PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349326}

Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 85 tys. ocen
8,3 10 1 85482
7,0 14 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Obejrzeć można, ale fajerwerków nie ma.
Nie rozumiem zachwytów większości ludzi nad tą serią. Od czasu śmierci L'a cała akcja
mocno siadła, wiele rzeczy zupełnie bezsensownych i pozostawionych bez logicznego
wyjaśnienia. O ile początkowo L i Raito byli sobie równi o tyle po śmierci tego pierwszego
można wręcz zaobserwować regres ewolucyjny głównego bohatera. Przestaje być ostrożny i
przewidywać wszystkie ewentualności, traci opanowanie. Początkowo podziwiałam intelekt
Raito, nawet jeśli zachowywał się jak arogancki dzieciak. Po śmierci L'a z każdym odcinkiem
jego życie stawało się coraz bardziej pożałowania godne, a uwieńczeniem tej mało
wiarygodnej postaci była po prostu żałosna wpadka, szaleństwo i śmierć.
Plus za każdym razem gdy Misa zaczynała mówić budziła się we mnie chęć mordu.

ocenił(a) serial na 8
Princess_Bubblegum

Z tych wszystkich powodów, które wymieniałaś, wolę DN w wersji filmowej :)

Capitano_S

Poszedł raport, za brak oznaczenia o spoilerze.
Nie powinno tak być, że tak ważna informacja jak śmierć głównej postaci wyświetla się jakby nigdy nic na 1 stronie danego filmu/serialu :< mam nadzieje, że administracja oznaczy to spoilerem. Jestem po pierwszym odcinku dopiero, i zepsułaś mi oglądanie...wielkie dzięki.

Artemisek

Możesz uwierzyć mi na słowo, że to nie zmieni specjalnie odbioru. Poprawiłabym wpis gdyby tylko filmweb dawał możliwość edycji bądź usuwania.

Princess_Bubblegum

Właśnie sp*********eś mi cały serial swoim postem. Wiesz co to są spoilery?

DjSzpaku

Jeżeli fragment gdzieś z odcinków w połowie tak Ci "sp*******ł" całe oglądanie to gratuluję. Przepraszam za nieoznaczenie spoilera, ale tak czy inaczej moja wypowiedź w raczej niewielkim stopniu wpływa na oglądanie. Pozostaje Ci uwierzyć mi na słowo i mimo wszystko oglądać dalej. Poprawiłabym to zaraz po dodaniu, ale filmweb nie daje niestety możliwości edycji ani usuwania wpisów :/