Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Miałam poważny problem, czy dać temu anime notę 10/10 za stworzenie najlepszej i najbardziej
intrygującej postaci ever czy też 1/10 za zbyt wczesne uśmiercenie jej? Bo niestety potem to już nie
było to samo, mimo rewelacyjnego zakończenia.

użytkownik usunięty
Monaco_filmweb

Zakończenie Ci się podobało? :) Dla mnie było bardzo słabe :)

ocenił(a) serial na 10

Może inaczej... Nie sam pomysł i sposób zakończenia, ale ostatnia scena, kiedy Kira uciekał przed nimi, a potem umierał na schodach w połączeniu ze świetną muzyką. Jakoś mnie to chwyciło. Ale poza tym uważam, że DN powinien się skończyć po śmierci L... To on powinien być tym, który Kirę zdemaskuje - nikt inny. Więc jeśli został pokonany to tak powinien się ten serial zakończyć. :)

użytkownik usunięty
Monaco_filmweb

A teraz to rozumiem i w pełni się zgadzam z Twoją opinią :) Właśnie też uważam, że powinien się serial skończyć po śmierci L. Dalej ciągnęło się to jakby na siłe, a Near i Mello nie byli nawet w połowie tak interesującymi postaciami jak L. Sam Light też na koniec zachował się dziwnie. Dlatego moja ocena to 8 :)

W pełni sie z tobą zgadzam,po smierci L ogladanie nie bylo przyjemnoscia a jakims musem,choc ostatnie dwa odcinki trzymaja w napieciu na maksa

ratki

Mi się najbardziej podobał do odc. mniej więcej 17 potem już się zrobił mniej ciekawy, ale wciąż dobry, L był naprawdę rewelacyjną postacią ponieważ był na poziomie Raito, M i N mnie tak nie zachwycili. Miałem nadzieję, że zakończenie będzie lepsze, a Raito wg mnie zachował się na końcu żałośnie. Nie mniej jednak serial ten zasługuje na swą ocenę 8/10