Zastanawia mnie kilaka rzeczy: co się stało z Lightem po śmierci? Z rozmowy w jednym z pierwszych odcinków wynika, że nie trafi ani do nieba, ani do piekła. Czy jest możliwość, że np sam został Bogiem śmierci? Skądś się musieli brać. Jeżeli co jakiś czas któryś ginął i to dość często biorąc pod uwagę, że aż dwóch zakochało się w jednej lasce to rodzi się pytanie dlaczego jeszcze istnieją. Może gubienie/ udostępnianie notatnika ludziom to forma rekrutacji?
Wiem, pewnie to nadinterpretacja, ale ciekawi mnie czy ktoś ma jakiś inny pomysł.
Dwa: czy ta blondynka popełniła samobójstwo? Według mnie to wyglądało tak jakby chciała skoczyć.
Trzy: Co się stało z notatnikiem? Został z N? Z resztą, która go dotykała? Oznaczałoby to, że tak olbrzymia władza przeszła w kolejne ręce już z ugruntowaną pozycją.
Uf... Jeżeli ktoś dotrwał do końca podzielcie się opiniami :)
Odnnośnie tego że Light został Shinigami - są 2 recapy zrobione na modłe filmu. Bodajże drugi rozpoczyna się wlasnie taką sceną jakoby LIght żył w świecie Shinigami i był jednym z nich choć nie jest to jednoznaczne i dosadne ale na pewno sugeruje coś.Co? Pozostaje do własnej interpretacji.. ;) Obczaj se ten fragment. Co zas do drugiego pytania to chłopie ja to widziałem 13 lat temu ;)