Jak myślicie siedzenie jakie praktykował L naprawdę daje + do dedukcji ?
Czy jestem idiotą skoro tak nie jest a ja pomyślałem,że może tak być?
A może jestem idiotą ponieważ pomyślałem,że tak nie jest i jestem idiotą tymczasem wbrew pozorom tak jest ?
Bardziej się nie dało skomplikować wypowiedzi?;p Moim zdaniem te jego charakterystycznie siedzenie dodwało + do dedukcji, ale wyłacznie jemu. Po prostu to był jego styl bycia. Taki sam nawyk, jak trzymanie przez niego telefonu.
L niewiele sypia, więc istnieje możliwość, że jakby rozsiadł się wygodnie w tym swoim fotelu, to zamiast myśleć po prostu by zasnął, a w takiej dziwnej pozycji jednak trudniej. Ten sposób siedzenia nie ma obiektywnie żadnego wpływu na zdolności intelektualne, ale może mu pomagać w rozbudzeniu, zachowaniu skupienia i czujności.
Powiedzmy sobie coś szczerze.
W taki sposób siedział, żeby jeszcze bardziej podkreślić "dość specyficzny" charakter postaci w anime. W Death Note być może bohaterowi podnosił się poziom dedukcji, ale ja już jestem szybciej za tym, że L' owi nie chciało się tłumaczyć mało rozgarniętej, japońskiej policji, że mu tak zwyczajniej wygodnie.
Jeśli chodzi o rzeczywistość, to najprawdopodobniej amerykańscy naukowcy jeszcze nie zbadali wpływu takiej postawy przy siedzenie na działanie mózgu.