Co czeka widzów w nowych odcinkach? Marcin Kaszuba będzie przechodził rehabilitację po wypadku,
ale to nie koniec jego kłopotów. Marcin Biczyński, niedoszły partner Igi, złoży na niego skargę w biurze
rzecznika dyscyplinarnego, a w sieci pojawi się kompromitujący Marcina film. W życiu Kaszuby pojawi się
także 16-letnia kuzynka, uciekinierka z domu.
Z Francji tymczasem powróci Aśka. Krzysiek tymczasowo wyprowadzi się od Igi, ona sama zaś postanowi
iść na studia. Pozorny spokój w życiu Igi zakłóci pojawienie się ojca Helenki, pierwszego męża Igi, który
niespodziewanie zacznie interesować się córką. Co wyniknie z tych zawirowań w życiu bohaterów "O
mnie się nie martw" i jakie perypetie czekają ich w drugim sezonie? Odpowiedź na antenie TVP2 już
wiosną 2015 roku.
źródło: interia, od iszani_filmweb
Zakładam oddzielny temat :)
Iga ,więc może się podobać facetom , he,he ...kobietom nie musi ;P
a co do Krzyśka, to chciał wziąć Kaszubę na litość w sprawie zamieszkania u niego ( tak jak Igę...ileż to było prób pozbycia się jego , uff)) , ale mu się nie udało ...Kaszuba , to twarda sztuka jest ;)...'nie ma mowy' i basta ;)
ale fajna fotka , chyba z okresu ,gdy Marcin szukał schronienia u Igi :D
http://images70.fotosik.pl/696/25133af4aa97ba35.jpg
Skąd wzięłaś te zdjęcie? Ja newsów szukam na facebooku ale tam nie ma takiego zdjęcia.
z tej wiadomości
http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-odcinek-2-iga-osz ukuje-sie-ze-nie-kocha-marcina_556067.html
a ze zdjęciem trochę pokombinowałam ;)
właśnie z jakiej strony zdjęcia bo mi się te linki nie otwierają. Co do wyglądu Igi to może troche ją w tym serialu postarzają ubiorami, przez ktore w sumie wygląda troche jak matka polka, chociaż jest jednak matką. Ale wystarczyło że np kiedys ubrali ją w taką koszylę i wyglądała na znacznie młodszą, bo tak naprawdę Iga ma sliczną młodą twarz i dużo uroku, może nie jest z wyglądu tak idealna jak Asia np., ale ni zawsze o to chodzi
Zdecydowanie się zgadzam co do tego ubioru Igi, też mi się podobała w tej koszuli a poza tym to zawsze jest ubrana tak samo spodnie, bluzka i marynarka. Jeszcze w pierwszym sezonie to miała jasne te żakieciki i wyglądała młodziej a w tym drugim to jakoś tak buro.
Chyba tak ją ponuro troche ubierają bo zima... no nie wiem jej jest lepiej w jasnych kolorach mam nadzieje że niedługo będą ją ładniej ubierać, może jak Iga się zacznie starać o Marcina bardziej to wtedy będzie się ladniej ubierać:)
https://www.facebook.com/stefanpawlowskifanpage?fref=ts ta fotka jest ze strony Stefana Pawłowskiego na facebooku
No ale trzeba pamiętać że oni po tym pocałunka z 1 sezonu wyraźnie sobie rozdzielili że są tylko przyjaciółmi. Teraz też niby nazywają siebie przyjaciółmi ale widać że to już im nie wystarcza myślę że takich bliskich scen miezy nimi będzie teraz więcej :)
Zauważyłyście że wszędzie na tych stronach w opisach piszą, że w pierwszym sezonie to Marcin zabiegał o Igę a teraz role się odwrócą i to Iga będzie chciała zdobyć Marcina. A mnie się wydaje że w pierwszym sezonie to Iga za bardzo się odsłaniała z uczuciami i dostała kosza od Marcina więc jakby role miały się odwrócić to teraz Marcin powinien starać się zdobyć serce Igi.
w sumie to Iga tylko przez chwile tylko tak się odsłoniła wobec Marcina po pocałunku jak jej dał kosza to się starała odsunąć od niego, teraz troche bardziej Iga się zbliża do Marcina ale on też, ja mam nadziej że tak będzie oboje nawzajem będą za sobą latać, raz ona raz on :)
Obiektywnie rzecz biorąc, to Iga jest na słabszej pozycji w tym związku. Za Kaszubą latają wszystkie kobiety - począwszy od sekretarki a skończywszy na tych kobietach w klubie, które go dosłownie oblepiły. Ale Iga zacznie punktować, bo po pierwsze idzie na studia, po drugie przyjeżdża Francuz, który summa summarum będzie płacił wysokie alimenty, więc dzieci Igi nie będą dla Kaszuby takim obciążeniem, po trzecie Filip Bonet staje w drzwiach z naręczem kwiatów i w obecności Marcina, którego bierze za jej męża mówi,że nie przestał jej kochać i chce do niej wrócić. Po czwarte Iga rozmawia z nim po francusku.
tak , będzie płacił wysokie alimenty, bo pełnomocnikiem Igi będzie Skuteczny P. ;)
no, ale zobaczymy ...
uu skąd masz info, że będą rozmawiali ze sobą po francusku? ja czytałam, chyba w świecie seriali, że ten Bonnet to wcale nie chce płacić alimentów..
W sumie to dziwne przecież w pierwszym sezonie Krzysiek mówił, że to nie Francuz i że miał sklep w Polsce więc powinien mówić po polsku.
Francuz, Francuz, On ma imię i nazwisko typowo francuskie. Przyjechał do stolicy byłego komunistycznego kraju robić biznes. Ciekawe dlaczego uciekł? Może przed wierzycielami? Krzysiek mówił o nim -że to nie mąż, ale nazwał go Francuzem. Przysłał Helence paczkę z listem napisanym niegramatycznie po polsku. Czy nauczył się podstaw polskiego w czasie pobytu w Polsce. Jego adwokatka, rywalka Igi też przyjechała z Francji i będzie mówić po francusku. Joanna Kulig była na przełomie roku we Francji na kursie francuskiego.
Wow super masz niusy! prosimy o więcej :) kurcze super to wygląda, no to faktycznie Iga naaareeeszcie zaimponuje Marcinowi czymś więcej niż dobrym sercem (jakkolwiek źle to brzmi).
możliwe, że Joanna Kulig potrzebowała tej nauki francuskiego również do innego filmu 'Niewinne' , ale mnie też się wydaje ,że ten Filip to autentyczny Francuz...czy będą rozmawiać po francusku ,hmmm...może Filip rzeczywiście zna trochę polski ,skoro prowadził tu biznes...albo przy Marcinie powie coś po francusku (żeby tylko Iga zrozumiała), w tu zonk, bo może Marcin-arystokrata, wyższe strefy ;) zna ten język ;)
Też tak sądzę, że ten kurs to przede wszystkim do tego filmu o zakonnicach. Ale tego wątku nie rozwijałam. Jedno małe sprostowanie, Krzysiek nie powiedział, że on jest Francuzem, tylko że uciekł do Francji. Myślę, że tak skonstruowano wypowiedź, aby widzowie mieli do końca niespodziankę. No, ale on w tym berecie i sweterku jak typowy Francuz, zatrzymuje się w hotelu czyli nie ma rodziny polskiej. Magda Gadomska będzie mówiła mało (naprawdę nie zna języka). Moim zdaniem on będzie dukał po polsku z Helenką (Iga wcześniej chciała zapisać ją na kurs), muszą być przecież jakieś gagi z nim i Krzyśkiem :) Poza tym nie wyobrażam sobie napisów na dole ekranu.
Aha, Kaszuba może rzeczywiście znać francuski. Do niedawna prawnicy nie słynęli ze znajomości języków, bo nie były im potrzebne, Teraz jest Unia i coraz więcej zagranicznego prawa i spraw. Natomiast bardzo dobrze znają łacinę, a od łaciny do francuskiego już niedaleko. Ale przede wszystkim matka Kaszuby jest tłumaczką (może francuskiego?) i przebywa aktualnie z mężem we Francji.
na gazeta.pl jest wywiad ze scenarzystka omsnm , który coś tam wyjaśnia
linkowanie jest zabronione ...
Marcin obawia się trochę związku z Igą , ze względu na Krzyśka , takiego dużego dzieciaka , ale podobno zjawi się jakaś pani , która da sobie z nim radę , ciekawe ;)...może to będzie jakaś krewna pani Irenki ,hmm
Tu są zdjęcia ze szkolenia:
http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/news-o-mnie-sie-nie -martw-oto-najwieksza-rywalka-igi,nId,1693466
Co do zarzutów Marcina, że Iga mieszka z Krzyśkiem chodziło mi nie o to, że Krzysiek wprowadził się do Kaszuby, ale słowa mecenasa wypowiedziane w czasie kłótni na ulicy w odc. 10. Wywiad ze scenarzystką z Wyborczej to potwierdza, że Kaszuba bał się, że wiążąc się z Igą będzie miał na karku też Krzyśka do utrzymania.
Ta pani to sama Irenka - będzie uczyła Krzyśka bon tonu i będzie pisała dla niego po francusku obelgi skierowane do Bonneta.
Z wywiadu z Wyborczej wyraźnie wynika, że to jednak prawdziwy Francuz.
tak, najprawdziwszy ...ale może mówić trocha po polska ;)
a ,to chodzi o panią Irenkę, a nie nową miłość Krzyśka , ups
bardzo ciekawy wywiad :)
a tu następny , z Joanną Kulig na planie omsnm , czyli ciągle kręcą...Joanna jest zadowolona z 1 odc ( chociaż oglądalność słaba, no, ja myślałam, że po tym jak popularny jest teraz 'Disco polo' będzie lepiej z tą oglądalnością...wywiad jest jednak głównie o 'Sponsoringu' ( ta rola z kolei może zaważyć na spadku popularności serialu ,he,he...mnie osobiście film się podobał )
http://pytanienasniadanie.tvp.pl/19213681/joanna-kulig-kariera-po-sponsoringu
nigdzie nie było informacji, że oglądalność słaba. Poprzednio 2mln widzów dawało TVP2 2gie miejsce więc to bardzo dobry wynik by był teraz.
to znaczy, do 1-szej 20 się nie załapaliśmy, a ona skończyła się na 2,8 mln...faktyczna oglądalność 15 odc może, więc być 2 mln jak i mniej, albo ok 2,8
Ha, ha , ale się uśmiałam: mówić, mówić trochę po polska. Dobre :))).
Mój mąż twierdząc, że Iga to atrakcyjna kobieta ( piersi, biodra) nie widział Joasi Kulig w Sponsoringu...Jak zobaczy te sceny i ją nago to chyba padnie z zachwytu :))).
Swoją drogą jak Kaszuba mówił do niej w parku, tak żarliwie, że jest piękną i atrakcyjną kobietą to zawsze miałam na myśli to, że z pewnością Pawłowski widział ją w Sponsoringu i sam o tym jest przekonany i nie musiał grać tego całusa :)
no, właśnie,czy prywatnie Joanna podoba się Stefanowi ? oto jest pytanie;)...no, komu by się nie podobała ,he,he
poza tym ja już w 1 sezonie wyłapałam różnicę jak Marcin całuje Asię , a jak Igę ...nie wiem ,może to kwestia jednak umiejętności aktorskich Joanny Kulig ;P
Hej! Dawnonie nie było. Ale z początkiem nowego sezonu i ja wracam :) Co do różnicy w całowaniu, to myślę, że to kwestia scenariusza :) wiecie różnica pomiędzy związkiem gdzie dawna namiętność dogasa, a pojawia się rutyna u przyzwyczajenie, a osobą, która wywołije nagłe bicie serca in miejmy nadzieje, o wiele wiecej :)
no,ale związek Asi z Marcinem nie trwał zbyt długo ,żeby namiętność wygasła...chociaż może to i prawda
jedno jest pewne, różnica jest ;)
Aśkę całuje Marcin tak letnio bo, znów zacytuję męża - to królowa lodu jest. Czyli celowo nie pokazano między nimi takiego żaru, namiętności.
Jeśli chodzi o Pawłowskiego, to wszystkie aktorki mogą mu się podobać. To młody, niedoświadczony chłopak jest, żądzą nim impulsy. Ale ma bardzo ładną dziewczynę. Te plotki o romansie z Maciąg nie wiem czy są prawdziwe. Na na konferencji siedziała obok niego i potem razem na Telekamerach...W sumie dla mnie najładniejsza aktorka z tego serialu, bardziej subtelna niż Iga. Na tym nowym zdjęciu z dziećmi w mieszkaniu Ewy, siedzi z nią przy stole jakiś taki zażenowany, onieśmielony, coś tam sobie skubie w brodzie. Czyżby coś było na rzeczy???
Tak szczerze mówiąc to osobiste upodobania aktorów nie mają nic do rzeczy. Na planie mają wiarygodnie odegrać swoją rolę i tyle. Wydaje mi się, że różnica w tych pocałunkach wynikała z prostego faktu, że związek Aśki i Marcina był letni pozbawiony większych emocji, nawet podczas zerwania siedzieli spokojnie w kawiarni i rozmawiali jakby byli na sali sądowej chłodno i rozsądnie. A związek Igi i Marcina jest bardzo emocjonalny, nawet te ich kłótnie pokazują, że obie postacie są pełne pasji ( w przeciwieństwie do lodowatej Asi).
oczywiście ,święta racja ...człowiek czasami ma takie zakusy ,aby czegoś się tam doszukiwać na planie, co czasmi okazuje się prawdą, ale nie tym razem , hi,hi ;P
Między Aśką a Marcinem nie było od początku dużej namiętności, choć paradoksalnie związek był oparty na seksie. Tu nie chodzi o rutynę. To się jeszcze dobrze nie zaczęło a już skończyło. Może Aśka taka jest po prostu. Tomek mówił - jak było, dobrze było, miło było...
Może Aśkę rozpali nowy adorator czyli Adam: wspólne zdjęcie w niebieskiej bluzce to z przygotowań do ślubu. Adam elegancko ubrany, bo to u niego w knajpie (swoją drogą to już chyba 3 knajpa podmieniana)
Ale widzę znajomość rozwija się dalej, Aśka przy barze :)
.
http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/news-o-mnie-sie-nie -martw-aska-odejdzie-z-kancelarii-ojca,nId,1697626
Ja łączyłam Adama raczej z Ewą, dalej słomianą wdową, Aśka to za wysokie progi dla niego. Adam o niej do Marcina w 1 odcinku - myślałeś, że taka kobieta będzie na ciebie czekać?
Fajnie by było jakby Adam się spiknął z Ewą, choć może scenarzyści chcą ocieplić wizerunek Aśki i połączą ją z Adamem, który raczej jest na poziomie sprzątaczki przynajmniej według Aśki.
no,właśnie on też ...autor tej wiadomości źle wynioskował ...przecież to Marcin zaprosił Igę do siebie i na tańce ...a że wyszło, jak wyszło ,to już inna sprawa :D
W trzecim odcinku ma się ukazać zdjęcie Igi i Marcina w gazecie z jakimś zjadliwym komentarzem, mam nadzieję, że ten komentarz nie będzie dotyczył wyglądu Igi albo porównania jej do jakiś wcześniejszych lasek Marcina.
no,właśnie...mogłoby to byc coś takiego...'a z kim to się aktualnie wozi mecenas Kaszuba...nie jest to ktoś z towarzystwa...z naszych informacji wynika ,że to jest sprzątaczka w kancelarii ,w której pracuje Kaszuba...o tempora, o mores...;)
http://www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/rola-komediowa-wyzwanie-unika-pozowania-ale-o- swojej-nowej-serialowej-roli-katarzyna-maciag-opowiedz_556088.html
'Co czeka pani bohaterkę w drugim sezonie?
Moja bohaterka – najlepsza przyjaciółka Igi – jest przy niej zawsze, kiedy ma problemy i potrzebuje rady. To się nie zmieni. Wszystko zmierza w kierunku tego, żeby w drugim sezonie u mojego boku pojawił się mężczyzna, ale czy tak będzie... tego nie mogę zdradzić.'
Hmm, zobaczymy. Ucięli temat ojca dziecka, ciekawe jak będzie teraz :)
Podobnie tutaj :
http://omniesieniemartw.tvp.pl/wideo/katarzyna-maciag-licze-na-jakis-romans-1924 1542/
na fanpage'u OMSNM są dwa zdjęcia z wesela Zarzyckich, jedno zdjęcie jest jak Marcin tańczy z Igą, a drugie jak Marcin tańczy z Joanną. Mam wrażenie, że na tych zdjęciach Marcin czuje się swobodniej w tańcu z Aśką.
Też to zauważyłam. Powody tego, że się kryguje są dwa: tańczy pod obstrzałem szefa, Aśki i pracowników i nie chce potwierdzić tego mezaliansu tylko usilnie próbuje udowodnić sobie i innym, że traktuje Igę jako koleżankę z pracy. Po drugie - ten pierwszy taniec wiele może znaczyć w ich relacji, znowu przekroczenie bariery intymności, relacja jako kobieta - mężczyzna, a nie przyjaciółka. Skrępowanie Marcina, który albo nie chce pokazać uczuć Idze albo tak mu zależy, że czuje się spięty.
Też tak pomyślałam jak zobaczyłam te zdjęcie. Z Aśką czuje się swobodnie bo traktuje ją jak koleżankę a z Igą jest spięty bo próbuje ukryć emocje.
Ciekawa jestem, czy w kolejnych odcinkach Marcin wprowadzi się do Igi na jakiś czas.
https://www.facebook.com/334267110059224/photos/pb.334267110059224.-2207520000.1 426358280./425427110943223/?type=3&theater z fb O mnie sie mie martw, Marcin sie goli u Igi w łazience, może ta scena miała być w 3 odcinku tylko wycieli ale mam nadzieje że nie
oglądałyście wpadki na planie II serii? Krzysztof, Marcin i Filip wznoszą toast, a Krzysiu dodaje: Kaszubo, Iga lubi przebieranki[...]
nie mogę wkleić linku, ale można znaleźć w necie pod hasłem 'wpadki na planie o mnie się nie martw'.
na tvp seriale były kulisy powstania omnsnm ...i to na bank Francuz ten Filip...chociaż mówi łamanym polskim. była taka scenka z Krzyśkiem...coś o śwince ( chyba skarbonce) ;D
i w ogóle serial miał się nazywać 'tanie sprzątanie ',fatalnie
i być coś w stylu Erin Brokovic , czy jak jej tam