Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86308
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Witam :) Właśnie skończyłam oglądać DN i dręczy mnie jedna kwestia; mianowicie mam
wrażenie, że w anime brakuje pewnych wątków. Chodzi mi dokładnie o relacje Mello, Matta i tej
kobiety z SPK. Matt, któremu w anime poświęcono może ze 3 minuty ma swoich fanów na
różnych stronach więc muszą coś więcej o nim wiedzieć. Nie można lubić postaci jeśli się zna
tylko jej imię. Tak samo relacje Mello zarówno z Mattem jak i tą babką - wydają się fragmentem
jakiejś większej całości.

Może mnie ktoś oświecić czy ten wątek rzeczywiście został tak po macoszemu potraktowany, czy
to ja się czepiam?

czarna_anka

Najlepiej sama przeczytaj mange... prawda jest taka że anime jest dla niej krzywdzące... mnostwo wątków z mangi jest niedopracowanych, w mandze wszystkie dzieje sie dokładniej i wolniej... zakonczenie tez jest inne , wiadomo co sie stanie z Misą.

OneYearInJapan78

Chyba właśnie spróbuję, jeśli tylko gdzieś ją dostanę. Nie wiem tylko czy "trafi" do mnie taka forma. DN to było moje pierwsze i jak dotąd ostanie anime, i choć fabuła i cała intryga naprawdę mi się spodobały, to męczy mnie trochę samo założenie anime czyli rysowane postaci. Wolę prawdziwych aktorów. Ale skoro zakończenie jest inne i są dodane pewne wątki to pewnie ciekawość weźmie górę, jeśli czas pozwoli. :)

OneYearInJapan, jeśli czytałeś mangę, możesz zdradzić kilka szczegółów odnośnie mojego wcześniejszego pytania?

czarna_anka

jeśli znasz angielski nie musisz jej szuakć - unixmanga.com albo homeunix... znajdziesz tutaj cała mange

OneYearInJapan78

Znalazłam już wcześniej na tej pierwszej stronie i jestem w trakcie czytania. Jak już przyzwyczaiłam się do czytania od prawej do lewej poszło z górki :P Dzięki.

czarna_anka

Fascynującej lektury życzę :-)