Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86304
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

heh...

ocenił(a) serial na 5

Obejrzałem... I się zmęczyłem... O jakieś 20 odcinków za dużo. Sztucznie przedłużany i maglowany. Po śmierci L miałem wrażenie, że twórcy zaczęli serial od początku. Masakra...

ocenił(a) serial na 9
Luke_Plissken

Nie był sztucznie wydłużany, mi się właśnie podobało że wszystko nie było tak hop siup i mamy Kirę/ ukatrupiłem L-a. Ale jak ktoś nie oglądał wcześniej seriali (ja) to jest męczące że tyle trzeba czekać na koniec, tylko że to już nie wina tego konkretnego serialu :P

ocenił(a) serial na 5
tomanowa

Wiesz, może na moją ocenę wpływa fakt że najpierw obejrzałem wersję aktorską. Z drugiej strony oglądałem wiele seriali anime i żaden z nich nie zrobił na mnie tak kiepskiego wrażenia. Po za tym jeszcze jedna rzecz mnie gniotła kiedy oglądałem DN... znajomość czarnego charakteru już na początku... No przecież to nie COLUMBO... Ten serial najzwyczajniej na świecie mi nie podpasował.

ocenił(a) serial na 10
Luke_Plissken

Na tym polega cały urok: główny bohater jest czarnym charakterem, a dopiero jego przeciwnik L z czasem zostaje ujawniony.

Ketosz

Paradoks polega na tym, że Light jest dla wielu ludzi białym charakterem, ja np. go bardzo na początku lubiłem i wtedy jak stracił moc Kiry też był spoko. To czy walka z przestępczością zabijając też niewinnych jest tylko zła to już temat na inną dyskusję.