Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Klasyfikacja

ocenił(a) serial na 10

Co za idiota zaklasyfikował Death Note jako serial telewizyjny, gdyby nie to, w rankingu anime
miałby pierwsze miejsce.

michaupiesel

Bo to jest serial telewizyjny? Tylko, że animowany.

ocenił(a) serial na 10
karolhamann

To jest anime, nie serial. Jak szukasz serialu to zajrzyj na BB, czy Gre o Tron.

michaupiesel

Pi*za nie anime...

To może bb nie klasyfikuj jako serial bo to dramat? anime to gatunek, ale jest serią składającą się z odcinków i puszczaną w tv czyli jest to serial telewizyjny.

ps: ale trzeba być popapranym by płakać iż nie ma dn na top1 xD

ocenił(a) serial na 9
Spidey_

Ale cóż trzeba przyznać, że serial jest dobry :)

nieznajomy43

No tak, ale ten user to idiota i chciałem to podkreślić ;)

ocenił(a) serial na 6
michaupiesel

Chyba Cie starszy człowieku, coś co ma odcinki, nie ważne czy animowane czy nie - jest serialem. Matko, a potem się dziwić, że takie opinie są o ludziach oglądających anime.

ocenił(a) serial na 10
rascal0pl

huhuhu :D
Ja po prostu tylko mówię, a wy spinacie dupy. To co, Pokemon to też serial, prawda? Naprawdę, fani anime nie oglądają za dużo tych w postaci filmów i każdy ci powie, nieważne czy odcinkowe czy nie - takie coś to anime ;d

ocenił(a) serial na 6
michaupiesel

To chyba w Polsce, polaczki cebulaczki z gimnazjum jarający się DB i innymi tasiemcami, bo na całym świecie mówi się na to tak samo - seriale - na coś co jest podzielone na odcinki i filmy - na coś co jest filmem.

ocenił(a) serial na 10
rascal0pl

Mimo to, nazewnictwo "serial anime" i "film anime" brzmi trochę dziwnie. Znam wielu otaku i są w tym jednogłośni ;d

ocenił(a) serial na 6
michaupiesel

Współczuje znajomości.

ocenił(a) serial na 10
rascal0pl

Chyba mogę stwierdzić, że znają się na tym akuratnym gatunku bardziej od ciebie, więc szukaj szczęścia gdzie indziej :)

ocenił(a) serial na 6
michaupiesel

I nie dziw się potem, dlaczego ludzie maja o całej społeczności "otaku" takie a nie inne zdanie. Kończę tę rozmowę, bo nie mam zamiaru się zniżać do twojego poziomu, na razie specjalisto i znawco kina ;)

michaupiesel

Jesteś idiotą, ale spróbuję cię czegoś nauczyć.

Anime, Komedia, Dramat, Sci-Fi to są gatunki.
A serial to serial, a film to film.
To zupełnie dwie inne rzeczy. Serial może być np. Anime-Erotyczny, albo Dramat-Horror, ale tak czy inaczej to wciąż serial.

ocenił(a) serial na 8
michaupiesel

^Debil.

ocenił(a) serial na 10