czy ten serial mi się spodoba? Nie wiem czy jest sens zaczynać oglądać, wszyscy fani serialu są pewnie zaznajomieni z gatunkiem anime. Co prawda 95% w moim guście, ale nie wiem czy komuś kto nigdy nie oglądał tego typu seriali się spodoba.
Z animowanych seriali oglądam jedynie the simpsons, czym anime się różni od zwykłych animowanych bajek/seriali ??
Szczerze powiedziawszy Death Note także było moim pierwsze anime. Byłam sceptycznie nastawiona, lecz koleżanka w końcu zdołała mnie namówić na obejrzenie 'kilku odcinków'. Oczywiście na kilku się nie skończyło, bo DN oczarowało mnie swoją fabułą, zwrotami akcji, oraz 'zmaganiami umysłów'. Nikt nie jest w stanie zagwarantować, że na 100% ci się spodoba, ale jednak uważam, że naprawdę warto obejrzeć.
Death Note przede wszystkim jest poważnym serialem, a nie komedią, jak Simpsonowie. Anime raczej nie różni od innych animacji, poza tym, że jest wiele rodzajów, nie tylko bajki dla dzieci i seriale komediowe, ale też produkcje dla dorosłych. Jeśli lubisz thrillery z elementami fantastyki, to powinno ci się spodobać.
Niskiego lotu dialogi, niskiego lotu humor, niskiego lotu logika często naciągana pod pokazywanie jakiegoś przesadzonego dziecinnego stanu emocjonalnego...anime to bajeczki z małą ilością logiki, w których postaci to sfrustrowane dzieci o wyglądzie często licealistów.
Twórczość dla osób słabych psychicznie, o nie za dużym IQ. Takie rzeczy jak Bobby Kontra Wapniaki lub Family Guy to arcydzieło przy tych durnych bajeczkach.
Tak oczywisty trolling.
Daj innym spróbować zamiast zarzucać ich swoim wąskim jak dupa węża światopoglądem.