Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Aż wstyd przyznać, ale to anime jest fantastyczne! Wciągające, inteligentne kino. Obejrzałam wszystkie odcinki i jestem pod wrażeniem pomysłu i realizacji. Postacie intrygujące: Kira i oczywiście L. Soundtrack na bardzo dobrym poziomie. Daje 10/10. Zasłużone!

SPOILER
Mimo wszystkiego anime trochę traci wraz ze śmiercią L. No szkoda, że go uśmiercili, taka wybitna postać.

Caroline_6

SPOILER:

No a ja się nie zgodzę, że anime coś traci wraz ze śmiercią L'a (tzn tak postać Near'a i Mello to marna kopia L'a), ale dzięki temu był to jeden z największych zwrotów akcji w całej historii Death Note. Ten uśmiech Lighta do umierającego L'a i koniec odcinka , gdy ogłasza się oficjalnie bogiem. I co będzie dalej? To było mistrzostwo ! Swoją drogą w mandze L w myślach powiedział "Wiedziałem, że to ty Yagami Light ale chyba twórcy anime postanowili dodać dramaturgi i zostawili tą scenę bez głosu. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
Caroline_6

Możesz mi wytłumaczyć, co znaczy Twoje zdanie "Aż wstyd przyznać, ale to anime jest fantastyczne!" - niby dlaczego wstyd przyznać?

Mimo powyższej uwagi, zgadzam się z Tobą. Anime wysokich lotów, niesamowicie ambitne i wciągające. Postaci (w szczególności Light, L i Matsuda) bardzo wyraziste, aż się z przyjemnością obserwuje ich poczynania. Podczas oglądania serii trzeba stanąć po stronie któregoś z dwóch głównych bohaterów, inaczej się po prostu nie da. I w duchu trzyma się kciuki za zwycięstwo "swojej" strony.

Polecam.

Arcari

Wstyd dla mnie bo ja nigdy nie oglądałam żadnych anime i raczej byłam im przeciwna. Ale jak zobaczyłam Death Note to mi szczena opadła. Fantastyczny, rewelacyjna muzyka, psychologiczna wojna między dwoma geniuszami! Godne polecenia!

Caroline_6

Co tu dużo mówić... ANIME WSZECHCZASÓW!!! Lepszego jeszcze nie widziałam, chyba dlatego, że lepszego nie ma! ^o^ Dzieło.

ocenił(a) serial na 10
Kuroi66Neko_2

Mushishi.
Kousetsu Hyaku Monogatari.
Karas.
Mononoke i Ayakashi - japanese classic horror.
Trzymają wysoki poziom, każde w swoim gatunku.