Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Obejrzałam wcześniej 2 japońskie filmy fabularne, które moim zdaniem, a zwłaszcza Death
Note: The Last Name, były znakomite. Po prostu nie mogę pogodzić się z tym, że tutaj tak
prosto zrobili L w balona, a Raito, ta świnia:/ wygrał. Nie wiem, czy wersja filmowa jest
faktycznie alternatywnym zakończeniem, ale odpowiada mi o wiele bardziej. Kurczę, nadal nie
mogę uwierzyć, że tak go podeszli! :(

Serial skończył się dla mnie po śmierci L. A jeśli faktycznie już miało tak być, kolejne odcinki
wg mnie były niepotrzebne i na siłę.

A propos, wie ktoś ile L miał lat? Raito 17, zgadza sie?

ocenił(a) serial na 8
Riiko

Aa, a w ogóle to przedstawili Mise-Mise jako totalną idiotkę, czyli co, nie ma tam w ogóle mądrych dziewuch? :/

Riiko

Też tak myślę. Near i Mello byli, według mnie, wprowadzeni na siłę:
- po to by więcej zarobić na kontynuacji historii;
- "Hmm, miałem takie różne pomysły odnośnie tego, co mógł zrobić L, by pokonać Lighta. Ale L już nie żyje, więc może bym tak stworzył jego następców?".

L miał mniej więcej 24-25 lat.

"Aa, a w ogóle to przedstawili Mise-Mise jako totalną idiotkę, czyli co, nie ma tam w ogóle mądrych dziewuch? :/"
Sachiko (matka Lighta) i Sayu Yagami (jego siostra) nie były przecież głupie. Tak samo Kiyomi Takada (dziennikarka), Naomi Misora (była agentka FBI) czy Halle Lidner (członkini SPK).