wciąga od pierwszego odcinka tak samo mocno jak Notatnik Śmierci?
(no może oprócz shingeki no kyojin i CG)
Trudno znaleźć coś jak DN, ale mnie jeszcze mocno wciągnęło:
Mirai Nikki ( taki psychiczny) ,
Fullmetal Alchemist: Brotherhood ( jedno z moich ulubionych, 50 odc obejrzałam w 3 dni jakoś ) ,
Baccano ( początki mogą być trudne bo dużo postaci i zagmatwane ale potem wszystko się tak zajebiaszczo układa , bardzo orginalne)
Bleach ( mnie wciągnął, ale to tasiemiec , więc tylko dla osób którym nie przeszkadza duża liczba odcinków)
Phantom: Notameno genei no ( dawno je oglądałam, i było to jedno z moich pierwszych anime ale wtedy mnie przee wciągnęło i to od pierwszego odcinka )
Cóż na razie mi nic więcej nie przychodzi do głowy .
Jest to bodajże najpopularniejsze anime, jakie istnieje, toteż właśnie tutaj umieszczam tego linka. Być może pomoże nie tylko tobie, ale również i innym.
O czym mowa? O polskiej stronie internetowej tematyki mangi i anime: tanuki. Znajduje się tam doskonała wyszukiwarka, umożliwiająca całkiem dokładnie sprecyzować nasze upodobania. Szkoda tylko, że nie ma opcji: "Nie będące czymś tam".
http://anime.tanuki.pl/strony/szukaj
Co poniektórzy recenzenci może i tak, ale mimo wszystko wygodna wyszukiwarka wieści o tym, że jakieś anime w ogóle istnieje. O ile się nie mylę, dałem linka do wyszukiwarki, a nie strony głównej.
Jest jedno które na 100% Cie nie zawiedzie jeśli cenisz sobie, dość realistyczne, nieco mroczne anime które zmusza czasem do przemyśleń to "Monster"
Mój numer jeden to "Jigoku Shoujo", trzy serie obejrzane w 4 dni:P
Ubolewam tylko nad tym, że jak na razie manga nie wyszła w Polsce.