Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 86 tys. ocen
8,3 10 1 86308
7,2 11 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Ma swój specyficzny klimat, który jest wręcz genialny (chociaż rozumiem, że nie każdemu musi się spodobać), fabuła jest poprowadzona ciekawie. Bohaterowie są dopracowani, każdy ma swój charakter.
Muzyka jest świetna, uzupełnia klimat, czy raczej go tworzy. Chociaż uważam, że drugi opening zdecydowanie nie pasuje do tej serii. Animacja też dobra ^^ Jak już pisałam, jedno z lepszych anime jakie kiedykolwiek zrobiono, zwłaszcza, że jest jednym z najbardziej odwzorowanych anime na mandze, duży plus za to.

PS: czy kogoś tez razi, że L czy Near nie mają brwi? |D

ocenił(a) serial na 10
mallitruff

Faktycznie kawał dobre historii. Chodź bardziej podobała mi się pierwsza połowa serialu. Do momentu gdy żył L, a zwłaszcza gdy rola Ryuuku była jeszcze znacząca. Niestety po mniej wiecej 20 odcinkach Ryuuku praktycznie zniknął z planu, a wraz z nim jego szyderczy śmiech. Szkoda. Jednak i tak było warto obejrzeć do końca serial, chociażby dlatego by zobaczyć rozwój głównego bohatera i jego żałosny upadek.

ocenił(a) serial na 7
mallitruff

A masz jakąś wiedzę o anime by porównywać? Wątpie, w najlepszym wypadku wzorujesz się na takich kiczach jak Dragon Ball czy Pokemony.

ZupkaChinska

Oj, wypraszam sobie - Dragon Ball to nie kicz, tylko Legenda! Motywator dla dziesiątek/setek milionów chłopców/nastolatków/mężczyzn na całym świecie! Masz jaja, żeby im się przeciwstawić?!

ocenił(a) serial na 7
rafiraf2

Żadna legenda, ubzdurałeś to sobie. Nie dorównuje popularnością na świecie nawet takim tytułom prawie nie znanym w Polsce jak Tengen Toppa Gurren Lagann, Darker than Black, czy Ouran High School Host Club. Nie mówiąc Code Geassie czy FMA.

ocenił(a) serial na 9
ZupkaChinska

zwróć uwagę na rok wydanie tych anime, które tak zachwalasz- jak przetrwają tyle, co DB, to pogadamy. A tak nie ma o czym mówić.

ocenił(a) serial na 9
ZupkaChinska

Porównywać? Do czego niby?
a DB to nie kicz- chyba, iż chodzi Ci o kreskę, mogę zrozumieć, że nie każdemu się podoba.

ocenił(a) serial na 7
mallitruff

Określenie, że jest to jedno z lepszych anime jest przesadą, gdyż jest to zaledwie shounen i raczej do gatunku jako takiego niewiele wniósł, ale przyznam, że jest całkiem przyzwoitym serialem.

PS. Mnie nie razi. ^^