Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Nie jestem wielkim fanem anime ale Notatnik Śmierci bardzo przypadł mi do gustu. W życiu
oglądałem tylko Death Note, Ghost in the oraz Hellsing`a i wszystkie 3 mi się podobały.
Ładna kreska, dosyć mroczna atmosfera.. czy ktoś mógłby mi polecić podobne anime do
Death Note?

użytkownik usunięty
daro_ufo

http://www.filmweb.pl/serial/Ergo+Proxy-2006-299616/discussion/Cos+podobnego+do+ ergo+proxy,1007606
Podobny temat. Oczywiście Ergo Proxy można w to wszystko wliczyć. Równie mroczne i i jeszcze bardziej tajemnicze.

ocenił(a) serial na 9

Dzięki za odpowiedź i link.

ocenił(a) serial na 10
daro_ufo

Code Geass! Poza mechami klimat jest bardzo podobny.
Glowny bohater dostaje w taki lub inny sposob nadprzyrodzone zdolnosci i probuje zmienic swiat (w jego odczuciu na lepsze).
Naprawde anime ktore warto ogladnac; )
pozdr

ocenił(a) serial na 7
daro_ufo

"Nie jestem wielkim fanem anime ale Notatnik Śmierci bardzo przypadł mi do gustu. W życiu
oglądałem tylko Death Note, Ghost in the oraz Hellsing`a i wszystkie 3 mi się podobały."
/\ Takie teksty nieziemsko mnie rozśmieszają. /\

ocenił(a) serial na 9
ZupkaChinska

A dlaczego rozśmieszają?

ocenił(a) serial na 7
daro_ufo

Trzymaj. Posegregowane od najlepiej ocenianych.
http://myanimelist.net/topanime.php
Najlepiej wybieraj te, które mają więcej niż 40000 widzów.

ocenił(a) serial na 9
ZupkaChinska

ZupkaChinska dzięki za linka i radę :) karczes87 Ty widzę mnie zrozumiałeś doskonale. "Nie znam się na anime\Nie oglądam zazwyczaj anime" tak powinno brzmieć moje pierwsze zdanie.. po prostu DN mi się spodobało i z miłą chęcią obejrzałbym jeszcze jakieś anime.

użytkownik usunięty
ZupkaChinska

ZupkaChińska serwuje niesmaczne teksty :P
To, że pewne filmy się komuś podobają nie zobowiązuje, by być ich fanem, tym bardziej wielkim.

daro_ufo

Polecam Cowboy Bebop. Najlepsze anime jakie kiedykolwiek powstało. Klimat galaktycznych łowców nagród i niesamowita muzyka.