Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

płakałem , i płakałem na ostatnim odcinku ;/ odpowiedź jest jedna chcąc zniszczyć zło stajesz się
sam tym złem ;/

ocenił(a) serial na 9
zewral

niekoniecznie ;) wszystko zalezy od osobowosci i charakteru czlowieka ;)

ocenił(a) serial na 7
rudzzia

no widzisz bo nie zauważyłeś że były tutaj prawie wszystkie przykłady człowieka i tak naprawdę każdy z nich się stał tym złym oprócz "L"

ocenił(a) serial na 9
zewral

wszystkie przykłady człowieka? to nie wiedziałam, że jest ich ograniczona ilość ;)

ocenił(a) serial na 7
rudzzia

trzeba nauczyć się czytać dopiero można pisać :)

ocenił(a) serial na 9
zewral

"prawie wszystkie" co oznacza, że przykładów człowieka jest ograniczona ilość ;) ktoś tu najpierw powinien się zastanowić co napisał, zanim wytknie komuś błąd ;)

ocenił(a) serial na 7
rudzzia

prawie to wielka różnica to tak jak powiedzieć że wszechświat jest prawie nie skończony co w swoistym znaczeniu to co możemy zobaczyć ma koniec ale cały czas się rozwija co do człowieka tak jest skończona liczba systemu psychicznego zachowań !!!! Tylko ty nie jesteś tego świadom / a :)

ocenił(a) serial na 9
zewral

moze i masz racje, ale z tego co pamietam, te twoje "prawie" (które robi dla Ciebie wielką różnicę, dla mnie niewielką) wszystkie typy czlowieka nie zostaly ukazane w DN ;) w kazdym razie takich typow jest mnostwo, bo mozna miec taka sama osobowosc, lecz inne charaktery ;) albo i odwrotnie ;)

dyskusja zrobila sie typowo naukowa, wiec sie z niej wykluczam, bo nie od tego tutaj jestem ;)

użytkownik usunięty
zewral

Coś takiego jak dobre Anime nie istnieje. Anime to zlepek jakiś bezsensownych obrazków i nic więcej.

ocenił(a) serial na 7

mylisz się niestety nie widziałeś tego nie gadaj ....

użytkownik usunięty
zewral

Każde Anime to syf i niczym więcej tego nie można nazwać .

ocenił(a) serial na 9

A ty to chociaż obejrzałeś?

użytkownik usunięty
Tieryms

Nie, ale wiem, że wszystkie Anime to syf miałem nieprzyjemnośc jakiejś anime kiedyś kawałek obejrzeć i prawie się pożygałem .

ocenił(a) serial na 9

Nie, to tak jakby napisać że każdy film to syf, takie stwierdzenie nie ma zupełnie sensu. Death note to genialne anime ze świetnym klimatem, wciągającą i inteligentnie przeprowadzoną fabułą i przede wszystkim świetnie napisanymi postaciami. To że death note jest animowany nie znaczy od razu że jest gorszy od normalnych seriali.

Tieryms

Ale on ma rację. Chińskie bajki to zło wcielone. ;__; Brzydzę się sobą, że to oglądam.

ocenił(a) serial na 7
Blaxi

tragedia troll :)

zewral

Ale ja mówię prawdę. Nigdy nie chciałaś tego oglądać.

ocenił(a) serial na 7
Blaxi

Człowieku ... co za bzdury opowiadasz..

zewral

Nie bzdury tylko prawdę. Gdybym mogła cofnąć czas i nie obejrzeć nigdy mojej pierwszej chińskiej bajki to bym to zrobiła. Ale najbardziej jest mi żal takich osób jak Ty, które otwarcie się przyznają, że to lubią i nawet się tym szczycą. ;___;

ocenił(a) serial na 7
Blaxi

Ale to nie jest chińska bajka a anime japońskie ogarnij ..

zewral

Jesteś idiotą. ;O

Ale jeśli wolisz mogę mówić kreskówka. Pasuje? Mówienie "Manga i anime" to szczyt głupoty. Ostatnio jeden gość powiedział mi, że manga to nie komiksy. Zapytałam się go czym w takim razie jest manga i już nie umiał odpowiedzieć. ;>

Pewnie masz z 13 lat i masz za sobą jakieś pięć serii, więc Ci jeszcze wybaczę. xD

ocenił(a) serial na 7
Blaxi

anime to nie jest bajka a manga to jest komiks :) .., Anime w Japonii jest traktowane jako film rysunkowy ...

zewral

Kreskówka Ci pasuje? :>

zewral

Zresztą nie pieprz tyle i idź oglądać Durararę i FMA. ;/

ocenił(a) serial na 7
Blaxi

kreskówka różni się trochę kolego podejściem do różnych tematów .... są anime dla dzieci, które potocznie nazywamy kreskówkami i są nie, które takie, które są dla osób o wyższym poziomie intelektualny i tych już nie można tak nazwać, ale widać masz poziom pierwotniaka, że tego nie widzisz ...

zewral

Jestem dziewczyną do cholery!! -.-

Kreskówka to animacja. Anime to animacja. Anime to kreskówka.

ocenił(a) serial na 7
Blaxi

Dobra ok masz racje nie ma co ;) się z tobą wykłócać i tak nie zrozumiesz

zewral

Idź oglądać Durararę.

ocenił(a) serial na 7
Blaxi

http://pl.wikipedia.org/wiki/Notatnik_%C5%9Bmierci buraczysko :)

zewral

Fullmetal Alchemist, Durarara, Baccano, Angel Beats.

Masz i idź oglądać lepsze bajki. ;__;

ocenił(a) serial na 7
Blaxi

Ale anime to nie jest bajka to jest japoński styl filmu ... Jełopy /....

zewral

Nie mówi, że Ty też jesteś mangozjebem i i tró otakó. ;/