Witam :) Właśnie skończyłam oglądać DN i dręczy mnie jedna kwestia; mianowicie mam
wrażenie, że w anime brakuje pewnych wątków. Chodzi mi dokładnie o relacje Mello, Matta i tej
kobiety z SPK. Matt, któremu w anime poświęcono może ze 3 minuty ma swoich fanów na
różnych stronach więc muszą coś więcej o nim wiedzieć. Nie można lubić postaci jeśli się zna
tylko jej imię. Tak samo relacje Mello zarówno z Mattem jak i tą babką - wydają się fragmentem
jakiejś większej całości.
Może mnie ktoś oświecić czy ten wątek rzeczywiście został tak po macoszemu potraktowany, czy
to ja się czepiam?
Najlepiej sama przeczytaj mange... prawda jest taka że anime jest dla niej krzywdzące... mnostwo wątków z mangi jest niedopracowanych, w mandze wszystkie dzieje sie dokładniej i wolniej... zakonczenie tez jest inne , wiadomo co sie stanie z Misą.
Chyba właśnie spróbuję, jeśli tylko gdzieś ją dostanę. Nie wiem tylko czy "trafi" do mnie taka forma. DN to było moje pierwsze i jak dotąd ostanie anime, i choć fabuła i cała intryga naprawdę mi się spodobały, to męczy mnie trochę samo założenie anime czyli rysowane postaci. Wolę prawdziwych aktorów. Ale skoro zakończenie jest inne i są dodane pewne wątki to pewnie ciekawość weźmie górę, jeśli czas pozwoli. :)
OneYearInJapan, jeśli czytałeś mangę, możesz zdradzić kilka szczegółów odnośnie mojego wcześniejszego pytania?
jeśli znasz angielski nie musisz jej szuakć - unixmanga.com albo homeunix... znajdziesz tutaj cała mange
Znalazłam już wcześniej na tej pierwszej stronie i jestem w trakcie czytania. Jak już przyzwyczaiłam się do czytania od prawej do lewej poszło z górki :P Dzięki.