Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Serial fenomenalny wg mnie, chociaż niektóre rzeczy nieco zmniejszyły jego realność.
Jak to było? Że trzech największych detektywów na świecie to jedna osoba, do tego która ma
niecałe 25 lat?... Są na świecie fenomeny no ale bez przesady. L'a bardzo lubię, no ale już
jeden detektyw światowej słąwy musi mieć wiele sukcesów na koncie, a tu razy 3. Do tego aż
takiej rangi. Pewnie nie niemożliwe, no ale raczej prawdopodobieństwo jest praktycznie żadne.

Druga rzecz to kiedy obaj robili tę "maturę" i obaj dostali maksymalne punktacje. Że Light, to
mnie nie dziwi. Sam właśnie napisałem maturę (w Hiszpanii) i dostałem prawie maksymalną
punktację, no ale nie mówcie, że L to zrobił. Miał w serialu co najwyżej tydzień na
przygotowanie się, niby od zera, nauczyć się musiał ton informacji, o literaturze, historii,
gramatyce. Do tego fizyka, chemia, matematyka itd, na które przecież sama inteligencja nie
wystarczy. Setki wzorów, wiedzieć jak je używać, rozwiązać wiele zadań każdego typu...

Jest to trochę zidealizowane, żeby pokazać psychologiczną walkę dwóch geniuszy.

ocenił(a) serial na 10
jfjsas07

Hehe nie przesadzaj - to, że L jest 3ma detyktywami jest nieprawdopodobne? A co z shinigami i death note? :) Są bardziej prawdopodobne? :D

ocenił(a) serial na 10
melequa

Jeszcze mniej, ale te są konwencją serialu, geniusz znajduje magiczny notes i rozpoczyna się zabawa, tak jak w Terminatorze cyborg przybywa z przyszłości itd. Ale te rzeczy i parę innych nie są założeniem serialu, tylko celowym przesadzeniem