Czy są tu jakieś wątki homoseksualne?
I jeśli są, to czy wiele?
Nie chodzi mi o to, że bardzo ich wyczekuję, albo bardzo nie chcę. Po prostu od tak pytam.
Nie ma. To jest thriller psychologiczny, nie ma tu miejsca dla gejów i lesbijek.
Wiem jaki to gatunek(właściwie to tutaj nawet pisze -,-), ale nie wiem dlaczego miałoby tu nie być miejsca dla homoseksualistów? chyba jesteś zwyczajnie uprzedzony.
I nie, nie piszę tak, bo jestem lesbijką, albo gejem, bo nie jestem.
Notatnik Śmierci to klasa sama w sobie i wątki homoseksualne w moim odczuciu tylko by go pogrążyły.
jest jeden, który czasami uznawany jest za przykład yaoi: odcinek 25 lub 26 - L robi głównemu bohaterowi masaż stóp - ta scena różnie jest interpretowana, ale niektórzy widzą w niej taki ukłon w stronę yaoi, choć jak na L, który jest nieprzewidywalny, nie jest to jakaś bardzo osobliwa scena - http://www.youtube.com/watch?v=IdeDeKg4bRY - tu masz tę scenę
Jesli poszukujesz serialu o tematyce homoseksualizmu to polecam serial "Glee". Tam jest tego mnóstwo ;)
Niee, nie poszukuję póki co. :P Tym bardziej, że na ogół nie mam czasu na oglądanie seriali.
A Glee to chyba nawet jakiś komercyjny serial. Choć nie oglądałam. Słyszałam.
Przeraziła mnie ta scena z masażem stóp. Już miałem przestać oglądać ten serial ale najwidoczniej Bóg Śmierci czuwa nade mną i odpowiednio ukarał tego homosia.