Serial mi się bardzo podoba, wystawiam 10 z powodu oryginalności i uważam, że jest on idealny dla ludzi słuchających metalu, rocka czy punka. Jest tu wszystko co im potrzeba: śmierć, główny bohater, z którym większość z nich się utożsami i przede wszystkim muzyka w intrze oraz napisach końcowych :) Co o tym sądzicie?
Ja nie słucham metalu tzn nie jestem fanem żadnego takiego zespołu ani żadnego takiego rockowego punkowego itp:) A anime jest super dla mnie jedno z lepszych jakie ogladałem ( ale zaznaczam że nie widziałem wielu anime). A jeżeli Ty lubisz metal to poczekaj na 2 opening i ending :D
Pozdrawiam
nie lubiemeatlu:P Słucham elektronicznej muzyki, a Ty? Przemyślany ten serial jest. Po dwóch odcinkach zadałem sovbie pyanie: a jeśli wpisze jako przyczyne zgonu rak serca dla osoby zdrowej to co? Odpowiedź znalazłem w czwartym odcinku. Scenarzyści okazali się sprytniejsi;))
ja słucham bardzo różnorodnej muzyki w przewadze muzyki dyskotekowej (tj techno, trance, dance itp) a nawet jrocka ,jpop'u czy też muzyke polską (czasami) :D
sęk w tym, że też czasem lubie sobie posłuchać rocka. Ale nie zamykam się na jeden gatunek, lubie wszytsko, ale w szczególności ragga i muze elketroniczną.
Słucham metalu ale jakoś nie wpływa to na moją ocenę anime. Bardziej skłania mnie do niego to, że lubię kryminały i fantastykę, a tu mam 2 w jednym :D. Co do muzyki, np. bardzo podoba mi się kawałek, który leci kiedy L coś kombinuje:p - fortepian, gitara klasyczna, elektryk i potem znowu klasyk. I strasznie podobają mi sie te utwory z chórem :D. Chociaż... rock en' rollowa dusza na pewno sobie to anime upodoba .
Muzyka w tym Animie to wreszcie coś co się da słuchać a nie jak w bleach xD no dobra , trzeba przyznać ze jest tu mieszanka i dobrze openig to nie wszystko :) ja wiem ze 2 jest lepszy xD , za to mówić po 1 docinku nie słuchać metalu albo rocku to mała przesada xD ale cóż ! :)
Pozdrawiam.
Słucham metalu, ale nie z tego powodu uwielbiam Death Note (wogóle, nie powinni tego tłumaczyć bo Death Note brzmi lepiej niż Notatnik Śmierci). Lubię to anime, bo jestem fanką fantastyki i ogólnie anime :D. Ale trzeba przyznać, że chociaż namiętnie oglądam... no jedno anime :D to Death Note bije wszystkie na głowę.