PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349326}

Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 85 tys. ocen
8,3 10 1 85294
7,0 14 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Death Note

ocenił(a) serial na 3

Nie rozumiem, czemu to Anime zdobywa tak wysokie oceny. Death Note jest (według mnie) bardzo słabym Anime. Anime miało pokazywać losy człowieka zmieniającego świat ciężkimi metodami. Dlaczego więc przez połowe pierwszej serii oglądamy potyczke z jakąś korporacją o której nigdy nie było mowy w Anime? Rozumiem że to wszystko miało prowadzić do tego wielkiego zwrotu akcji, tylko że Anime w tym punkcie staje się nudne. Potem drugi sezon, który jest jakimś nieporozumieniem. Oczywiście wszystko to tylko moje zdanie.

ocenił(a) serial na 10
Betarius

Anime miało przede wszystkim pokazywać starcie dwóch wielkich umysłów, które potrafią operować logicznie na takim poziome abstrakcji, na którym rozumowanie przyczynowo-skutkowe powinno się dawno załamać. Jak zaakceptujesz już założenie serialu (jakiś gość jest w stanie zabijać wpisując czyjeś imię na kartce) to okazuje się, że wybito ci z ręki wszystkie instrumenty, którymi dysponujesz w klasycznych kryminałach (dowody, poszlaki, ślady), a jedynym narzędziem, którym możesz dysponować jest twój umysł. Twórcy podjęli się bardzo karkołomnego zadania i wywiązali się z niego perfekcyjnie (w pierwszym sezonie zwłaszcza).

ocenił(a) serial na 8
Rigante

Perfekcyjnie - nie. Dobrze - i owszem.

ocenił(a) serial na 3
Rigante

Perfekcyjnie? Niestety tylko w pierwszych odcinkach. Kolejne mnie kompletnie zanudzały.

ocenił(a) serial na 4
Betarius

W rzeczy samej :(

ocenił(a) serial na 10
Betarius

To jakie anime są lepsze? Ja przestałem oglądać anime po obejrzeniu Death Note, bo wszystkie inne w porównaniu do niego wydają się bardzo słabe... To jest anime najlepsze z najlepszych, moim zdaniem ;)

rzepcio

Lepsze tytuły. Trzymaj. Cowboy Bebop, FMA, NANA, Black Lagoon, Hellsing:U, Gintama i wiele innych.