleżankę, bo sama bym w życiu nie skończyła. I parę dni strachu przed lustrami :)

ocenił(a) serial na 10
dalczyna

Bloody Mary, to było straszne.! i Scarecrow
pierwszy sezon generalnie był utrzymany w takim klimacie

i jeszcze The Mentalists z 7sezonu, może nie cały odcinek ale ten duch mnie przerażał.

tymczasowaa

Jak dla mnie to najstraszniejszy był z tą dziewczynką z obrazu :D

dalczyna

Jak dla mnie: Krwawa Mary i Szpital psychiatryczny, Coś niedobrego i ten odcinek z dziewczynką z obrazu, ale nie pamiętam tytułu. Ogólnie 1 sezon miał głównie odcinki oparte na wzbudzaniu strachu i fundowaniu dawki adrenaliny, później zaczęło się to zmniejszać.

ocenił(a) serial na 10
dalczyna

nie pamiętam tytułu, ale odcinek z duchem Dick'a, gościem ktory znęcal się nad Barry'm, szkolnym kolegą Sam'a (uwielbiam SPNowskie retrospekcje*_*) gdzie jeden z nawiedzonych włożył rekę futbolisty do miksera... brrr. No i nie da się zgodzić, że odcinki z 1 sezonu miały ten dreszczyk. o i ten odcinek w więzieniu, gdzie mieli pozbyć sie ducha co powodował zawały. ta pielęgniarka była tragiczna ;x I z 5 sezonu o tej dzikiej dziewczynie co mieszkala w ścianach domu o0 bałam się, że w moich tez coś jest

zielonawariatka

Ja widzę, że Krwawa Mary straszyła wszystkich ;D

Odcinek z duchem chłopca z jeziora nie był może aż tak straszny, ale Krwawa Mary w lustrze i ten chłopiec panujący nad wodą w rurach = problemy z wejściem do łazienki przez tydzień ;D

ocenił(a) serial na 6
dalczyna

mnie nic nie straszylo. ludzie wy chyba horrorow nie ogladaliscie...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
dalczyna

Horrory sa do kitu. Przynajmniej te, które sa teraz produkowane. dawno nie widziałam dobrego horroru.
Po za tym... kazdy ma swoją skalę określania tego co go straszy a co nie ;) mnie przeraża dziecko z brzytwą i porcelanowa lalką w dłoniach albo krwawa mary w lustrze, i daje po wyobraźni :D

zielonawariatka

właśnie, daje po wyobraźni: samego serialu się nie boję, ale przechodząc w domu koło lustra miałam problem ;D

tak przy okazji: co jest takiego strasznego w "nie zesraj się", że trzeba było zablokować wpis? to nie jest wulgaryzm ;)

ocenił(a) serial na 6
dalczyna

obrazilas mnie wiec zglosilem, cos ci nie pasi to idz sie poskarz.

ocenił(a) serial na 10
Lelouch Lamperouge

Nie wiem po co się sprzeczasz, widocznie masz bardzo mocne nerwy, naoglądałeś/aś się horrorów typu "Piła" gdzie obcinają sobie łby. ; d

Dla mnie odcinki z dzieciakiem z jeziora i blood marry były najbardziej przerażające, niby nie było w nic nich takiego strasznego, a jednak jak siedzisz sobie tak przed telewizorem/komputerem zrelaksowany, oglądasz serial, a tu nagle np. duch wyskakuje przed kadr, to się przestraszysz. ; p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Lelouch Lamperouge

Widzisz-nie interesuję się horrorami, dlatego się nie znam.
Mówię do ciebie łagodnie, a ty wyskakujesz do mnie z wyrażeniami godnymi 5-latka z podwórka, które w poście innej użytkowniczki uznałeś za OBRAŻENIE.
Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.
"Zgłoś nadużycie" ... ;)

ocenił(a) serial na 6
Emotka001

oh nie, prosze nie zglaszaj naduzycia. moje zycie straci sens. A tak na serio to nie mam nic do ciebie kolezanko -.- Jak najlepiej opisac strach podczas ogladania filmu. "Przestraszylem sie tak ze az z telewizora wyskoczyly kucyki pony " ? Moze byc ?

ocenił(a) serial na 9
dalczyna

odcinek, w którym bracia próbowali załatwić duchy (zjawy?) w domu nowo zakupionym przez właścicieli, w którym te duchy okazały się być dziećmi przez lata zamkniętymi w domu

burza666

Tak! To było straszne głównie dlatego, że to jednak nie były duchy. Może mi ktoś przypomnieć tytuł tego odcinka? :)
Poza tym właśnie wymienionym miałam ciary przy bloody mary, scarecrow i provenience (btw w tym właśnie odcinku świetna była scena gdy bracia włamują się do domu aukcyjnego przy mocnej muzyce - widać było, że to profesjonaliści).

Co do poruszanego wcześniej tematu "jakich to ja horrorów nie oglądałem, bo niczego się nie boję": SPN nie jest typowym horrorem i nie ma na celu wystraszenie widza. Chodzi raczej o mroczny klimat, którego sezony od 3 wzwyż nie posiadają.
Zwróćcie uwagę na to, jak robione są sceny - w pierwszym sezonie przy kręceniu stosują jakiś zaciemniający filtr, przez co kolory są mniej jaskrawe a sceny mroczniejsze.

ocenił(a) serial na 10
czarna_anka

"Family remains" s04e11 ^^

Te bardziej przyciemnione kolory są najbardziej widoczne w 1 sezonie, gdzie Sam wygląda niemal jak niewinny nastolatek ^^ I jest o wiele więcej dobrej muzyki, niż w nastepnych sezonach. Po za tym, strach przy oglądaniu filmu/serialu każdy odczuwa na swoj sposób, bo strach to szerokie pojecie. Inni widza Pony, a inni musza zapalić światło bo wydaje im sie, ze w oknie coś sie odbija :)

zielonawariatka

Sam jest taki kochany w 1 sezonie! Jak widzę te jego oczka spaniela to mam ochotę go przytulić ;P Taki jest biedny po śmierci Jess, no i to, że wiecznie go Dean musi z tarapatów ratować... I włosy miał najfajniejsze na początku.

I masz rację muzyka jest świetna! Zresztą wpasowuje się idealnie w moje upodobania, ale to już inna sprawa. Tak jakoś od 3 sezonu było jej coraz mniej, a gdy pojawiły się wątki "anielskie" były odcinki, że nie było żadnej muzyki poza jakimiś krótkimi melodyjkami grającymi w tle, skomponowanymi na potrzeby serialu. Strasznie mi tego brakowało :(

Zostało jedynie nieśmiertelne "carry on my wayward son" w każdym finale, ale umówmy się - bez tego nie ma SPN. Fani prędzej by wybaczyli śmierć ulubionego bohatera, niż brak tej piosenki w finale ( przynajmniej ja). :P O, i jeszcze "O, death" w końcówce 5 sezonu przy scenie ze śmiercią. To było GENIALNE.

ocenił(a) serial na 10
czarna_anka

Bloody Mary było straszne przez kilka dni unikałam luster ;) i również straszny był odcinek Family remains te dzieci były przerażające

ocenił(a) serial na 10
zielonawariatka

co do 4x11 w 100% się zgadzam że był to bardzo straszny odcinek :) Wczoraj go oglądałam i przypomniał mi klimat odcinków z 1 sezonu :) Krwawa Mary, Wendigo, podmieńce, szpital psychiatryczny, Provenance :) hah mogłabym tak wymieniać bez końca :)

użytkownik usunięty
dalczyna

Było kilka, ciężko wybrać. Zależy od pory o której się oglądało i nastawienia.

dalczyna

Żaden :D mnie nie straszne żadne horrory :P mogę oglądać nawet w nocy :p i sie niczego nie boje a już na pewno nie odcinków SN :D

dalczyna

Najstraszniejszy wg. mnie był o Krwawej Merry i o Podmieńcach

dalczyna

Żaden odcinek nie był straszny , bez przesady przecież to żaden horror żeby miało być tu coś strasznego.
Mnie jakoś nic nie wystraszyło w tym serialu. Ale to tylko moja skromna opinia.

Pozdrawiam Nati ;d

grabano

Tu nie chodzi o "strach" tylko o takie emocje. Nie musi być przecież wylewu krwi. Chodzi o to, że jest to oczekiwanie, ze wydarzy się coś :) Np. Idzie sobie ktoś pokojem, jakieś dziwne dźwięki i nagle coś wyskakuje :D Można odskoczyć od ekranu :D

KomputeromaniaK

hehe mnie ani "odskoczenie od ekranu" się nie przydarzyło :P

angela_34

A tam, ludzie są dziwni :D

KomputeromaniaK

heheh co ja na to poradzę , że mnie nic nie straszne :P:P:P

dalczyna

Jak dla mnie to najstraszniejszy był Krwawa Mery i Pochodzenie (z tym obrazem) jeszcze mogę doliczyć Benderowie, bo ci kanibale byli okropni.