Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86308
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Ocena

ocenił(a) serial na 10

Szczerze? Według mnie najlepsze anime jakie kiedykolwiek powstało. Oczywiście każdy ma
wyrobione inne zdanie, ale mój ulubiony film czy anime musi mieć wzruszające momenty.
To była jedyna opowieść, w której nie potrafiłam utożsamić się z dobrem czy złem. Raito (czy
jak kto woli - Light) uwielbiałam. Miałam nadzieję, że wygra z N. Po obejrzeniu całej serii nie
potrafiłam zrozumieć, jak młody Yagami mógł przegrać w taki sposób. Przez cały czas
oglądanie tegoż anime zachwycałam się jego inteligencją i delikatnym uśmieszkiem
czającym się na jego ustach. Było to dla mnie nie do pomyślenia, że 'nie przewidział'
(prawie, ponieważ podobno to zrobił), że N mógł wykraść notes. Płakałam dwa razy:
podczas śmierci L (łzy ciekły mi po policzkach jak nigdy - 'ćpun' z opuchniętymi oczami i
ogromną tendencją do zjadania słodyczy - nie mogłam się później bez niego) i podczas
śmierci Kiry - to może mną tak nie wstrząsnęło, domyślałam się końca. Jednak kiedy
Amane stanęła na dachu i wydawało się, że skoczy... pokazała wtedy jak bardzo go kochała.
Do końca swoich dni nie dowiedziała się, że on jej nie... To mnie przerosło.

Nie przeciągając - NAJLEPSZE anime jakie do tej pory widziałam.

Sleepwalker21

Amane nie miała już długiego życia przed sobą. W najlepszym razie:
90-15=75/2 = 35 /2 =17.5
Miała przed sobą w najlepszym razie śmierć w okolicy 30.

ocenił(a) serial na 10
thikim

Dokładnie, ale i tak żal było patrzeć na to co się z nią działo po wymianie oczu z Shinigami.