Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Moja ocena 9/10

ocenił(a) serial na 9

Bardzo dobry serial. Lubię takie dzieła skończone, a nie seriale, które lecą przez 10sezonów. Według mnie 2-3 sezony w takim wypadku to max, jeśli chodzi o seriale posiadające ciągłość fabuły. Dałbym 10, ale nie podobało mi się zakończenie. W sumie już od śmierci L serial zaczął robić się nudnawy. Do tego trochę naciągane zakończenie, ale pierwsza seria jest naprawdę rewelacyjna i trzymająca w napięciu. Najlepszą postacią według mnie jest Ryuk, bezapelacyjnie.

ocenił(a) serial na 9
kikitm6

mógłbyś łaskawie kuźwa nie spoilerować ??!!

ocenił(a) serial na 9
Vampire19

Filmweb powinien wprowadzić funkcję <spoiler></spoiler>

ocenił(a) serial na 10
kikitm6

nie ma podziału na sezony w tym serialu.

ocenił(a) serial na 9
kikitm6

Właśnie że zakończenie było bardzo dobre - jasne, niepozostawiające niedosytu i powiedzmy sobie, że najlepsze rozwiązanie.

ocenił(a) serial na 8
Alexypk

Jak komuś się nie podoba niech przejrzy ostatnie 2 chaptery mangi - moim zdaniem dużo ciekawsze niż w wersji anime.

Btw. czy tylko mnie nie podobała się przerwa w głównym wątku (tzn. kira vs L - kto oglądał ten wie, o czym mówię)?

ocenił(a) serial na 10
One_and_Damned

Anime po prostu genialne.A w sprawie przerwanego wątku mogli go nie przerywać.To nie fer Kira po 6 odcinku wiedział że L to L i miał do dyspozycji 2 shimigami i Mise.A L był pewien że Lith to kira ale nie miał na to wystarczających dowodów.